Dodaj do ulubionych

czy to chora tarczyca?

09.07.18, 16:25
Witajcie,
czy ktoś mądrzejszy ode mnie mógłby pomóc mi zinterpretować wyniki, które są w normie ale samopoczucie fatalne?
TSH 1,54 (0,550-4,780) 23,40%
FT4 1,5 (0,89-1,76) 70,11%
FT3 3,61 (2,30-4,2) 68,95%
USG: tarczyca o skąpym przepływie jak w niedoczynności, poj. 22 ml
Edytor zaawansowany
  • ellena 09.07.18, 16:26
    A-TG 22,7 (<60)
    A-TPO <28 (<60)
  • hashitess 09.07.18, 20:35
    p/ciała się pojawiły choć nie są wysokie.
    Oznacza to, że choroba jest aktywna
    i wprowadzenie hormonu to dobry pomysł,
    choćby z racji złego samopoczucia.

    --
    Sentencja Hipokratesa:

    Jeśli człowiek sam sobie nie jest lekarzem, jest głupcem,

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.