Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Borelioza   Re: borelioza + leśnik

Re: borelioza + leśnik

Autor: marzena1963 13.11.09, 15:44
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Zgadzam się z tym, żeby nikomu nie życzyć źle. Myślę, że to się tak wymknęło niechcąco… bez przemyślenia.
Po podjęciu leczenia mam tak pozytywne emocje, że nawet kleszczom życzę, aby sobie żyły długo i szczęśliwie… byle z daleka ode mnie i moich najbliższych.

Borelioza zmienia nas nie tylko fizycznie, ale i psychicznie. Większość z nas na forum , to ludzi cierpiący. I czasami nawet bardzo. I jest w nas wszystkich sporo goryczy, po doświadczeniach, których kiedyś mieliśmy szanse uniknąć.
Moja rada jest jedna - nie podejmuj decyzji nie zapoznając się solidnie, naprawdę solidnie z dostępnymi materiałami. I dopiero potem ją podejmij. Jeśli nic się nie dzieje, można sobie poczekać. I poczytać. Jest na to czas.
Najlepiej poznać swojego przeciwnika i dopiero zastanowić się nad metodą walki. Poznaj bakterię, poznaj leczenie.
W przypadku tej choroby nie warto zdawać się na innych. Trzeba podejmować własne decyzje i własny trud.

Jest Google, są słowa kluczowe . Dodam, że je czytałam dwa lata. Doszłam w tym czasie do krawędzi. Miałam szczęście, że w ostatniej chwili złapały mnie przyjazne dłonie. Ale ja je też wyciągnęłam przed siebie, by ktoś miał możliwość je pochwycić, gdy spadałam w dół. Pozwoliłam sobie pomóc.

Przyznam, że decyzja nie jest łatwa. To wszystko wydaje się tak bardzo nielogiczne i zagmatwane.
Jednak prawdę czasami znajduje się tam, gdzie wydaje się, że jej nie ma.
Życzę powodzenia w jej szukaniu.
I zadowolenia po jej znalezieniu.

Jeśli pracujesz w lesie decyzja będzie tym trudniejsza. Nie wyobrażam sobie, że jestem na codzień narażona tak na tę chorobę, jak w tym zawodzie.

-----

- mój wątek tiny.pl/s7pk
borelioza.org - strona Stowarzyszenia Chorych Na Boreliozę
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.