Dodaj do ulubionych

Poproszę o interpretację wyników badań dziecka:))

08.11.19, 20:46
Chciałam prosić o interpretacje wyników badań 10 letniego chłopca.
Córka ma hashimoto , mąż jest po podaniu jodu z nadczynnością , jest obciążający wywiad dlatego postanowiłam zbadać tarczyce.
tsh 3,432 uIU/ml norma 0,670-4,160
ft3 5,59 pg/ml norma 3,30-4,80
ft4 1,46 ng/dl norma 0,86-1,40
Procentowo wychodzi to ft4 111,11% i ft3 152,67 %
przeciwciała ATG 18,1 norma <60,0
przeciwciała ATPO 45,6 norma < 60,0
Witamina 25 (OH) D Total (091) - 31,40 ng/ml
Cholesterol całkowity 186 mg/dl norma 115-190
Glukoza 92 mg/dl norma 70-99
morfologia cała reszta badań jest dobra .
Z objawów które mnie zaniepokoiły i skłoniły do badań to ociężałość , apetyt , cały czas by jadł , budzenie się w nocy czasami potrafi non w noc wstać i mówić że nie może spać. Syn szybko się też męczy, ponieważ trenuje piłkę jest to widoczne na tle innych kolegów.
Pediatra twierdzi że nic tu się nie dzieje i nie ma potrzeby dalszego szukania i wymyślania problemów tam gdzie ich nie ma.
Powiedzcie czy te badania są dobre wg Was?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka