Dodaj do ulubionych

czy to hashimoto

18.04.19, 10:26
Witam, jestem tu nowa proszę o pomoc w interpretacji wyników.
TSH WYNIK 1,440 ( NORMA 0,27-4,2)
FT3 WYNIK 5,95 ( NORMA 3,1-6,8)
FT4 WYNIK 15,58 ( NORMA 12-22)
ANTY TPO >600 NORMA 34
ANTY TG 10,6 NORMA 115
FERRYTYNA 36,83 NORMA 13-150
WITAMINA D 47,25 NORMA 30-80
B12 WYNIK 367 NORMA 197 771
ŻELAZO 84
USG W NORMIE ALE MAM GUZKA 5X3 ZMIANA HIPOECHOGENICZNA
OBJAWY: CIAGŁE ZMĘCZENIE, BÓLE PLECÓW, SUCHA SKÓRA, OPUCHNIĘTA TWARZ, TRZESĄCE SIĘ RECE, BRAK KONCETRANCJI PROBLEMY Z PAMIĘCIĄ, CZASAMI PRZEWAŻNIE IWCZOREM UCZUCIE ZIMNA MIMO ŻE JEST CIEPŁO, WZMORZONE POCENIE SIĘ,
CHRYPKA, NASTROJE OD DEPRESJI PO WŚCIEKŁOŚĆ, CIĄGLE MI SIĘ CHCE SPAĆ MIMO ŻE NIE MOGE ZASNĄĆ, WAGA OKOŁO 18 KG W CIAGU 2 LAT, CZUJE SIĘ JAK SCHOROWANA STARUSZKA W WIEKU 30 LAT.
PROSZĘ O JAKĄS POMOC BO MAM JUŻ WSZYSKIEGO DOŚĆ BYŁAM U ENDO KAZAŁA PRZYJŚĆ JAK TSH BĘDZIE WYSOKIE A TAK TO POWIEDZIAŁA ŻE WSZYSTKO OK I SKASOWAŁA 250 ZŁ. PROSZE WAS O JAKIEŚ ODPOWIEDZI
Edytor zaawansowany
  • beautiful1 24.04.19, 13:03
    Proszę wpisz te wyniki w kalkulator i podaj wartości procentowe, to jest hashimoto, do tego chyba wyniki nie są najlepsze, ale podaj wartości procentowe, wpisujesz wynik i zakres referencyjny. Wpisz w google kalkulator hormonów tarczycy jak ten tutaj nie działa. Za niska ferrytyna, chyba trzeba suplementować. Wypowiem się, jak będę procenty podane smile

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.