Od 2 października zaczęłam wchodzić na nowy zestaw mający na celu wytłuczenie BLO.
Od tygodnia biorę tylko minocyclinę 50mg x 1, po dwóch tygodniach tej dawki mam zwiększyć na 100mg x 1. Jeszcze nigdy podczas mojego leczenia nie brałam tak małej dawki leków.
Od dwóch dni oczy mam czerwone jak królik, a błyszczą się jakbym była co najmniej "pod wpływem".
Jutro zaczynam tavanic i tu mam problem, bo przez tydzień mam brać ćwiartkę z tabletki 500 mg dziennie, ale ona dzieli się tylko na pół. Czy ktoś próbował podzielić ją na 4 części? (Gdybym wiedziała, że tak będzie, poprosiłabym w aptece o mniejszą dawkę...). Po tygodniu mam zacząć brać po połowie tabletki 500mg 1x dziennie a po kolejnym tygodniu 1 tabl. 500mg 1xdziennie.
W czwartym tygodniu wchodzenia na ten nowy zestaw mam dołączyć Tinidazol 2x1 co drugi dzień. Czy ktoś tak zażywał? Ciekawe jak zareaguję na taką dawkę.
Okropnie doskwiera mi swędzenie skóry - najbardziej na nogach i wybroczyny ( już myślałam, ze sobie z nimi poradziłam a tu pojawiły się nowe). Ciekawe, że wychodzą tylko na łydkach. A swędzą niemiłosiernie, najbardziej wtedy gdy chcę zasnąć. Smaruję je tribiotykiem, który pomógł mi poprzednim razem, ale może ktoś zna jakiś inny sposób?
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.