Dodaj do ulubionych

Leczenie grzybicy

29.11.15, 20:24
To działa !!!
Edytor zaawansowany
  • marian44444444 29.11.15, 20:26
    wiadomość


    pass1
    dołączył: 2015-11-13
    postów: 11

    2015-11-14 11:27 Witam robiłam badanie posiew kału na candide.
    Wyniki Badania:
    Po 7 dniach inkubacji grzybów pleśniowych nie wyhodowano
    W warunkach tlenowych po 48h wyhodowano :
    Candida Ablicans ?nieliczne
    Moje objawy:
    -suchość w ustach
    -biegunki lub zaparcia,
    -kłucie w klatce piersiowej,
    -chroniczne zmęczenie-brak sił,
    -senność, osłabienie koncentracji i pamięci,
    -swędzenie skóry,nosa i odbytu,
    -suchość skóry
    -wysypki na twarzy
    -bóle głowy
    -uczucia zatkania w nosie
    --gazy
    -zimne stopy i ręce,
    -problemy z zatokami
    -infekcje narządów płciowych;
    -łaknienie na słodycze
    - bulgotania, przelewania w jelitach
    - biały nalot na języku
    - nudności
    -spękane usta
    -egzema (wypryski skórne)
    -bóle gardła
    -pieczenie i łzawienie spojówek
    -chrypa
    -charkanie
    -brak koordynacji ruchowej
    -obniżony nastrój,
    Robiłam badania krwi i są zawsze prawidłowe{ tylko limfocyty mam zawsze obniżone}.
    Robiłam także EKG serca-wyniki w normie
    Badanie na tarczyce-wyniki w normie
    Glukoza-wyniki w normie
    Czy według was może to być candida ,jeśli wyniki badania na kał wyszły candida ablicans nieliczne czy może jeszcze raz powtórzyć wyniki.Czy mógłby ktoś pomóc co zmaga się z tym problemem .Jakie jeszcze można zrobic badania na candide i jakie polecacie sprawdzone laboratorium.Proszę o odpowiedzi.





    pass1
    dołączył: 2015-11-13
    postów: 11

    2015-11-14 14:11 Czy moze ktoś odpisać na moje pytanie


    marian23
    dołączył: 2015-11-15
    postów: 19

    2015-11-15 17:33 potwierdzam to Candida Ablicans


    marian23
    dołączył: 2015-11-15
    postów: 19

    2015-11-15 20:04 Dodam objawy grzybicy:
    -grzyb pojawia się w ciepłych wilgotnych miejscach(między palcami stóp nóg,dziury w piętach,brązowe paznokcie,narządy płciowe mężczyzn i kobiet,pachwiny w kroczu)
    -białawe i zimne ręce nogi
    -słabe paznokcie,brązowe paznokcie
    -czerwone plamy z wypryskami po środku(uda,kolana,łytki,plecy,klatka piersiowa)
    -czerwone plamy (podobne jak pogryzienie przez owady)
    -metaliczny smak w ustach
    -białawe dziąsła i podniebienie
    -drętwienie kończyn
    -próchnica zębów (występuje w parze z grzybicą)(przyczyna pszenica i cukier)
    -łupież

    Widoczne objawy zewnętrzne grzybicy to tylko wierzchołek góry lodowej problemu grzybica.Początek rozwoju Candida Ablicans to jelita(uboga,niewłaściwa dieta) które osłabia i dziurawi przedostaje się do innych narządów(przerasta skórę,występuje pod skórą,przerasta pęcherz moczowy i kanaliki wylotowe,trzustkę i kanaliki itp.,zapalenie ucha środkowego,stawy)
    Trzeba mieć świadomość że grzybica wyrasta z naszego ciała,
    w wyniku przesycenia tkanek niestrawionymi węglowodanami.


    marian23
    dołączył: 2015-11-15
    postów: 19

    2015-11-15 22:20 Leczenie grzybicy.

    Połaczenie diety przeciwgrzybicznej,
    diety według grupi krwi,
    diety rozdzielnej daje widoczne rezultaty.

    Dieta przeciwgrzybiczna(na początku zamula umysł-brak cukrów)

    Drożdżyca rozwija się na pożywce z cukru i skrobi i są zasilaneprzez ziarna zawierające gluten(pszenica,żyto,owies,jęczmień).
    Dieta polega na ograniczeniu do minimum tych produktów i
    zastąpienie innymi.
    Unikanie i minimalizowanie :
    -cukru,ziemniaków,soki i przetwory owocowe,słodkie owoce
    -pszenica ze względu na jej powszechność(głowny produkt
    przemyśle spożywczym),bułki,chleb pszenny,chleb mieszany(duża
    domieszka pszenicy) ,ciasta,ciastka,drożdżówki,makarony,kopy tka)
    -piwo,alkohole,napoje gazowane
    -ocet,przetwory octowe,marynaty,musztarda,keczup
    -mleko,topione,żółte i pleśniowe sery
    -wędliny z masowej produkcji
    -ryby w puszkach i panierowane
    -soja i przetwory sojowe
    -drożdże

    Diety według grupi krwi
    Grupa krwi od tysiącleci jest ściśle związana z układem pokarmowym.
    Grupa "0" najstarsza ponad 140 tys. lat -ok.połowy polaków posiada
    tą grupę krwi. Trzon żywienia w tej grupie to mięso i warzywa inne
    produkty to dodatki.
    Dieta według grupy krwi "0" pokrywa się z dietą przeciwgrzybiczną:
    -unikanie zbóż(słabo strawiane,tycie)
    -oprócz jaj minimalizowanie nabiału
    -unikanie fruktozy(unikanie spożywania w dużej ilości słodkich
    owoców i soków(słabo strawiane,tycie)).

    Dieta rozdzielna
    Są 3 grupy:-grupa białkowa
    -grupa neutralna
    -grupa węglanowa
    polega ona na łączeniu produktów żywnościowych.

    Nie łączymy skrajnych grup białkowej i węglanowej(ziemniaki i mięso).
    Łączymy białka z grupą neutralną.
    Łączymy węglowodany z grupą neutralną.
    ==============================
    Najgorszy produkt to pszenica
    bo:
    -ze względu na spożywaną ilość(monotonia),najgorsza dla grupy krwi
    "0"
    -najbardziej rozpowszechniona(pseudowybór)
    -nieefektywna,niepszyswajalna (przybieramy na wadze)
    -żadna z grup krwi nawet "A" nie przyswaja pszenicy
    -niewskazana dla cukrzyków (gwałtowne wachania cukru we krwi,nagły
    wrost a następnie nagły spadek
    -po ok. 2 odczuwamy głód,
    -podatna na pleśnie(aby urosła w naszym klimacie intensywnie
    pryskana)
    -jest łatwą pożywką dla grzybicy ,zawiera gluten
    -znajduje się w wielu produktach(np.płatki kukurydziane 80% ,chleb
    mieszany 80%)
    -jest mocno zmodyfikowana genetycznie (ile procent pszenicy w
    pszenicy ? )
    -podobno pojawiły się białka głodu(w celu zwiększenia konsumcji)
    -mocno ogranicza przyswajanie magnezu i wapnia
    -brak magnezu ojawia się (widzenie tzw "gwiazdek" przeważnie
    po wysiłku,nagłym przyjęciu pozycji stojącej
    -brak wapnia:słabe kości,brązowe paznokcie,
    zwyrodnienie stawów, wynik chodzenie o lasce
    - poprostu kaleczy organizm

    Następny produkt to cukier dodawany do wielu produktów,przez co jest przekroczone dzienne jego zapotrzebowanie organizmu.
    Następny produkt Kartofle ze względu spożywaną ilość --to cukier
    Następny produkt soki,nektary w kartonach,w butelkach -- duża ilość cukrów,fruktozy,np.dzienna dawka owoców to 1 małe jabłko lub 1/2 średniego jabłka(sugerować się wielkością naszej pięści lub ile owoców zmięścimy w garści.
    Następny produkt sztuczne gazowane napoje(jedna mała puszka napoju gazowanego posiada 5 łyżek cukru to jest o jedną łyżkę więcej niż dzienne zapotrzebowanie kobiety na cukier)
    Następny produkt to wędliny(przetworzone mięso) ze względu stosowanie dużej ilości rakotwórczych konserwantów( pytanie:czy to mięso czy już padlina ?)Ze względu na sposób hodowli (uwaga na hodowlane łososie norweskie ,szkockie są toksyczne ,karmione mączką rybną z ryb poławianych z obszarów skażonych przez przezmysł,karmione barwnikiem)


    pass1
    dołączył: 2015-11-13
    postów: 11

    2015-11-17 12:02 pytanie do użytkownika marian23:A ty też zmagasz się z tym cholerstwem ,potwierdzałeś to jakimiś wynikami .Zastanawiam się czy jeszcze nie zrobić badań na pasożyty i jeszcze raz na candide tylko wymaz ze sliny.Ale podobno candida tez jest w naszym organizmie wiec tak naprawde nie wiadomo czy mam ta candide jako chorobe.A chciałam sie jeszcze spytać co można wykryć w badaniu na gastroskopie czy np.pasozyty,bakterie lub candide.


    marian23
    dołączył: 2015-11-15
    postów: 19

    2015-11-17 21:25 U zdrowego człowieka drożdżak candida występuje w końcowej części jelita. Zajmuje treść pokarmową uniemożliwiając rozwój szkodliwych bakteri, pełni więc pożyteczną rolę.
    Rozwojowi grzyba sprzyja dieta bogata w węglowodanany(w przypadku grupy krwi "0" która nie jest przystosowana biologicznie do trawienia w dużej ilości zbóż,owoców w szczególności tych słodkich(fruktoza)) dodamy do tego nadmiar cukru. Drożdżak intensywnie się rozwija,zmienia formę na patogenną i atakuje i potrawi wytwarzać zarodniki.Sądze że grzyb podąża za pokarmem, przerasta tkanki przesycone nadmiarem węglowodanów i glutenu itp.

    Połączenie diety przeciwgrzybicznej,diety według grupi krwi i diety rozdzielnej ma na celu lepszego strawienia właściwego pokarmu.

    Leczenie trwa ok. 7 miesięcy , zarodniki mają ponoć zdolność do kiełkowania przez ok. 2 lat. Być może pojawiły się już nowoczesne leki na grzybicę wspomagające dietę, trzeba zapytać lekarza.


    marian23
    dołączył: 2015-11-15
    postów: 19

    2015-11-17 21:44 Ponoć drożdżycę można rozpoznać domowym sposobem.
    Rano zaraz po obudzeniu należy napluć ślinę do szklanki wypełnionej wodą i obserwować 3 razy po okresach 15 minutowych.
    Jeżeli ślina unosi się na wodzie jest
  • marian44444444 29.11.15, 20:29
    Mam grupę krwi 0" i leczę się od 4 miesiecy i stwierdzam że połączenie tych trzech diet sprawdza się.

    Najtrudniejszy jest okres pierwsze 1,5 miesiąca(okres zmiany diety) po około 3-4 miesiąca poprawia się samopoczucie i chęci(okres przestawienia organizmu na nową dietę).

    Ważne: tak jeść aby zachować tendencję zniżkową dla grzyba ale samemu się nie osłabić. Na siłe i na szybko nie zwalczymy grzyba(prędzej siebie). Grzyb dość powoli ustępuje zwłaszcza na początku diety,po około 3-4miesięcy szybciej takie odnoszę wrażenie(ustępuje lawinowo).

    Ważne aby dietę dobrze zacząć, sama dieta przeciwgrzybiczna to za mało należy uwzględnić grupę krwi,wiemy wówczas na czym konkrętnie stoimy. W moim przypadku "0" czyli jedzenie mięsa jak najmniej przetworzonego i podrobów mięsnych i warzyw świeżych dodaje sił. Zrezygnowałem ze zbóż glutenowych,zwłaszcza pszenicy (wyjątkowo czysty chleb żytni na zakwasie 1-2 kromki na dzień najlepiej z rana)Można jeść : kasza gryczana,ryży dziki,ryż czany,ryż brązowy,amarantus,komosa ryżowa,kasza jaglana -potraktować jako uzupełnienie. Z nabiału jem jaja(6 na tydzień),ser kozi,mocarella, jak niema w sklepie to twarożek.
    Zrana jem potrawy lekkostrawne,drugie śniadanie podobnie,mięso najlepiej po południu(trawienie trwa ok.5 godz, gęś i kaczka 8 godzin),kolacja bardziej lekkostrawna.
    Wążne aby jeść warzywa(zielonego)
    Wino czerwone wytrawne,półwytrawne ułatwia trawienie tłustego mięsa.

    Mam wrażenie że popijanie wina czerwonego wytrawnego,półwytrawnego(z okolic węgier,bułgarii,rumunii(mają mało cukru są bardziej kwaśne) pomaga, przyspiesza leczenie grzybicy.
    Odwrotny zaś skutek przynosi popijanie win słodkich,lub pochodzących z cieplejszych krajów.(u mnie pojawiły się czerwone plamki na skórze-oznaka grzybicy)

    Wążne jest pierwsze 1,5 miesiąca podkreślam należy dobrze jeść 3 albo 4 razy w ciągu dnia aby się nie osłabić.Jeść w takich ilościach aby być sytym.
    1 miesiąc odzwyczajanie się od pszenicy.
    Zamulenie umysłu przez około3-4 miesiące małą ilością cukru,po tym czasie organizm przestawia się na niższy poziom zapotrzebowania na cukier,podpieram się jedząc grepfrut(1/3owocu na dzień),pomaga dobrze pogryźć kromkę chleba żytniego i poślinić,dzięki ślinie strawimy chleb otrzymamy węglowodany.Ja podpieram się jeszcze ksylitolem(xylitol)(najlepszy z Finlandi)-alkohol cukrowy -wygląda jak cukier,smakuje jak cukier nawet lepiej(dawka max. na dzień 3 łyżeczki(rano-1,południe-1,wieczorem-1), uwaga przez pierwszy tydzień zażywania to połowę łyżeczki na dzięń bo inaczej grozi rozwolnienie. Ksylitol jest przetwarzany w jelitach i wątrobie na glukozę,zaleta nie fermentuje w lelitach,większe dawki nie zalecane -niekorzystny na nerki.Jeżeli zauważymy osłabienie wzroku to oznaka zbyt niskiego poziomu cukru,należy zjeść zwykły cukier lub łyknąć miodu.Po 4 miesiącach odczuwam mniejszą potrzebę jedzenia ksylitolu.

    Pierwszy korzystny efekt diety pomimo solidnego jedzenia utrata wagi,człowiek ma poczucie lekkości-dobry sposób na poprawę sylwetki.
    Najszybciej odetkał się nos,
    po 1,5 miesiąca zdrowe,mocne paznokcie,
    po 2miesiącach zdrowe stopy(grzybica ustąpiła bez smarowania)
    po 3miesiącach ciepłe dłonie,mieśnie są bardziej efektywne
    po 3,5 miesiącach brak łupierzu
    po 4 miesiącach lepsze samopoczucie,przypływ sił,wytrzymałość.
    Ważne przy leczeniu uprawiamy gimnastykę,chodzimy lub biegamy wystarczy co drugi dzień po 20 minut(ważne by się spocić)
    Pijemy dużo wody, herbaty ziołowe, herbaty owocowe.
    Płyny pijemy 30 minut do 1 godziny przed jedzeniem lub po strawieniu pokarmu conajmniej ok.2-3 godzin aby nie rozcięczać pokarmu w czasie trawienia.Jeżeli pokarm jest zbyt suchy to trochę płynu -wskazane.
    Picie herbat owocowych pasuje po strawieniu mięsa.
    Po zjedzeniu mięsa wskazane jest wypicie trochę wina czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego.



  • miroslaw111 08.12.15, 19:41
    byłem na restrykcyjnej diecie przez 5miesięcy , objawy minimalnie się zmniejszyły , jednak dużo biegając nie wytrzymałem bez cukrów i tak z śmiesznie niskiej podaży bo ok 35g na dzień obecnie zużywam ok 70gram , nawet 2 razy w tygodniu skuszę się na jakiegoś hamburgera na bułce sezamowej :) nie zauważyłem żeby dużo mocniej język mi puchł i obłaził ... a energii widocznie więcej

    ale niedłgo wrócę do leczenia do pewnie ograniczę całkiem,

    czy wiecie może skąd się bierze gęst aflegma wykrztuszana rano ale także w ciągu dnia , np zaraz po spożyciu ostrej potrwy typu czosnej czy chilli tak jakby zalegała w płucahc...
  • marian44444444 13.12.15, 16:31
    Mięso(jak najmniej wędlin) (większy udział wołowiny,ryb) dla lepszego trawienia z ziołami lub z surówkami.Pasuje także jeść kawałek jabłka, jagód po mięsie. Trochę tłuszczów na pewno nie zaszkodzi, można smarować nimi chleb żytni.
    Wino czerwone wytrawne,półwytrawne ułatwia trawienie tłustego mięsa.
    Picie herbat owocowych pasuje po strawieniu mięsa.

    Zrezygnowałem ze zbóż glutenowych,zwłaszcza pszenicy (wyjątkowo czysty chleb żytni na zakwasie 1-2 kromki na dzień najlepiej z rana)Można jeść : kasza gryczana,ryży dziki,ryż czany,ryż brązowy,amarantus,komosa ryżowa,kasza jaglana -potraktować jako uzupełnienie.

    Oprócz jaj nabiał ograniczam.Z nabiału jem jaja(6 na tydzień),ser kozi,mocarella, jak niema w sklepie to twarożek,jogurt naturalny,masło .
    (Amarantus wymieszany z jogurtem naturalnym-ciekawa kompozycja smakowa)

    Z rana jem potrawy lekkostrawne,drugie śniadanie podobnie,mięso najlepiej po południu(trawienie trwa ok.5 godz, gęś i kaczka 8 godzin),kolacja bardziej lekkostrawna(mogą być ryby,warzywa).

    Ważne aby jeść warzywa(surówki)(brokuły,papryka,niedoceniana cebula,czosnek itp.).Warzywa odkwaszają organizm,dostarczają minerały między innymi wapń,węglowodany.Na początku diety mniej gotowanej marchwi i buraków(są zbyt słodkie)(po około 4 miesięcy bez ograniczeń)

    Owoce trawimy w małych ilościach, resztą karmi się grzyb. Ilość jaką potrzebujemy na dzień to taka ilość którą zmieścimy w jednej dłoni(małe jabłko,2-3 śliwki,garść wiśni,raz do czasu banan z rana,ananas świeży grubszy plaster(dobry na jelita) itp.Grepfrut i cytryna odkwaszają organizm. Unikamy pomarańczy,mandarynek,kiwi,melony(Jeżeli tak,to tylko kilka plasterków).

    Mam wrażenie że popijanie wina czerwonego wytrawnego,półwytrawnego(z okolic węgier,bułgarii,rumunii(mają mało cukru są bardziej kwaśne) pomaga, przyspiesza leczenie grzybicy.
    Odwrotny zaś skutek przynosi popijanie win słodkich,lub pochodzących z cieplejszych krajów.(u mnie pojawiły się czerwone plamki na skórze-oznaka grzybicy)

    Zrezygnowałem z herbaty czarnej, kawy,kawy rozpuszczanej,piwa,wódki.

    Po 4 miesiącach pozwalam sobie na 2 łyki miodu z pyłkiem kwiatowym(pierzga) w poniedziałek rano na rozpoczęcie tygodnia.W tygodniu 2-3 łyżeczki prawdziwego dżemu z małą ilością cukru.

    Sporo gotowych dań w diecie przeciwgrzybicznej znajdziemy w internecie.
  • marian44444444 26.12.15, 23:46
    po 5 miesiącach język o barwie naturalnej

    Trochę smalcu szarego,smalcu gęsiego na pewno nie zaszkodzi, można smarować nimi chleb żytni.
    Po około 4 miesiącach przemiana materii organizmu jest większa ,aby ustabilizować wagę ciała jedzenie tłustych kawałków jest wskazane. W tłuszczach rozpuszczają się witaminy.
    Godnej uwagi zasługują śledzie. Jeżeli są solone aby pozbyć się nadmiaru soli przed spożyciem należy większą partię śledzi zalać wodą ,którą po pewnym czasie wylewamy,powtarzamy zabieg 3-4 razy w ciągu ok.5 godz. ,śledzie po odsączeniu wrzucamy do lodówki ? teraz są o wiele smaczniejsze.Śledzie w oleju wystarczy wrzucić na papierowe ręczniki?bez oleju są o wiele bardziej strawne.

    ciepła kasza jaglana wymieszana z kilkoma łyżkami smalcu domowej roboty(bardziej szary) + ogórek kiszony=smaczne,pożywne danie

    Ograniczanie ziemniaków( w małych ilościach np. dodatek do zupy warzywnej, zjedzenie pół lub jednego ziemniaka).

    Duża ilość fruktozy obciąża wątrobę,odkładana jest w postaci tłuszczu międzytkankowego(niebezpiecznego),duża ilość fruktozy ?doskonała pożywka dla raka np.,trzustki)


    Po 5 miesiącach w celu stabilizacji wagi więcej tłustego ,
    więcej kasz wymieszanych z smalcem.
  • marian44444444 09.01.16, 15:59
    W moim przypadku "0" czyli jedzenie mięsa jak najmniej przetworzonego i podrobów mięsnych , ryb, tłuszcz(smalec,boczek,tłuste ryby) i warzyw świeżych dodaje sił.
    Smalec daje energię na cały dzień , tłusta ryba raz na tydzień, olej lniany itp.
    Po 4 miesiącach w celu stabilizacji wagi więcej tłuszczu (smalec,boczek,tłuste ryby = energia) .

    Dla uzupełnienia jodu i minerałów : sól jodowana albo glony. Soli nie używamy w tym samym czasie gdy zażywamy glony (wakame,kombu,nori najlepiej na przemian) ze względu na bardzo wysokie stężenie jodu i innych minerałów(wskazana ilość na dzień 2 łyżeczki od herbaty)


  • marian44444444 16.01.16, 19:24
    Gluten w postaci proszku wytworzonego z pszenicy dodawany jest do wielu produktów spożywczych. Dodatkowa ilość ilość glutenu w żywności przetworzonej prowadzi prawdopodobnie do nasilenia objawów drożdżycy w społeczeństwie.
  • marian44444444 02.05.16, 20:39
    Po odstawieniu żyta dolegliwośći jelita i pęcherza moczowego ustąpiły pomimo iż żyto zawiera mniej glutenu trudniej wymywalnego.
    Potwierdza to ,że gluten jest ulubionym pokarmem dla grzyba.

    Osoby które odczuwają bóle w okolicach pęcherza moczowego i jelit powinny zrezygnować z zbóż glutenowych(pszenica,jęczmień,żyto,owies) i produktów przetworzonych i zastąpić je kaszami z zbóż bezglutenowych.
  • marian44444444 02.05.16, 20:45
    Potwierdzam , tłuszcze są istotne w diecie człowieka. Przez pierwsze 4 miesiące diety nie jadłem tłuszczy(po prostu zapomniałem) ,spadała waga ciała, czegoś brakowało , właśnie tłuszczu w rozsądnej ilości (2-3 duże łyżki stołowe ). Człowiek jest z natury przystosowany do trawienia tłuszczy. Utrzymanie metabolizmu tłuszczów na pewnym poziomie jest korzystne (zachowany jest przepływ soków trawiennych nie ma przestojów). Od kiedy jem świadomie tłuszcz wszystko jest w porządku(więcej energii,lepsze samopoczucie,lepsze wysypianie,lepsza cera,mniej zmęczenia).

    Stwierdzam że od początku diety powinno się jeść tłuszcz(na początku w mniejszej ilości), ponieważ zastępuje i zmniejsza apetyt na cukier.(przejście na dietę jest łagodniejsze)

    Trudności z metabolizmem tłuszczy jakie mogą się pojawić będą wynikały z zagrzybienia organów wewnętrznych takich jak trzustka ,kanalik wylotowy trzustki,dwunastnicy,kanaliki wylotowego wypływu żółci , żyły główne oraz naczynia krwionośne. Po 5-6 miesiącach diety co mogę stwierdzić przepływ krwi jest płynny, wcześniej przed dietą odczuwałem pulsowanie.

    Nie mylić posiadania tkanki tkanki tłuszczowej z jedzeniem tłuszczy.
    Tkanka tłuszczowa odkłada się jedząc duże ilości zboża,cukier,ziemniaki,słodkie owoce (pomarańcze,mandarynki,kiwi,jabłka)(przy dużej ilości słodkich owoców odkłada się tłuszcz międzytkankowy bardziej niebezpieczny(potwierdzam to z własnych nawyków żywieniowych)).

    Do smażenia nadają się jedynie tłuszcze nasycone stabilne: tłuszcz kokosowy,smalec,masło klarowane.(nie rozkładają się na inne związki w podwyższonej temperaturze)
    Do krótkiego smażenia np.jaj masło.

    Do jedzenia smalec z gęsi ,smalec,masło,(tłuste ryby, siemię lniane,olej lniany-kwasy omega3 bardzo istotne),orzechy(garść) itp.

    Podsumując (grupa krwi 0) podstawa żywienia to : mięso,warzywa,tłuszcze.
  • marian44444444 21.05.16, 23:12
    Aby utrzymać wagę w diecie przeciwgrzybicznej należy spożywać tłuszcze oraz kasze bezglutenowe.

    Tłuszcze są bardzo istotne w diecie każdego człowieka bez względu na dietę(spora dawka energii, rozpuszczają się w nich witaminy)(tylko tłuszcz daje poczucie sytości).
    Aby jeść tłuszcze ( kokosowy, smalec, masło, tłuste ryby, siemie lniane, orzechy)(jemy je na przemian tak samo jak inne pokarmy)
    - należy zrezynować z glutenu i nadmiaru węglowodanów, ponieważ razem prowadzą do niewydolności np. żylnej.

    Niewydolność żył a tym samym odkładanie tłuszczu w żyłach nie wynika bezpośrednio z jedzenia tłuszczy lecz wynika z nadmiaru glutenu i węglowodanów, które prowadzą do zagrzybienia ogólnoustrojowego człowieka dalej do mniejszych możliwości metabilizowania przez organizm tłuszczy oraz osłabiania między innymi żył.
  • marian44444444 29.05.16, 14:22
    Rośliny strączkowe(groch,fasola,ciecierzyca,gób)
  • marian44444444 07.08.16, 21:45
    Ogólne podsumowanie po 1 roku odgrzybiania.

    W moim przypadku po roku diety:
    -połowicznie wyleczone podniebienie
    -dziąsła z przedniej strony zmieniły kolor z białego,bladoczerwonego na czerwony,widoczne białawe smugi
    -wyleczony pęcherz(aby pszyspieszyć leczenie do ok 6 miesięcy ,całkowita rezygnacja z glutenu)
    -jeżeli zjem za dużo słodkiego to odczuwam lekki ból w dolnej części brzucha po lewej albo prawej stronie - to chyba jelito)
    -brak zakwasów w mięśniach po długim spacerze
    -ogólnie – jest już dobrze.

    Warto ,jeszcze raz warto podjąć dietę odgrzybiania , bo to dieta również poczęści antybakteryjna i antyrakowa. Do diety należy podejść spokojnie i potraktować ją jako nowy sposób odżywiania(właściwie bardzo stary) (bo to dieta nie na chwilę lecz na długi czas)
    Proces odgrzybiania zachodzi powoli .Pierwsze widoczne zmiany już od 3 miesięcy.Znacząca poprawa po 7 miesiącach do 1 roku.Około 1 roku jest już normalnie.Pełne leczenie ok. 3 lat.

    Można wyróżnić:
    -pokarm która sprzyja zagrzybieniu : zboża glutenowe(pszenica), cukier,słodkie owoce,ziemniaki (nadmiar).
    -pokarm któru musi się znależć w diecie:mięso(dla grupy krwi A ryby),podroby mięsne,warzywa,tłuszcze.
    -pokarm któru zawiera siarkę niesprzyjającą grzybowi: czosnek,cebula,wino wytrawne co najwyżej półwytrawne(konserowane jest siarką),mięso(wiązania białkowe mają dużo siarki)
  • marian44444444 07.08.16, 21:45
    Można zaobserować dwa stany organizmu przed dietą oraz podczas diety przeciwgrzybicznej.

    1. Przed dietą.
    Spożywanie nadmiaru ziemniaków, zbóż glutenowych, cukru ,słodkich owoców prowadzi to do zachwiania równowagi , na organizm działają jednocześnie aż cztery niekorzystne czynniki:
    -przesycenia organizmu cukrem i glutenem
    -sprzyja to rozwojowi drożdżycy(candida) i zarastaniu tkanek,
    -sprzyja to rozwojowi szkodliwych bakterii
    -odkładaniu tłuszczy

    Zarośnięta tkanka przez grzyba przy jedoczesnym nasysyceniu cukrami może być zalążkiem raka. Komórki organizmu są przez grzyba odizolowana od reszty ciała , może dochodzić do degeneracji komórek i niekontrolowanych przerostów tkanki, jest zmniejszony przepływ informacji międzykomórkowej, przepływ krwi jest jest ograniczony a tym samym dopływ substancji odżywczych do komórek, osłabiona jest regeneracja komórek,mogą pojawiać się bakteryjne stany zapalne.

    Nadmiar słodkiego pokarmu organizm przerabia na tłuszcz.
    (np. niestrawialna fruktoza która znajduje się w owocach oraz powstająca w rozkładzie białego cukru (sacharozy) na glukozę i właśnie fruktozę jest zamieniana na tłuszcz zapasowy)

    Dodatkowe jedzenie tłustych potraw organizm nie jest w stanie przyjąć bo posiada już tłuszcz pochodzący z słodkiego pokarmu.

    Wpływ tych czynników prowadzi do wielu (większości)dogliwości , stanów przedchorobowych, chorobowych z pozoru nie mających wspólnego z grzybicą.
    Przykładowe :
    -bóle głowy
    -bolesne skórcze łydek
    -ruchliwe nogi w czasie snu
    -grubsza skóra na piętach(grzybica)
    -układ krwionośny : zatory, problemy z sercem
    -przewlekłe zapalenie pęcherza, cewki,pochwy
    -bakteryjne stany zapalne.

    70% reklam dotyczących zdrowiu, tak naprawdę dotyczy drożdżycy.

    2.Podczas diety przeciwgrzybicznej.
    Po ograniczeniu lub rezygnacji ziemniaków ,cukru słodkich owoców,zbóż glutenowych organizm nie ma z czego odłożyć tłuszczu, musimy go uzupełnić tłuszczami naturalnymi. Teraz wskazane jeść tłuste potrawy bo organizm je potrzebuje. W okresie przejściowym należy jednak uważać na ilość.(1-2 łyżki stołowe) tłuszczy bo posiadamy pozostałość tamtych tłuszczy oraz jsteśmy nadal zagrzybieni.

    Podstawa to mięso,warzywa,tłuszcze.

    Potrawa która zawiera te główne składniki to zupa warzywna(prawdziwy rosół na kościach(szpik),z odrobiną tłuszczu i mięsa(gotowany na wolnym ogniu od kilku do kilkunastu godzin) .
    Po takich zupach człowiek dosłownie odzyskuje siły.
  • marian44444444 07.08.16, 21:47
    Jeden rok potraktować jako stan przejściowy(czas w którym rezygnujemy z ekstremalnie niekorzystnych dla organizmu produktów).
    Stopniowo przestawiać na nową dietę(najmniej szokowo).

    Pierwszy etap : rezygnacja całkowicie z glutenu, natomiast inne produkty ograniczamy aby nie spowodować szoku w organizmie(1-3miesięcy)

    Na samym początku należy zrezygnować całkowicie z glutenu (przede wszystkim z pszenicy oraz jęczmienia,żyta,owsa) oraz z produtów przetworzonych które mogą zawierać gluten. Przestawiamy się na kasze bezglutenowe(kasza gryczana,ryż brązowy,ryż biały(połowa torebki),ryż dziki,amarantus,komosa ryżowa,
    kasza jaglan(ma gluten, ale jako jedyna odkwasza organizm (1-2 razy na tydzień))
    Kasze najlepiej z rana, nie traktować jako główny pokarm.
    Nabiał można jeść –nie objadać się.
    Owoce-- mniejsza lub duża garść(bardzo słodkich nie jemy np. pomarańcze,mandarynki inne słodkie w stanie niedojrzałym .
    Skrobia – do 2 ziemnaków lub 2 bananów na tydzień.
    Cukier – na początku diety do 3- 4 łyżeczek lub zastąpić cukier ksylitolem.

    Jeść więcej mięsa,warzyw, tłuszczu(1-2łyżki stołowe).

    Osobiście nie jem cukru(sporadycznie ksylitol),ziemnaków,pszenicy czyli glutenu,super słodkich owoców.Jeżeli przez przypadek coś z tych produktów zjem nie ma to ogólnie znaczenia.
  • marian44444444 13.02.17, 22:44
    Leczę się od ponad 1,5 roku jest znaczna poprawa – dieta to podstawa:

    -nie karmić drożdżycy i innych grzybów i bakterii (zwrócić szczególną uwagę na gluten(zboża glutenowe), cukry proste, owoce,skrobie,produkty przetworzone i inne np.ocet )
    -z drugiej strony dać możliwość regeneracji organizmowi ( różne mięsa, różne warzywa(surówki), różne tłuszcze(substancja energetyczna,rozpuszczająca witaminy )
    inne produkty.

    Nadmiar słodkiego w diecie oznacza przeważnie niedobór białek a to jest podwójnie
    niekorzystne. Zamiast wzmacniać własny organizm to karmimy grzyby i bakterie .
    Można wyróżnić dwa czynniki – niedobór białek i tłuszczy oraz nadmiar cukrów i glutenu w diecie , które odpowiedzialne są za stan zdrowotny organizmu.(np. stan zdrowotny skóry)

    Za plamy na ciele odpowiedzialne są właśnie 2 czynniki: grzybiczy oraz braku białek i tłuszczy.
    Plamy znikają po przejściu na dietę przeciwgrzybiczną.
    Miałem na górnej stronie stopy słabo widoczną,połyskującą pod słońcem,swędzącą eliptyczną 2cm na 1 cm plamę – bardzo szybko znikła po około 4miesięcy,
    miałem koło łokcia podobną ale czerwonawą plamę – znikła po około niecałego roku. Te plamy to były na pewno grzyby innych gatunków.
    Na lewej zewnętrznej dłoni były dwie małe czerwone plamy 0.5cm na 0,5cm- wyglądało to jakby skóra nie mogła się odbudować(brak białek) – zniknęły po ponad roku .

    Teraz mam skórę o barwie naturalnej(wcześniej biaława zwłaszcza białe dłonie).
    Efekt twarzy – cera odmłodzona.

    Jeżeli ktoś ma twarz pełną wyprysków, to polecam tę dietę.

    Inna choroba skóry – łuszczyca – przeglądałem zdjęcia w internecie , widoczny jest czynnik grzybiczy oraz na pewno czynnik niedoboru białek oraz tłuszczy w diecie.(przy Łuszczycy –podobna dieta)

    Anemia – ilość krwinek czerwonych jest poniżej normy, – objawy częściowo podobne jak u
    drożdżycy (np.. bladość, zajady koło ust, ogólne osłabienie, kołatanie serca itp.)
    przyczyną jest jak zwykle dieta bogata w cukry i gluten a uboga w białka i tłuszcze.
    Główną przyczyną jest brak żelaza którego jest najwięcej w produktach zwierzęcych
    ,warzywach itp..Musimy jeść produkty bogate w żelazo aby uzupełniać zużyte krwinki.
    Wydaje mi się , że drugą równoległą przyczyną anemii jest nadmierna utrata krwinek
    czerwonych przez uszkodzone przez drożdżycę kosmki jelitowe i żyły w jelitach.
    Jak rozpoznać utratę krwinek – z uszkodzonej części ciała przez drożdżyce wypływa
    przezroczysty płyn zabarwiony na zielono (to osocze wraz z krwinkami)
    Kolor treści pokarmowej człowieka jest zależny od koloru krwinek , na początku ma
    barwę zieloną w końcowej części jelita grubego przybiera barwę brązową. Teraz nasuwa
    się pytanie , jaki jest kolor stolca u zdrowego człowieka.
    Wydaje mi się czym ciemniejszy stolec tym chyba lepiej , bo jasnobrązowy świadczy o
    nadmiernej utracie krwinek, zależy także od rodzaju pokarmu.

    Hemoroidy – bo to uszkodzona przez drożdżycę końcowa część jelita wraz z żyłami.

    Za stan naszego zdrowia odpowiadają jelita. Zdrowe jelita to zdrowy organizm.

    Uszkodzone jelita to otwarte wrota dla bakterii do naszego organizmu .Nie dosyć, że je wpuszczamy to jeszcze karmimy.

  • olcia300789 30.05.17, 16:46
    Drożdzyca to poważna choroba, należy badac sie co jakiś czas aby to kontrolować. Najlepiej zrobić test pcr drwenerolog.pl/produkt/test-drozdzyca -kandydoza/ z dostawa do domu. Na podstawie naszego DNA daje nam wynik. Testy realizowane są w laboratorium w Gdańsku
  • marian44444444 18.03.17, 22:52
    Po ponad 1,5 roku doświadczenia w odgrzybianiu.

    Owoce jednak mocno hamują proces odgrzybiania, lepiej nie jeść ich codziennie, raczej co 3,4 dni lub rzadziej 1 raz w tygodniu .

    Istotne są okresy niejedzenia owoców by nie dokarmiać drożdżycy.

    Najlepiej owoce gatunków dzikich, odmian niskosłodkich, stanie niedojrzałym lub dojrzewającym.
    Owoców słodkich i odmian słodkich lepiej nie jeść.

    Suchych owoców lepiej nie jeść , po nich mam bóle w jelitach.
    –---------------
    Skrobia – unikać, w małych ilościach ziemniaki,kukurydza,banany—np. dodatek do sałatek
    –-------------
    Produktów przetworzonych nie jem , bo nie wiadomo co w nich jest.
    –-------------
    Natomiast ważne są w diecie cukry złożone, których jest dużo w warzywach i zbożach bezglutenowych(0.5-1torebki max. na dzień)
    –-------------
    Mięso ,warzywa, tłuszcze jem codziennie. Rozgotowane lepiej są przyswajalne przez organizm (zupy).
    –------------

    Proszę spojrzeć na najzdrowsze diety świata:np. Japońska, południowokoreańska zapewne grupa krwi B, oraz najbliżej europy dieta islandzka prawdopodobnie grupa krwi 0.

