Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   DDA   Re: rodzice

DDA

Re: rodzice

Autor: nusia_0 18.11.09, 21:10
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Witam,
z doświadczenia wiem, że rodzice alkoholicy potrafia byc strasznie toksyczni. jeżeli im się sprzeciwiasz mówiąc np. że za dużo piją 9albo cokoliwek innego) to od razu winą obarczają ciebie (a przynajmniej tak było i jest w moim przypadku. Potem są obrażeni, urażeni itd a jeżeli do tego wytrzeźwieją to poczucie winy u mnie zawsze było murowane. jeżeli żyjesz swoim życiem i jesteś poza ich wpływem - tak samo.
najbardziej chcieliby do wszystkiego sie wtrącać, we wszystko mieszać a na koniec wódeczki sie napić. i wybrac męża. mojego rodzice nienwidzą . A wiecie jaki jest główny powód? że się z teściem (cyli moim ojcem ) nie napije. I to nie jest żart.
kontakty z moimi rodzicami - nawet jak są trzeźwi - nie są przyjemne. napięt atmosfera , szucznośc i udawanie że wszystko jest ok.
teraz piją tak więc kontakty zostały ograniczone do minimum (chociaż nie całkiem zerwane, czego często żałuje) i chociaż mam jeszcze wyrzuty sumienia (że ich zostawiam, że przecież trzeba pomóc itd) to jestem szczęśliwsza.
Pewnie będzie Ci ciężko, ale może ograniczenie kontaktów pozwoli i Tobie i Twojemu Ojcu spojrzeć na wasze życie z innej perspektywy?
podrawiam
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.