Dodaj do ulubionych

Jakość pieczywa

30.10.14, 10:55
Na jakość i trwałość pieczywa wpływają przede wszystkim jakość i czystość mikrobiologiczna podstawowego surowca, jakim jest mąka, odpowiednie przygotowanie ciasta, prawidłowy proces wypieku oraz warunki przechowywania gotowych wyrobów. Jakość pieczywa zależy także od dodawanych do mąki lub ciasta polepszaczy syntetycznych.
Ciekawa jestem jaką jakość miało pieczywo kiedy robiły je nasze babcie?
Edytor zaawansowany
  • 30.10.14, 14:19
    Najlepszą ;-) bo wszystkie składniki były naturalne i wyrób ręczny.
  • 04.11.14, 13:18
    Ja pamiętam chlebki mojej babci, znacznie się różniły od dzisiejszych chlebów, i ten aromat roznoszący się po całym domu ...
  • 06.11.14, 16:13
    Swój chleb był naprawdę znakomity i pachnący.Szkoda że teraz się tego nie robi.
  • 17.11.14, 11:15
    Robi się i jest to nawet modne. Ostatnio żona kupiła urządzenie do wypieku chleba, były przy nim też przepisy. Chlebek wyszedł całkiem, całkiem...
  • 26.11.14, 11:03
    My w zwykłym piekarniku też pieczemy chleb. Jest pyszny i nie pleśnieje jak poleży w chlebaku.
  • 27.11.14, 17:53
    W necie jest mnóstwo przepisów na dobry chleb. Słyszałam też o chlebie bez mąki, ale przepisu nie znam.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.