Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc ludzi znających się w tym temacid

05.03.19, 12:43
Witam mam pytanie. Mam niedoczynność zrobiłem przed tymi badaniami tsh miałem na poziomie 5.2(norma do 4.2) byłem na letroxie 25 ft4 na poziomie 40% na ft3 80%. Teraz zrobiłem badania (4tyg) odniosłem wynik 4.8. Ft4 poziom 56% ft3 66% zrobiłem dodatkowo ferrytyne.wynik :60 (30-400) wynik b12 wysoko witamina d3 25.8 ( norm 30-90) więc mam pytanie czy mam suplementosac zelazo I witaminę D3 czy sobie odpuścić?. Następnie dlaczego tak wolno spada tsh? Czuje slabosc miesni ogólnie czuje się bardzo słaby. Nie mam na nic siły nawet spacer mi sprawia trudności mam 190cm wzrostu waga lekko ponad 100kg czy to może mieć wpływ że ta dawka jest za niska? Suplementuje witaminy kwasy omega 3. I co zrobić żeby zacząć słońcu normalnie funkcjonować. Dziękuję bardzo za odpowiedź. PS. NIE MAM HASIMOTO ANTY TG I ANTY TPO wykluczyly TO. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka