Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Biznes   Akcyza na brykiet, koks, węgiel. Przedsiębiorca...

Komentarze do artykułu

Akcyza na brykiet, koks, węgiel. Przedsiębiorca zapłaci drożej, a rolnik nie

Od nowego roku wszelki materiał opałowy: węgiel, koks, brykiety, a nawet torf oraz paliwa opałowe jak gaz ziemny mają być objęte podatkiem akcyzowym. Nowela wprowadzająca podatek jest efektem dyrektywy unijnej, która nakłada obowiązek opodatkowania akcyzą wszelkich paliw opałowych. Z nowym rokiem właśnie mija okres przejściowy.

Akcyza na brykiet, koks, węgiel. Przedsiębiorca...

Autor: Gość: Okradany obywatel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 21:22
Panie Premierze kiedy dostosujemy zarobki do Unijnych. Węgiel już jest drogi a będzie jeszcze droższy? Za co mam ogrzać dom zimą, już teraz grzeję do 19 st. C maksymalnie bo na więcej mnie nie stać. Pracuję, zarobki mam dość dobre, na używki nie wydaję, na wakacje nie jeżdzę, rachunki, podatki i inne płacę w terminach. Wychodzi na to że ciepły dom w zimie staje się dobrem luksusowym, na które mogą sobie pozwolić nieliczni. Panie Premierze, jestem młodym człowiekiem wiążącym przyszłość z Polską, tu chcę żyć, mieć rodzinę, przyjaciół. Niestety jak tak dalej pójdzie to chyba tylko się w Polsce powieszę...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.