    Dieta islandzka cechuje się prostotą spożywanych pokarmów które są w małym stopniu
    przetworzone do spożycia. Mają dostęp do dużej ilości różnych gatunków ryb bogatych w tłuszcze
    omega3 itp. prosto z zimnego oceanu. Jedzą duże ilości baraniny(prawie w całości ) , która wcześniej pasła się na łąkach bogatych w zioła. Mają dostęp do dzikiego ptactwa. Z nabiału spożywają oryginalny regionalny jogurt, z pieczywa ciemny chleb z żyta .Owoców prawdopodobnie nie jedzą.
  • delphinia01 31.07.17, 20:08
    Najlepiej jest zastosować Toxinext, i wyzbyć się wszelkich grzybów i toksyn z naszych organizmów :p Proste i skuteczne. No i pić dużo wody!
  • marian44444444 18.08.17, 21:36
    Ruszyło dalej odgrzybianie(oddrożdżanie) gdy po około 2 latach diety odstawiłem ksylikol i ograniczyłem owoce do minimum (jem przez 2-3 garście na tydzień).

    Ksylikol był pomocny przy przestawieniu się na nową dietę(na początku brałem 3 łyżki na dzień zamiast cukru, od kiedy zacząłem uzupełniać dietę tłuszczami w ilości 1-2 łyżek (od zupy) na dzień brałem tylko około 1,5 łyżeczki ksylikolu na noc.

    Jak odstawiłem ksylikol po 2 latach , to po około 2 tygodniach jeszcze wziąłem 2 razy ksylikol by uspokoić organizm, po tym tym czasie już nie biorę. Po 3-4 miesiącach nastąpiła stabilizacja. Prawdopodobnie organizm zaczął produkować więcej glukozy z białek by zadowolić mózg(bo wcześniej nie musiał ,bo dostarczana była regularnie glukoza z zewnątrz) albo grzyb wychodzi z mózgu. Najważniejsze dla mnie
    to zmniejszanie otępienia(zamulenia), które towarzyszy od początku diety.
  • p0rsche911 20.09.17, 12:12
    Witam Panie Marianie.Ja również jestem zagrzybiony.W ciągu 3lat kilkukrotnie podchodziłem do diety lecz nigdy nie mogłem wytrzymać.Najbardziej dokucza mi totalna mgła umysłowa która towarzyszy mi 24h 7 dni w tygodniu,brak koncentracji ,słabiutka pamięć brak motywacji.Po jakim czasie od rozpoczęcia diety można spodziewać się ustąpienia tego odrealnienia ,widzę jakby cały świat z za szyby.Jest Pan moją inspiracja i z niecierpliwością czekam na dalszą relację z przebiegu leczenia.Lukasz R
  • marian44444444 24.09.17, 20:48
    Obserwując u siebie proces odgrzybiania, właściwie tak naprawdę chodzi tu o cukry które należy ograniczyć do minimum, problem tkwi w tym, że w pokarmie jest ich pełno.

    Z czasem należy całkowicie zrezygnować z cukrów(sacharoza,ksylitol itp.) bowiem używanie ich to ingerencja w pokarm. Trzeba uważać na pokarm przetworzony bowiem zawiera ukryte cukry i syropy fruktozowo-glukozowe oraz gluten. Mocno ograniczyć owoce zwłaszcza odmian słodkich, ograniczyć skrobie(ziemniaki,kukurydza,banany).

    Jest jeszcze jeden prosty sposób na dalsze ograniczanie cukrów w pokarmie.
    Odnośnie kasz bezglutenowych a zwłaszcza kaszy jaglanej( co ma trochę glutenu nieporównywalnie mniej niż owies) ,można je uczynić o wiele bardziej neutralnymi dla naszego organizmu gotując je w większej ilości wody( nie doprowadzają do zbytniego zagęszczenia ,pulpy), którą później wraz wypłukanymi cukrami wylewamy przez gęste sito.

    To samo można uczynić z warzywami szczególnie słodkimi(buraki,marchew,kapusta,dynia).
    Jeżeli jemy codziennie warzywa oraz kasze bezglutenowe to nie ma znaczenia ,ze wraz z wodą zostanie wymyta część witamin. Można łatwo uzupełnić minerały jedząc glony(bomba minerałowa),przyprawy, zioła itp.
    Przy warzywach można ograniczyć cukier przez jedzenie ich na surowo(surówki wraz z olejami z zimnego tłoczenia)(nieporozumieniem jest dodawanie cukru do surówek), ponieważ duża część cukrów zostanie w błonniku.
    Można warzywa kisić , przyczym zalewę po kiszonce wylewamy.(prawdopodobnie lubi ją drożdżak)
    –--------------

    Trzeba wiedzieć, że cukry w tym owoce, skrobie oraz pszenicę nasza wątroba przerabia na tłuszcz. Ten właśnie tłuszcz utrzymuje nas przy życiu to zaleta(łatwo osiągalny tłuszcz przy niedostatku właściwej karmy(mięsa,ryb,podrobów,owoców morza,nabiału) przez określony czas w roku). Wadą ,jeżeli będziemy ten pokarm jedli przez długi czas w dużych ilościach, przyczyni się on do nadmiernego zgromadzenia tłuszczu z jednoczesnym zagrzybieniem organizmu.( dwa jednocześnie niekorzystne działanie, taką właściwość ma ten pokarm). Tłuszcz międzytkankowy bardziej niebezpieczny powstaje z jedzenia dużej ilości fruktozy(owoce,soki,nektary) oraz sacharozy(biały cukier, bowiem składa się z jednej cząsteczki glukozy i jednej cząsteczki fruktozy czyli 50% to fruktoza).

    Jeżeli zrezygnujemy ze słodkiego i pszenicy(uwaga stopniowo co najmniej 0.5 roku) (ulżymy przy okazji wątrobie) to musimy ten pokarm zastąpić prawdziwymi tłuszczami lekkim(siemię lniane,oleje z zimnego tłoczenia,tłuszcz z ryby(omega 3) itp.) oraz tłuszczami cięższymi(masło,smalec,tłuszcz w mięsie itp.), ponieważ są niezbędne jako materiał budulcowy i energetyczny naszych komórek(trzeba bezwzględnie jeść). Codzienna dawka jest niewielka(około 1 dużej łyżki + tłuszcz w rybach i mięsie + oleje z zimnego tłoczenia), gdyż tłuszcze są silnie zagęszczonymi substancjami przy okazji wątroba ma lżej.
  • aleandra7 14.10.17, 18:15
    Ja ze swoją grzybicą układu pokarmowego poszłam do tej Pani gastrolog w Łodzi all-med.pl/lekarze/gastrolog-renata-talar-wojnarowska/ Polecam!
  • marian44444444 07.11.17, 11:17
    Niewłaściwa dieta jest zawsze bogata w:

    - cukry proste, skrobie, glutenu(pszenica), produkty przetworzone(bo zawierają cukier i gluten)
    przyczynia się ostatecznie do rozrostu drożdżaka oraz bakteryjnych stanów zapalnych.

    Najbardziej szkodliwe to: cukier, owoce odmian słodkich, syropy fruktozowo-glukozowe, soki, kompoty, ciasta, pszenica, słodkie piwa i słodkie wina i wiele innych.

    Nie dosyć tego, jednocześnie jest uboga w ważne składniki pokarmowe potrzebne do prawidłowego funkcjonowania i budowy naszego organizmu: białek, prawdziwych tłuszczy,
    witamin(warzywa, glony).

