dana_n napisała:
1. 16-letnia osoba nie wykupi wyjazdu do Egiptu w zadnym biurze podrózy. musi
> miec pisemna zgode od rodzicow napisana w obecnosci pracowniaka biura, ktore
> sprzedaje takiej osobie pobyt. wowczas taka 16-latka traktowana jest jako osoba
> dorosla i zadne biuro czy rezydent za na nie odpowiada. i nie wystarczy ze
> pojedzie sobie z osoba pelnoletnia poznana na forum, jesli ktos obcy chce brac
> na siebie odpowiedzialnosc za niepelnoletnia osoba to tylko pogratulowac nie
> odwagi tylko skrajnej glupoty.
też tak myślałam po tym co przeczytałam na forum, ale to nie prawda, zabieram ze sobą teraz do Egiptu 16 latka syna mojej koleżanki i ściągnęłam kobietę do biura podróży , żeby podpisała zgodę a Pani mi mówi a po co? Przecież jak dziecko ma swój paszport to żadna zgoda nie jest potrzebna , bo ja biorę za niego odpowiedzialność jako rezerwator wycieczki.
3. jak mozna doradzac takiej panience cokolwiek na tym forum i tu sie zgadzam c
> o
> ona tu wogole robi? czego szuka na tym forum. info o egipcie jasno okresla np.
> porady egiptomaniakow a nie faceci z egiptu, dla mnie to dziecko ewidentnie
> szuka przygod, moze sponsora na wyjazd? i szczerze nie wierze, ze normalni i
> porzadni rodzice pozwola swojej 16-letniej corce na samodzielny pobyt w egipcie
> bez opiekuna. ta skrajna nieodpowiedzialnosc.
Co to znaczy porządni rodzice? Nie oceniaj obcych ludzi jeśli ufają córce to ją puszczą , gdziekolwiek będzie chciała lecieć .
Ja też byłam bardzo niepokorną nastolatka, czasy były inne teraz się lata np, do Egiptu dawniej wyjazd pod namiot to było cudo i mistrzostwo świata, ale jeśli ktoś ma dobrze poukładane pod kopułą to trzeba dać mu szansę, nie nam oceniać stan umysłu , możemy tylko mówić jak mama do dziecka : uważaj na siebie! a jak się to skończy nie nam to oceniać a na pewno nie my poniesiemy konsekwencje
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.