Dodaj do ulubionych

Nowe badania- pomóżcie proszę.

07.02.19, 10:45
Witajcie kochani!
Niedawno stwierdzono u mnie hashimoto. Lakarka u której byłam byla bardzo nieprzyjemna ( a byłam prywatnie), usg tarczycy nie chciala mi zrobić bo ma kolejnych pacjentów.. Powiedziala ze mam tylko powtórzyc tsh, ft4 i zrobić wit d3. I pokazac sie za około 3 m-ce... tsh mialam podwyższone i a-tpg. Reszta mieścila sie w tzw. widełkach.
Moja prośba do was jest taka- jakie jeszcze sobie badania zrobić (oczywiscie bede je prywatnie w labolatorium robić)....
Na mojej liście jest:
- morfologia
- tsh+ ft3+ft4+a-tg
-prolaktyna
-wit D3
-wit. A
-wit. B12
-cynk
-magnez
-żelazo
-ferrytyna
-selen
-rtęć ( mam 3 plomby amalgamatowe które za 2 miesiące bede usuwać).
Co wam jeszcze przychodzi do głowy? Wiem ze te choroby autoimmunologiczne lubią chodzic "parami", czy moge w badaniu cos zawczasu wiedzieć? Od dłuższego czasu codziennie bardzo bolą mnie kostki w rękach- w palcach, rano jak sie budze to są troche popuchnięte i trwa chwile zanim je rozruszam. Ponad rok temu juz tez mnie bolały i zrobilam sobie w labolatorium panel reumatyczny- ale wszystko było oki.

Będę bardzo wam wdzieczna za pomoc- bo to dopiero początek mojej "przygody" z hashimoto.
Pozdrawiam serdecznie!!
Edytor zaawansowany
  • ptysiulka07 08.02.19, 12:22
    Nikt nie przeczytał mojego posta? sad
    Będę wdzieczna za wszelkie informacje!!
  • laura.phys 08.02.19, 19:08
    Poczytaj forum
  • milaemalka 10.02.19, 20:32
    A jakie masz wyniki i jaką dawkę bierzesz?
  • ptysiulka07 14.02.19, 12:35
    Od lekarza endokrynologa nie dostałam żadnych leków. Kazała tylko za 3 m-ce powtórzyc TSH i FT4. To wszystko...
    A moje wyniki ktore sama prywatnie zrobiłam- bo inaczej pewnie dlugo jeszcze bym sie meczyla nie wiedząc o co chodzi:
    Tsh: 6.31 ( 0.27-4.2)
    Ft3: 3.5 ( 1.8-4.6)
    Ft4: 1.11 ( 0.93- 1.70)
    Atpo: 28 (<35)
    Atg: 341 ( <115)

    Z gory dziękuję za pomoc milaemalka!!!


  • milaemalka 09.03.19, 21:44
    Przepraszam,że dopiero teraz piszę ale byłam poza Polską i nie miałam dostepu do komputera.Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś to idż do lekarza rodzinnego .Opowiedz jak sie czujesz pokaż wyniki,powinien dać skierowanie do endokrynologa.Czas oczekiwania jest dlugi wiec powinien przepisac tyroksynę
  • ptysiulka07 19.03.19, 09:10
    Dziekuje bardzo za odpowiedz... smile
    Pierwszą wizyte u endo juz miałam... i kazala mi badania powtórzyc. Za 2 tyg bede je robic razem z innymi- sama prywatnie. Chce posprawdzac ewentualne niedobory i te wszystkie ktore napisałam wyżej w pierwszym poście...
  • milaemalka 23.03.19, 12:52
    Wiem ,że miałaś ale to dziwne ,że endo nie dał ci recepty mimo takich wynikow

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.