Cześć
Czy ktoś z was pracuje na 12 krokach?
Ja napotkałam na następujący problem przy przerabianiu czwartego kroku. Nie wiem jak to ma być z mocnymi stronami. Korzystam z książki 12 kroków dla dda wydawnictwa Akuracik. I tam są napisane wskazówki do obrachunku moralnego. I bardzo dobrze ta książka prowadzi przez identyfikację swoich słabych stron, destrukcyjnych zachowań ale nie mówi za bardzo jak zrobić obrachunek dotyczący mocnych stron.
A jednocześnie jest tam wspomniane, że po zrobieniu takiego obrachunku obejmującego jednocześnie dobre i złe cechy powinniśmy odczuć wzrost poczucia własnej wartości. Czy mam po prostu pomyśleć jakie są moje zalety? Bo jakoś nie bardzo to rozumiem. Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami w tej kwestii.
Kasia
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.