jak umeblować kawalerkę za bardzo małe pieniądze?
Autor: Gość: kaśka.007
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
16.08.11, 19:01
Witam, chciałam poprosić o poradę. Nie miałam nigdy do czynienia z poważnym urządzaniem mieszkania ani kupowaniem mebli, czego teraz żałuję bo brak mi podstawowej wiedzy. Od przyszłego miesiąca wprowadzam się do pierwszego "dorosłego mieszkania"- kawalerka 30 m.kw. na 2 piętrze bloku. Problemem jest pokój- 20 m.kw, prostokąt, białe ściany, na podłodze parkiet jasny brąz. Właściciel nie zostawił żadnych mebli, jest on pusty. Chciałabym urządzić go jakoś w sposób, który umożliwi zamieszkanie, podstawowymi meblami. Niestety z uwagi na studencką kieszeń mam do dyspozycji jedynie 1000 zł, co wydaje mi się bardzo małą kwotą. Dlatego też ogromnie proszę o radę doświadczonych, jak można wyszukać tanie meble, czym się kierować, z czego można zrezygnować, jakie sprytne rozwiązania można zastosować.
W kawalerce będą mieszkać dwie osoby (ja i mój chłopak), potrzebne coś na czym można spać, coś na czym można jeść i komputery postawić, coś w czym trzyma się ubrania i coś na książki, segregatory, drobiazgi. Ze sklepów w pobliżu mam jysk i OBI, do ikei mogę podjechać też w razie potrzeby. Przepraszam za chaotyczny post, ale kompletnie sobie nie radzę, pomysłów brak.
Z góry dziękuję za pomoc! pozdrawiam