Dodaj do ulubionych

dieta - kilka wątpliwości

07.04.09, 11:07
Mam kilka wątpliwości co do niektórych produktów, jakie można
spożywać podczas diety przeciwgrzybicznej. Przejrzałem sporo
artykułów, wątki na forum, książkę "Pokonć grzybicę". Chodzi mi o:
kwaśną kapustę (duża różnica zdań), pomidory (niby owoce, ale
niektórzy twierdzą że można jeść), żółty ser i piwo bezalkoholowe
(ale naprawdę bezalkoholowe o zawartości 0,05% - jest takie na
rynku). Czy ktoś jest w stanie mi poradzić czy można je jeść (pić?).
Dziękuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • martyn.mysza Re: dieta - kilka wątpliwości 17.06.09, 13:24
      Raczej na pewno powinno się zrezygnować z piwa (nie ważne czy zawiera alkohol)
      chodzi tutaj o słód jęczmienny który jest wspaniałą pożywką dla grzybów. Sery
      pleśniowe na pewno odpadają, w sumie nad żółtymi to też bym się zastanowiła-
      niby nie powinny zawierać żadnych pleśni ale czasami maja porosty w marketach a
      i tak są sprzedawane. Kapustę kwaszoną też bym odradziła w końcu ulega ona
      fermentacji podczas kwaszenia więc pewnie też ma jakieś bakterie. A o pomidorach
      nie słyszałam?? ja jadłam:)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka