Płyta indukcyjna czy gazowa? Dodaj do ulubionych


Właśnie robię zmianę kuchni w moim domu. Zmiana będzie totalna-nowy projekt nowe meble, wymienię też część AGD (jakby ktoś chciał wiedzieć jakiej firmy np. zmywarki są do bani chętnie się podzielę :-). Teraz mam płytę kuchenną gazową i chciałabym ją zmienić na indukcyjną. Według mnie argumentami na tak dla tej drugiej są:-
-łatwość utrzymania w czystości
-ładniejsze wzornictwo
-możliwość zamontowania za tą płytą panelu ze szkła (czego się nie da zrobić w przypadku gazowej)
Na nie:
-wydaje mi się, że wyższe są koszty eksploatacji. Ceny prądu rosną. Ale ja korzystam z gazu z butli, ten też do najtańszych nie należy. I w gruncie rzeczy nie wiem jak oszacować koszty płyty indukcyjnej. Niby można popatrzeć na parametry, ale ja nie wiem np. czy przygotowanie potraw zajmuje tyle samo czasu co na gazie.
Mam więc prośbę do forumowiczów: jeśli macie doświadczenia z tymi rodzajami płyt podzielcie się. Co Waszym zdaniem jest sensowniejsze w 4os rodzinie? Gotowanie u nas to głownie w weekendy, ewentualnie czasem pichci się coś na śniadanie lub kolację.
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.