Dodaj do ulubionych

Permanentne zmęczenie i brak koncentracji - czy

16.06.09, 11:50
jest na to rada?
Ponoc jestem wyrownana, wszystko powinnoi byc OK, ALE:
a). kiepsko śpie w dalszym ciagu
b). koncentracja to jakis KOSZMAR dla mnie - tzn. permanenty jej brak,
skupienie odplywa po 5 minutach w sina dal
c). permanentne zmęczenie, które już chyba będzie mi towarzyszyć zawsze
Ostatnie wyniki z 25 marca
TSH 0,623 (0,27-4,2)
FT3 4,93 (3,1-6,8) 49,45 %
FT4 1,38 (0,93-1,7)58,44%
Wyglądają dobrze te wyniki, skąd takie samopoczucie? Lamblii już nie mam ponoć
- jestem po 2 dawkach macmiroru
Edytor zaawansowany
  • harmoniak 16.06.09, 12:14
    1. Jak tam Twoja ferrytyna? Objawy anemii przypominają niedoczynność.

    2. Przy FT4 ok. 60% można jeszcze rozważyć podniesienie dawki. Ale w/w pkt. 1
    jest najważniejszy.
  • mara_30 16.06.09, 12:33
    > 1. Jak tam Twoja ferrytyna? Objawy anemii przypominają niedoczynność.

    Dokładnie to samo miałam napisać wink do tego b12 dla porządku

    > 2. Przy FT4 ok. 60% można jeszcze rozważyć podniesienie dawki. Ale w/w pkt. 1
    > jest najważniejszy.

    Jeżeli ferrytyna będzie ok, to ja bym podwyższyła troszkę dawkę, pod warunkiem,
    że nie masz z tym problemów i nie masz objawów nadczynności. Dla niektórych
    optymalny poziom hormonów to rzeczywiście ok 50%, ale niektórzy potrzebują np.
    80%, każdy jest inny i ma inne potrzeby.
  • aga_mama_zosi 16.06.09, 13:06
    Twoje wyniki są prawie sprzed 3 miesięcy - ja na twoim miejscu powtórzyłabym badania i zrobiła dodatkowo te, o których pisały poprzedniczki.

    Pozdrawiam
    Agnieszka
  • julita77 17.06.09, 10:54
    dzieki za podpowiedzi
  • julita77 18.06.09, 16:26
    TSH 0,810 (0,27-4,2)
    FT3 5,83(3,1-6,8) 73,78 %
    FT4 1,57 (0,93-1,7)83,12%
    B12 - 439 (197-866)
    Ferrytyna - 21,99 (13-150)
    Retikulocyty co to? zleciła mi coś takiego Pani doktor
    Co Wy na to?
    Dodam jeszcze, że boli mnie głowa mocno od jakiegoś czasu...

  • mara_30 18.06.09, 19:31
    > Ferrytyna - 21,99 (13-150)

    Tutaj masz winowajcę. Przy takiej ferrytynie nie na szans czuć się dobrze.
    Dawki hormonów raczej na razie nie podnoś. Za to żelazo zacznij łykać natychmiast.

    > Retikulocyty co to? zleciła mi coś takiego Pani doktor
    > Co Wy na to?

    Retikulocyty jest to młoda postać czerwonych krwinek. Podwyższone są przy
    niedokrwistości hemolitycznej, albo np.po krwotoku. Obniżone - przy niektórych
    rodzajach niedokrwistości.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka