Gazeta.pl   Forum   Dom   Dom   jak umeblować kawalerkę za bardzo małe pieniądze?

Dom

jak umeblować kawalerkę za bardzo małe pieniądze?

Autor: Gość: kaśka.007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 19:01
Witam, chciałam poprosić o poradę. Nie miałam nigdy do czynienia z poważnym urządzaniem mieszkania ani kupowaniem mebli, czego teraz żałuję bo brak mi podstawowej wiedzy. Od przyszłego miesiąca wprowadzam się do pierwszego "dorosłego mieszkania"- kawalerka 30 m.kw. na 2 piętrze bloku. Problemem jest pokój- 20 m.kw, prostokąt, białe ściany, na podłodze parkiet jasny brąz. Właściciel nie zostawił żadnych mebli, jest on pusty. Chciałabym urządzić go jakoś w sposób, który umożliwi zamieszkanie, podstawowymi meblami. Niestety z uwagi na studencką kieszeń mam do dyspozycji jedynie 1000 zł, co wydaje mi się bardzo małą kwotą. Dlatego też ogromnie proszę o radę doświadczonych, jak można wyszukać tanie meble, czym się kierować, z czego można zrezygnować, jakie sprytne rozwiązania można zastosować.
W kawalerce będą mieszkać dwie osoby (ja i mój chłopak), potrzebne coś na czym można spać, coś na czym można jeść i komputery postawić, coś w czym trzyma się ubrania i coś na książki, segregatory, drobiazgi. Ze sklepów w pobliżu mam jysk i OBI, do ikei mogę podjechać też w razie potrzeby. Przepraszam za chaotyczny post, ale kompletnie sobie nie radzę, pomysłów brak.
Z góry dziękuję za pomoc! pozdrawiam
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Portal GazetaDom POLECA:

Zwrot VAT za materiały budowlane

możesz go odzyskać przez cały rok

Euro kokos 2012 czyli rozgrywki na rynku wynajmu

ostatnia chwila, by wynająć mieszkanie kibicowi

Chcesz kupić mieszkanie w innym kraju?

sprawdź czy to możliwe

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.