Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polonia   POLKI W GRECJI   Dylemat

Dylemat

Autor: raven246 11.01.12, 18:50
Od razu z gory przepraszam za brak polskich fontow smile
Dziewczyny, po pierwsze witam, jestem tu od niedawna, ale juz sie ciesze, bo akurat tak sie sklada, ze potrzebuje porady. Mam tzw rok off - przygotowuje sie do egzaminow na studia i w zwiazku z tym,ze to dosc czasochlonne facet zaproponowal mi zebym przyjechala do Aten na ten czas. I oto jestem. Juz 4 miesiace. Moje pierwsze 4 miesiace.. nierobstwa, bo inaczej tego nie nazwe. Ktos bardziej optymistycznie nastwiony moglby nazwac to wakacjami, ale dla mnie to okres bezproduktywny - pomijajac, ze sie ucze, ale przeciez nie zajmuje mi to calych dni uncertain
Pracuje od 13 roku zycia, zawsze cos robilam i ten nagly zastoj mnie rozstraja, przeraza, nie moge sie ogarnac. No i oto jest pytanie : czy zdolam znalezc sobie jakies zajecie - mam na mysli jakas prace, tu w Grecji ? Czy lepiej wrocic na ten czas do Niemiec, gdzie mieszkalam ostatnie 2 lata ? Z jednej strony fajnie zyje sie z kims, kogo sie kocha, ale.. Ale z drugiej strony czuje jakbym wegetowala. No a tu dodatkowy klops : nie znam greckiego - nie zebym nic kompletnie nie rozumiala, ale slabiutko. Znam perfekt niemiecki i bdb angielski. Pracowalam w roznych miejscach jak dotad. Bar, gastronomia, dzieci, korepetycje, malowanie dzieciecych pokoi, urzadzalam wesela nawet.. ale tu jakos nie moge sie odnalezc i w dodatku ten kryzys.. co myslicie ? Nie zniechecac sie i szukac pomyslu na siebie tutaj, czy wracac do DE ? Z gory dzieki za odpowiedzi smile
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.