    Te skrajne czynniki: drożdżak, bakteryjne stany zapalne, niedobór składników pokarmowych, sama obecność słodkiego –-- jednocześnie działają na nasz organizm, to jest główna przyczyna wielu stanów chorobowych, chorób. Jest tego sporo i to wszystko związane jest ściśle z dietą.
  • marian44444444 07.11.17, 11:18
    Drożdżyca typowe zewnętrzne objawy:

    –-Śnieżnobiała, biała, biaława skóra, biaława twarz ,białe ręce, stopy-oznacza to, że drożdżak przerósł skórę i przykrył warstwę pigmentową,, biały kolor skóry bierze się zatem od białego koloru drożdżaka , taka skóra trudniej się opala, bardziej się oparza, ponieważ przykrywa ją drożdżak.
    Taka skóra jest przy tak zwanej anemii.
    Miejscami przebija się naturalny czerwony stonowany kolor naszej skóry.
    Z czasem na białej skórze pojawiają się jaskrawe czerwone plamy oraz wypryski bakteryjno-drożdżycowe .

    –-Na zdrowszej skórze czyli o odcieniu czerwonawym stonowanym, drożdżak pojawia się w postaci białych nieregularnych plam bardziej lub mniej przezroczystych(bardziej lub mniej widocznych), na tych plamach tworzą się jaskrawe czerwone plamy lub zmiany skórne(takie plamy też pojawiają u ludzi z ciemną karnacją nie mylić z bielactwem).

    Stan organizmu w obu przypadkach jest obniżony ale stabilny, zachwianie następuje przy zwiększeniu ilości w diecie cukrów, owoców, soków, stanów pogodowych itp.

    Zdrowa skóra nawet przed opaleniem na słońcu nie jest biała lecz ma kolor co najmniej różowy w kierunku stonowanego czerwonego do brązowego, w tej skórze pigment nie jest przykryty drożdżakiem, zatem nawet przy niewielkim nasłonecznieniu szybko się opala, światło przenika w głębsze warstwy skóry.

    –-Jaskrawo czerwone plamy oraz zmiany skórne oznaczają, że skóra ma problem z odnawianiem się bo brakuje jej składników pokarmowych(białek, prawdziwych tłuszczy, witamin (warzyw, glonów)), jednocześnie atakowana jest przez drożdżaka( bo dostarczona jest duża ilość cukrów),w tym miejscu może się pojawić bakteryjny stan zapalny.
    Taki objaw potocznie nazwany ((ATP)atopowe zapalenie skóry, egzema, łuszczyca, pokrzywka—to wszystko w zależności od nasilenia i braku składników pokarmowych.)

    –-W ciepłych i wilgotnych miejscach skóra jest zaczerwieniona , klei się, przetarta, (pachwiny skórne, pod piersiami u kobiet, miejsce intymne, problem stóp(potocznie nazwana grzybica stóp)).
    –-zajady w kącikach ust,
    –-wypryski drożdżycowo-bakteryjne na całym ciele także na twarzy (trądzik),
    –-czerwone plamki(jakby pogryzły owady),
    –-nadmierny łupież,
    –-na głowie pod włosami pojawiają się strupy, skóra też może się kleić,
    –-swędząca skóra,
    –-kleisty i słodki pot,
    –-żółte paznokcie,
    –-pojawiają się dodatkowo brodawki i inne grzyby i drożdżaki na skórze, bo skóra przesączona jest cukrem,
    –-(trądzik)zapchane kanaliki łojotokowe, tłuszcze powstałe z słodkiego pokarmu w odróżnieniu od prawdziwych tłuszczy zapychają kanaliki,drożdżak karmiąc się słodkim przyrasta nasze komórki, przy tym ataku wytwarza się kleista ciecz , która skleja dodatkowo tłuszcz(następuje zaczopowanie kanalika łojowego) a dodatkowa obecność słodkiego sprzyja bakteryjnym stanom zapalnym.
    Na twarzy przy mocniejszym trądziku widać 3 kolory skóry: czerwony stonowany naturalny kolor skóry, białe mniej lub bardziej przezroczyste plamy to przerost drożdżaka oraz jaskrawe plamy lub zmiany oznacza skórę mającą problem z odnawianiem się bo brakuje jej składników pokarmowych oraz atakowana jest przez drożdżaka,
    –-przetłuszczające włosy(słodki pokarm nasza wątroba przerabia na tłuszcz)
  • marian44444444 07.11.17, 11:19
    Drożdżyca typowe wewnętrzne objawy:

    Drożdżak przerasta całe ciało od paznokcia stopy po wierzchołek głowy, przerasta kości, stawy, narządy upośledzając ich funkcjonowanie.
    –-Problem z jelitem cienkim i grubym(bóle), są przerośnięte i podziurawione przez drożdżaka , przenikają przez nie bakterie,
    (uwaga:sery kleiste oraz kleiki z zbóż glutenowych zalepiają ścianki jelit, dochodzi do wzdęć, pojawiają się bakterie beztlenowe).
    –-Trwały problem z zatokami i zapchanym nosem(należy kojarzyć z drożdżycą i bakteryjnym stanem zapalnym)(chore zatoki wskazują na chore jelita)(potwierdzają to gastrolodzy i laryngolodzy)(miałem duży problem z zatokami, nie posiadałem przez jakiś czas węchu, po zmianie diety wszystko ustąpiło)
    –-Problem z układem krwionośnym:(przerośnięte i osłabione żyły ,zastawki i serce, naczynia wieńcowe), przy obecności drożdżaka pojawia się kleista substancja(prawdopodobnie pozostałość naszych komórek po ataku drożdżaka lub sam wytwarza substancje kleistą) która wraz z tłuszczami wytworzonymi ze słodkiego pokarmu zwłaszcza fruktozy(biały cukier,owoce,soki)) hamują przepływ krwi. Zawały, niedokrwistość serca – drożdżak przyrasta tą część serca z naczyniami wieńcowymi, kołatanie serca – drożdżak przyrasta pewne miejsca w sercu (hamuje impulsy nerwowe)(rozpoznać można po białawych smugach), wylewy w ciele i mózgu- osłabione żyły
    –-Długotrwały problem z układem moczowym (pęcherz moczowy, ujścia) należy kojarzyć z drożdżakiem i stanem bakteryjnym(zbyt dużo cukrów i glutenu w diecie),
    –-zgaga(fermentacja cukru w przełyku bo jest tam drożdżak i obecność cukru w diecie),
    –-jama ustna(problem z dziąsłami , są przerośnięte drożdżakiem, powstają bakteryjne stany zapalne, dochodzi do nadżerek z prowadzi do wypadania zębów),
    –-zakwasy w mięśniach(po właściwej diecie nie ma tego problemu, można dużo maszerować nie odczuwając zmęczenia),
    –- niekontrolowane przerosty w tkankach (bo są mocno przerośnięte drożdżakiem),
    –-suchy kaszel(drożdżak przyrasta przeponę, podrażnia nerwy przepony)(zacząłem kaszleć jedząc duże ilości owoców, soki, pszenica , mało jadłem mięsa i nie jadłem tłuszczy , mając grupę krwi 0 jadłem zatem odwrotnie ,ostatecznie ustąpiły po przejściu na właściwą dietę).
    –- układ nerwowy(drżenie rąk – przerośnięte i nieodżywione nerwy(potwierdzam było u mnie przez jakiś krótki czas ale ustąpiło) , osłabione żyły mogą uciskać ważniejsze nerwy np.. w mózgu do prowadzając do paraliżu części twarzy(potwierdzam, czułem parę razy jak część twarzy próbowała przestać reagować gdy osłabiona żyła naciskała na nerw podczas gwałtownych ruchów głowy, też ustąpiło)
    –- powiększone węzły chłonne(jedna z przyczyn stany bakteryjne- za dużo cukrów i pszenicy)

    Przy okazji:
    Tłuszcze prawdziwe(pod warunkiem gdy nie jemy słodkiego i glutenu) poza podstawową funkcją budulcową (leczą między innymi żyły) i energetyczną naszych komórek cechuje je duża ruchliwość w naszym organizmie. Wędrują w postaci drobnych kropel, wpływają pozytywnie poprawiając przepływ krwi ,wchłaniają bakterie i inne zanieczyszczenia (oczyszczają także oczy) i wydostają się poza organizm przez ujścia łojotokowe. Ruch tłuszczy jest cały czas skierowany na zewnątrz skóry(tworzy się małe nadciśnienie w organizmie), w ten sposób powstaje dynamiczna bariera przeciw bakteryjna, dodatkowo skóra pokrywa się cienką warstwą łoju(hamujące łuszczenie skóry, złagodzenie nierówności) tworzy się druga bariera przeciwbakteryjna. Część tłuszczy tworzy zapewne barierę przeciwbakteryjną w jelitach(tłustawe pokarmy chociażby surówki z dodatkiem olejów z zimnego tłoczenia, tłuszcz z ryb i mięsa) .
  • marian44444444 30.01.18, 21:41
    Zapomniałem dodać, że nadmiar przyswajalnych tłuszczy prawdziwych przedostaje się także przez
    układ moczowy, tam też tworzy się dynamiczna bariera przeciwbakteryjna skierowana na zewnątrz pod warunkiem gdy nie będziemy jedli słodkiego i glutenu.
    Układ moczowy i jelita to miejsca w których jest wilgotno i ciepło, wystarczy systematycznie dodać trzeci czynnik w postaci słodkiego pokarmu(cukrów prostych w tym fruktozy(owoce), skrobi(także zbożowych), glutenu(pszenica) i pokarmu przetworzonego aby nastąpił rozrost drożdżaka i szkodliwych bakterii i zasiedlenie przez nich ścianek jelita i pęcherza. Natomiast
    tłuszcze przyswajalne łagodnie oddziałują na ścianki.
    –---------------
    Stan zagrzybienia organizmu rozpoznajemy po stanie skóry(biały kolor, łupież oraz inne zmiany) .

    Można łatwo określić stan zagrzybienia także po kolorze paznokci rąk i nóg:

    -paznokcie brązowożółte-oznaczają zaawansowane zagrzybienie oraz bakteryjne stany zapalne,
    zatłuszczoną i obciążoną wątrobę przez słodki pokarm(należy przejść na bardziej właściwą dietę)
    -paznokcie białe nieprzezroczyste-oznacza zaawansowane zagrzybienie(należy przejść na bardziej
    właściwą dietę)
    -paznokcie półprzezroczyste(mgła)- oznacza zagrzybienie
    -paznokcie przezroczyste ale skóra ciała(biaława lub inne zmiany na skórze wskazujące na drożdżycę )
    Zdrowe paznokcie są twarde, elastyczne, przezroczyste przez które widać czerwoną skórę pod paznokciem oceniamy także stan skóry który powinien mieć kolor zdrowy stonowany czerwony i to przed opalaniem na słońcu = zdrowy organizm.
  • marian44444444 13.05.18, 16:18
    Przykładem skrajnego oddziaływania drożdżaka i zjadliwych bakterii na nasze tkanki są
    nadżerki, wżery.

    Można zaobserwować w całym układzie pokarmowym białawą warstwę tkanki przerośniętą drożdżakiem począwszy od jamy ustnej, przełyk, żołądek, dwunastnica, boczne ujścia soków trawiennych, jelita cienkiego , jelito grube a skończywszy na odbycie.
    Ta zewnętrzna warstwa tkanki ma bezpośredni kontakt z słodkim pokarmem i glutenem co sprzyja rozrostowi drożdżaka. Owa tkanka jest silnie osłabiona zdegenerowana im grubsza tym bardziej jest to niekorzystne dla człowieka bo już nie pełni prawidłowych funkcji w organizmie(nie jest już zdrową tkanką , ponieważ procesy odnowy są już mocno ograniczone). Jest natomiast doskonałym miejscem zasiedlenia i inkubacji zjadliwych bakterii które wraz z drożdżakiem unicestwiają szkielet tkanki i z tego powodu pojawiają się ubytki w tkance. Proces destrukcji przechodzi głębiej do zdrowszej tkanki i ona się także poddaje bo sama jest przesycona cukrem w wyniku diety bogatej w cukry, gluten.

    Przykłady:
    jama ustna – słabe to afty, silniejsze to wżery w dziąśle najczęściej przy zębach, które następnie się luzują i wypadają, zapalenie dziąseł. Zjadliwe bakterie ustępują po 1 roku diety bardziej właściwej
    przełyk- zgaga
    żołądek- wrzody na żołądku
    jelita- owrzodzenia jelit(zaczątek raka), dziurawe jelita przez które uchodzą w nadmiarze krwinki czerwone (anemia)
    odbyt- hemoroidy(osłabione żyły)

    Następną warstwę przerośniętą przez drożdżaka można zauważyć w zatokach, w wewnętrznych przewodach słuchowych, w gardle, w intymnych częściach kobiet. Ta warstwa wskazuje na mocne przesycenie tkanek cukrem i glutem. W tych miejscach także rozwijają się szkodliwe bakterie(bo są sprzyjające warunki, bo jest ciepła słodka przestrzeń).

    Następną warstwą jest skóra:
    -biały kolor skóry, łupież, wypryski drożdżycowo-bakteryjne ( między innymi trądzik)
    -w ekstremalnych przypadkach skóra też się poddaje zwłaszcza miejscach ciepłych i wilgotnych( pachwiny, wżery w stopach,na głowie we włosach).
    -przy ekstremalnej słodkiej i glutenowej diecie na skórze pojawiają się brązowawe nieregularne wodniste pęcherzyki są to owocniki grzyba.
    - paznokcie brązowe, paznokcie białe nieprzezroczyste (zdrowe paznokcie są twarde,elastyczne,przezroczyste przez które powinna być widoczna stonowaną czerwoną skórę)

    Nie można także zapomnieć o przeroście przez drożdżaka i dysfunkcji ważnych organów wewnętrznych: serce(kłucie w okolicach serca), żyły, trzustka, przerośnięte zaczopowane kanały wylotowe soków trawiennych itp..

    Przy okazji.
    Jeżeli na skórze pojawi się włókniak w postaci twardej okrągłej wypukłości podobnej do połówki kulki oraz inne dziwne zmiany na skórze to wskazuje na poważny problem jelita grubego(owrzodzenie).
    Należy mocno ograniczyć cukier(nie pić słodkich napojów)i gluten. Włókniak jeżeli jest świeży zniknie, gdy przejdziemy na dietę bardziej właściwą.
  • marian44444444 09.08.18, 19:12
    Przypomniałem sobie o dodatkowych objawach które wskazują na drożdżycę:

    - klejące się powieki, po przespaniu nocy i wyschnięciu powiek pojawiają się grudki w rzęsach, które się kruszą pod naciskiem palców
    - czerwone żyłki pojawiające w białej części oka
    - prawdopodobnie pieczenie oczu
    - prawdopodobnie zaćma oka, kojarzy mi się z kotem karmiącym się odpadowym białym chlebem moczonym w wodzie, przeznaczonym dla ptaków, wcześniej co pamiętam miał wcześniej zdrowe duże źrenice, po pewnym czasie jedno oko zmatowiało
    -białe małżowiny uszne, powinny być czerwone i to nie tylko w chłodne dni i po opaleniu na słońcu
    -swędzenie skóry, od nadmiaru słodkiego, owoców

    Objawów jest tyle aby być przekonanym o ataku drożdżaka na nasz organizm .

    Duża część objawów które opisałem udało mi się wyleczyć stosując jedynie dietę co nie oznacza, że drożdżak ustąpił bowiem jest jednym z czynników środowiska, po prostu im mniej drożdżaka w organizmie tym lepiej. Jestem na diecie już około 3 lat co mogę stwierdzić że drożdżak jest trudnym przeciwnikiem za chwilę opiszę dlaczego.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.