Dodaj do ulubionych

do sandvika-chleb bezglutenowy

13.01.06, 13:00
W którymś wątku piszesz, ze pieczesz sama chleb bezg;lutenowy z mąki
gluteneksu. Jaka to ma być mąka: mleczna, ryzowa, kukurydziana czy jeszcze inna?
Będę wdzieczna za informacje.
Edytor zaawansowany
  • sandvika 22.01.06, 10:48
    Używam mixu z nalepką 'Koncentrat ciasta chlebowego' albo 'Ciasto
    bezglutenowe'. W 'Koncentracie' jest mniej cukru i toszeczkę dodaję, jak
    uzywam 'Ciasta' to juz nie dodaję cukru.
    Albo jak nie ma w sklepie to innych miesznek. Szczerze mówiąc nie bardzo
    pamietam jak sie nazywają, (biorę z przyzwyczajenia białe torebki) - w kązdym
    razie zawsze są to mieszanki.

    Ciasto z mąki kukurydzianej jest bardzo kruche i ma inny smak, ale też mozna
    spróbować.
    Najważniejsze, żeby dobrze wyrosło. Teraz w zimie wstawiam na kaloryfer i jest
    szybceij, ale latem czasem muszę czekac ponad godzinę.
    Pozdrawiam.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka