• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Dieta odkwaszająca Dr Young'a, doświadczenia w ALS Dodaj do ulubionych

  • 11.05.11, 12:38
    i innych schorzeniach.

    www.phmiracleliving.com/t-Videos-Testimonials.aspx trzeci film od gory jest o ALS
    Zaawansowany formularz
    • 11.05.11, 14:16
      Temat jak najbardziej zacny i odkwaszaniem (alkalizacją) zainteresować powinni się wszyscy przewlekle chorzy bez wyjątku. Ceny suplementów zaś są powalające, biorąc pod uwagę, iż efekt odkwaszania osiągnąć można kilkoma środkami po parę złotych, witaminą C w postaci sodium ascorbate oraz oczywiście diety ze zdecydowaną przewagą warzyw i owoców.

      Czym badasz swoje pH? Paski, phmetr elektroniczny? Coś stosujesz w kierunku alkalizacji?
      --
      Geo.
      e-mail: geodeta31@gmail.com
      "No fool is a bigger fool than the
      fool who fools himself..."
      • 11.05.11, 14:19
        Nie badam, posluguje sie lista produktow z ich strony. www.phmiracleliving.com/t-approach.aspx

        Z tym ze sa niejasnosci np pisza ze cytryna jest alkalizujaca nie wiem dlaczego.
        Grapefruit tez.

        • 11.05.11, 14:30
          > Z tym ze sa niejasnosci np pisza ze cytryna jest alkalizujaca nie wiem dlaczego
          > .
          > Grapefruit tez.

          To, że coś jest kwaśne w smaku nie znaczy, że zakwasza.smile
          • 11.05.11, 14:34
            no tak ale ale czemu ? jak cos zawiera kwas to zakwasza, ale np cukier zakwasza bo mikroorganizmu fermentuja go i powstaje co2 - tak jak to jest z woda gazowqną dwutlenkiem wegla ktora jest kwasna.
            • 11.05.11, 14:41
              wroteknowynick napisał:

              > no tak ale ale czemu ? jak cos zawiera kwas to zakwasza, ale np cukier zakwasza
              > bo mikroorganizmu fermentuja go i powstaje co2 - tak jak to jest z woda gazow
              > qną dwutlenkiem wegla ktora jest kwasna.

              Nie ma żadnego "czemu". Cytryna jest kwaśna i to tyle smile
              --
              Geo.
              e-mail: geodeta31@gmail.com
              "No fool is a bigger fool than the
              fool who fools himself..."
              • 11.05.11, 14:49
                "Nie ma żadnego "czemu". Cytryna jest kwaśna i to tyle smile"

                No tak, ale powiedz to Youngowi ^^
                • 11.05.11, 15:27
                  wroteknowynick napisał:

                  > No tak, ale powiedz to Youngowi ^^

                  Tylko po co przekonywać do czegokolwiek Younga? Nie lepiej samemu wiedzieć co jest na rzeczy i tego się trzymać? Nie pierwszy i nie ostatni raz ktoś nam mówi, że "białe jest białe a czarne jest czarne" smile
                  --
                  Geo.
                  e-mail: geodeta31@gmail.com
                  "No fool is a bigger fool than the
                  fool who fools himself..."
                  • 11.05.11, 15:28
                    moze young wie cos czego my nie wiemy
                    • 11.05.11, 15:48
                      wroteknowynick napisał:

                      > moze young wie cos czego my nie wiemy

                      Może go zapytaj?
                      Ja powiedziałem czego dowiedziałem się od ludzi alkalizujących się i swoich pacjentów lata świetlne temu.
                      --
                      Geo.
                      e-mail: geodeta31@gmail.com
                      "No fool is a bigger fool than the
                      fool who fools himself..."
                      • 11.05.11, 15:54
                        Zapytalem kilka dni temu, czekam na odpowiedz
          • 11.05.11, 14:40
            tosho napisał:

            > To, że coś jest kwaśne w smaku nie znaczy, że zakwasza.smile

            W tym przypadku oznacza właśnie dokładnie to. Cytryna jest kwaśna i kwaśna będzie zawsze. Jedynie gdy posiadamy w organizmie wystarczające ilości dwuwęglanów, organizm "przerobi" ją na substancję alkaliczną zużywając część zasobów dwuwęglanów. Przy diecie w naszych czasach jedynie jednostki posiadają ich wystarczającą ilość...

            In practice the fact that lemon and apple cider vinegar are a good alkalizer is disinformation. You drink acid, the urine becomes acid. This is also true of vitamin C ascorbic acid. It is only that if a person has sufficient bicarbonate reserves in his body that the lemon becomes "alkaline" somehow. I haven't seen this phenomenon yet, but it does happen, if the person's body is really sick and the serum calcium levels are dangerious high. Just to set the record straight, scientists now agree that the best measure of the food's effect on whether it is acid or alkaline is how the resultant pH of the urine. The old definition over 100 years ago is to determine the acid or alkaline by burning the lemon to ashes. The resulting lemon ash is a strong alkaline solution. Unfortunately the body doesn't burn food into ashes, it processes them chemically and the resultant pH is hence different. You are free to try vitamin C ascorbic acid or apple cider vinegar alone, in most cases it causes the urine pH to become more acid. It is just as true as drinking coke, cola, and anything that tastes sour or taste sweet. There may be some exceptions to some people, but my own experience, the truth is always contrary to what we were taught. Fact is stranger than fiction.
            --
            Geo.
            e-mail: geodeta31@gmail.com
            "No fool is a bigger fool than the
            fool who fools himself..."
      • 11.05.11, 14:53
        Geodeto, jakie preparaty za kilka pln masz na myśli? Wspomnianą wit. C kupujesz w aptece czy zagranicą? Kontrolujesz jakoś ph organizmu czy działasz intuicyjnie?
        • 11.05.11, 15:46
          slowianka_kr napisała:

          > Geodeto, jakie preparaty za kilka pln masz na myśli? Wspomnianą wit. C kupujesz
          > w aptece czy zagranicą? Kontrolujesz jakoś ph organizmu czy działasz intuicyj
          > nie?

          Na myśli mam właśnie wspomnianą witaminę C w postaci sodium ascorbate, zwykłą sodę oczyszczoną czy preparat o nazwie Alkala N. Nie są to tak drogie rzeczy jak te z linka od Wrotka a zaręczam, że bardzo skuteczne smile Sodium ascorbate trochę co prawda kosztuje (niecałe 80$), ale opakowanie 1700 gram starcza na bardzo długo a rzecz jest nie psująca się. Soda jest praktycznie za darmo a Alkala N - 150 gram za około 30 złotych.

          Z Alakali N i sody można robić "drinki" w postaci soku z całej cytryny i dodania miarki sody czy tego drugiego proszku. Alkala ma miarkę a sody około 1/4 - 1/2 łyżeczki do herbaty na sok z całej cytryny i dopełniamy wodą (najlepiej również alkaliczną smile ) Opcja funkcjonuje równie dobrze z dodanym zamiast soku z cytryny organicznym octem jabłkowym.
          Obydwa te "drinki" będą mieć pH około 7-7,3 i dobry, "minusowy" współczynnik ORP (potencjał oksydacyjno-redukcyjny).

          Nie działam intuicyjnie w tym przypadku. Mierzę pH elektronicznym pH-metrem lub paskami (w zależności od tego gdzie jestem smile ) W zależności też od tego jakie otrzymuję odczyty pH moczu i śliny, stosuję właściwy "alakalizator" właściwą ilość razy.
          --
          Geo.
          e-mail: geodeta31@gmail.com
          "No fool is a bigger fool than the
          fool who fools himself..."
          • 11.05.11, 16:23

            Bardzo cenne rzeczy, Geodeto, piszesz, więc Cię jeszcze pomęczę (po raz kolejny wpadam w czarną d... diagnostyczno-leczniczą, nie mogąc ustalić, co i w jakiej kolejności ratować po zejściu z drogi abaxowej, która zakończyła się spektakularnym rozwaleniem jelit, nawrotem objawów (już niemal wszystkich) i dołączeniem nowych - neurologicznychuncertain/)

            1. Gdzie zamawiasz sodium ascorbate? Z iherb?
            2. Czy stosujesz ekologiczne cytryny, czy też traktujesz jakoś specjalnie te sklepowe z całym zawartym w skórce syfem?
            3. Wyłóż mi, proszę, łopatologicznie, jak dobrać "właściwy alkalizator właściwą ilość razy" w zależności od uzyskanych wyników.
            4. Łączysz alkalizację z MO, działaniami antypasożytniczymi (Humaworks) i HPU?
            5. Całkowicie wykluczyłeś z diety mięso czy je tylko ograniczyłeś? Jadasz ryby?
            6. I tak bardziej ogólnie: w jakiej kolejności działałeś po rozkręceniu się problemu z jelitami?

            Sama już nie wiem, co najpierw: detoksykacja, odgrzybianie, odrobaczanie, alkalizacja, uszczelnianie, uzupełnianie braków mikroelementów... Mam odruch wymiotny na widok jakichkolwiek kapsułek do łykania i nie mogę ustalić, czym i jak reperować jelita zanim rozpocznę flirt z Buhnerem uncertain
            Napisz tu lub na maila, bardzo proszę.

            Czy na końcu tego czarnodupowego tunelu jest światełko?
            • 11.05.11, 16:31
              slowianka_kr napisała:

              > Czy na końcu tego czarnodupowego tunelu jest światełko?

              Pytań cała masa, więc pozwól, że odpowiem tymczasem na to najważniejsze. Z dużą dozą pewności - tak smile
              Z kilku jednak rzeczy każdy chronicznie chory człowiek powinien zdawać sobie sprawę i kilka rzeczy stosować non stop bez znaczenia czym się ostatecznie "leczy". Takich ludzi na forum jest jednak tyle, że palce dwóch rąk wystarczą by ich policzyć smile
              --
              Geo.
              e-mail: geodeta31@gmail.com
              "No fool is a bigger fool than the
              fool who fools himself..."
              • 11.05.11, 16:34
                Jest swiatelko na koncu tunelu http://thepirata.com/wp-content/uploads/2009/07/wonder_light_dog.jpg
                • 11.05.11, 16:35
                  ooops ale sie wkleilo
                  thepirata.com/wp-content/uploads/2009/07/wonder_light_dog.jpg
                  • 16.05.11, 12:47
                    Ha ha ha, Wrotek, naprawdę mnie ubawiłeś w ten przyciężkawy dzień tongue_out

                    Niech MOC będzie z nami!!
                    • 21.05.11, 18:47
                      big_grin czeszem siem
            • 11.05.11, 18:58
              slowianka_kr napisała:

              > 1. Gdzie zamawiasz sodium ascorbate? Z iherb?

              www.nutri.com/index.cfm/product/57_6/sodium-ascorbate-1700-gr.cfm
              > 2. Czy stosujesz ekologiczne cytryny, czy też traktujesz jakoś specjalnie te sk
              > lepowe z całym zawartym w skórce syfem?

              Stosuję często ekologiczne, ale kupuję też zwykłe, sklepowe. Nie traktuje ich wybitnie jakoś. Po prostu dokładnie i długo myję w letniej wodzie.

              > 3. Wyłóż mi, proszę, łopatologicznie, jak dobrać "właściwy alkalizator właściwą
              > ilość razy" w zależności od uzyskanych wyników.

              Proponuję tutaj lekturę, na przykład, artykułów z tej strony.

              > 4. Łączysz alkalizację z MO, działaniami antypasożytniczymi (Humaworks) i HPU?

              MO - w tym momencie nie, HUMAWORM - w tym roku kuracja co 3 miesiące, HPU - cały czas.

              > 5. Całkowicie wykluczyłeś z diety mięso czy je tylko ograniczyłeś? Jadasz ryby?

              Ograniczyłem. I staram się jeść "jak najzdrowsze". Znane dobre sklepy lub to co sam zastrzelę smile Ryby jadam - myślę, że raz w tygodniu się zdarza.

              > 6. I tak bardziej ogólnie: w jakiej kolejności działałeś po rozkręceniu się pro
              > blemu z jelitami?

              Ja cały czas działam i modyfikuję, ale o tym, jeśli chcesz napiszę Ci na PM. Puść mi wiadomość.

              > Sama już nie wiem, co najpierw: detoksykacja, odgrzybianie, odrobaczanie, alkal
              > izacja, uszczelnianie, uzupełnianie braków mikroelementów...

              Wszystko na raz niestety sad Nie uzupełnisz minerałów posiadając zwierzyniec w jelitach, wątrobie i gdzie tam jeszcze. Alkalizacja niezbędna - stwory nie lubią środowiska alkalicznego. Zabijając robale i trując grzyby musisz się detoksykować bo może być tego dużo.
              Grzyby - inulina i dobry probiotyk na nią. Powinno zadziałać. Inulina powinna mieć jak najmniej FOS - jak najmniej słodyczy w sobie. Proponuję przyjrzeć się szerzej glutathionowi i jego wszelkich prekursorom zawartym w serwatce. Przydaję się do tego zestawu selen w ilości od 200 do 400 mcg. Z grubsza smile
              --
              Geo.
              e-mail: geodeta31@gmail.com
              "No fool is a bigger fool than the
              fool who fools himself..."
              • 16.05.11, 12:48
                Geodeto,
                pomęczę się na priv, pytania rozmnażają mi się jak krętki w chorych tkankach wink
                Odezwę się w najbliższym czasie na maila.

                pozdrawiam
    • 11.05.11, 14:33
      Czy ktoś z Was stosował może proszek dr Auera?
      www.proszekdrauera.pl/prod01.htm
      Z zasadotwórczych produktów jednym z najlepszych jest kasza jaglana - osusza jelita, pomaga w usuwaniu toksyn, zawiera krzemionkę, antyoksydanty i lecytynę. Świetnie się sprawdza jako ciepłe śniadanie (gotowana na wodzie, z dodatkiem przypraw: kardamonu, cynamonu i bakalii - ja gotuję ze sparzonymi i obranymi ze skórek orzechami włoskimi). Można dodać owoce, np. starte kwaśne jabłko (szara reneta) czy banana (poddany obróbce cieplnej jest zalecany przez wielu dietetyków; zabroniony przy przeroście candidy).
    • 11.05.11, 16:00
      Poza cytryną i "lemon water", nie zgadzam się również ze stwierdzeniem, iż woda z odwróconej osmozy jest alkalizująca. Być może Young dodatkowo ją jonizuje i w efekcie dostaje wodę o pH większym niż 7, ale wodzie z samej odwróconej osmozy zdecydowanie bliżej do pH 6.
      --
      Geo.
      e-mail: geodeta31@gmail.com
      "No fool is a bigger fool than the
      fool who fools himself..."
      • 11.05.11, 16:04
        ugotowanie wody powoduje ze ma ph 8-8,5
        • 11.05.11, 16:18
          wroteknowynick napisał:

          > ugotowanie wody powoduje ze ma ph 8-8,5

          Gotujesz każdą wodę, którą pijesz? W wykazie Younga nie ma mowy o gotowanej wodzie z odwróconej osmozy, ale generalnie o wodzie z osmozy. Osobiście korzystam z filtra węglowego, zmiękczacza i RO z mineralizatorem i woda taka może być bez problemu pita bezpośrednio z kranu czy dodawana do soku. Problemem jest jedynie to, że z pewnością nie jest to woda alkaliczna.
          --
          Geo.
          e-mail: geodeta31@gmail.com
          "No fool is a bigger fool than the
          fool who fools himself..."
          • 11.05.11, 16:24
            co innego filtracja co innego ph
            • 11.05.11, 16:35
              wroteknowynick napisał:

              > co innego filtracja co innego ph

              I tu się zgadzamy w 100%. Jednak nie zmienia to postaci rzeczy, iż nie powinna się znaleźć w spisie żywności alakalizującej smile
              --
              Geo.
              e-mail: geodeta31@gmail.com
              "No fool is a bigger fool than the
              fool who fools himself..."
              • 11.05.11, 16:39
                A jest ? Nie doczytalem ...To dziwne. Troche ta praca younga nie trzyma sie kupy w niektorych miejscach....
    • 11.05.11, 20:30
      www.alkala.com.pl/informacja-dla-lekarzy/
      Nie jestem żadnym przedstawicielem handlowym ani tego typu inną szkaradąsmile Po prostu podobno dobre...

      Pozdrawiam,
      Ewka
      • 16.05.11, 16:33
        cytryna napewno alkalizuje,jaks prace kiedys czytałm ana ten temat. Tez sie zdziwiłam.

        A ktos wie dlaczego "pasozyty" nie lubia zasadowego, a wola kwaśne? Do tego isneje zmiennosc org , moze jeden woli niskie pH a drugi odwrotnie?

        pozdr
        z


        --
        dlaczego one nie chorują???
        Polska strona i forum na temat Chlamydii pn
    • 20.05.11, 19:48
      Prosto napisany, ciekawy artykuł na temat diety odkwaszajacej:
      www.joga-joga.pl/pl138/teksty1297/odkwaszanie_organizmu_nowe_podejscie_do_chorob_prz
      • 20.05.11, 20:18
        slowianka_kr napisała:

        > Prosto napisany, ciekawy artykuł na temat diety odkwaszajacej:
        > www.joga-joga.pl/pl138/teksty1297/odkwaszanie_organizmu_nowe_podejscie_do_chorob_prz

        To niezły artykuł, ale nie ze wszystkim można się zgodzić.
        Otóż, gdy już zostanie zachwiana gospodarka kwasowo-zasadowo (u nas na 99% została zachwiana smile ), odbudowanie jej samą dietą jest zupełnie nierealne. Potrzebne są makroelementy w większych ilościach w postaci dwuwęglanu sodu i potasu. Bez nich organizm się nie ogarnie do momentu odbudowania ich stanu w organizmie. Są to na przykład soda oczyszczona lub preparat o nazwie Alkala N.

        Niejedzenie zupełne mięsa nie jest zbyt dobrym pomysłem. Lepiej zjeść kawałek dobrego mięsa i zrównoważyć go dwukrotną ilością warzyw.

        Nie do końca też zgodzę się, iż cały nabiał zakwasza. Różne kozie specjały i przede wszystkim serwatka, to nie są rzeczy zakwaszające. Serwatka w ogóle jest niezłym jedzeniem z uwagi na zawarte aminokwasy i jednocześnie prekursory np. glutathionu. Chyba najbardziej zdrowe białko jakie można znaleźć. Dodanie do niej selenu w sporej ilości np. 400-600 mcg wzmaga produkcję glutathionu.
        --
        Geo.
        e-mail: geodeta31@gmail.com
        "No fool is a bigger fool than the
        fool who fools himself..."
        • 21.05.11, 23:23
          > Nie do końca też zgodzę się, iż cały nabiał zakwasza. Różne kozie specjały i pr
          > zede wszystkim serwatka, to nie są rzeczy zakwaszające. Serwatka w ogóle jest n
          > iezłym jedzeniem z uwagi na zawarte aminokwasy i jednocześnie prekursory np. gl
          > utathionu. Chyba najbardziej zdrowe białko jakie można znaleźć. Dodanie do niej
          > selenu w sporej ilości np. 400-600 mcg wzmaga produkcję glutathionu.

          Jeszcze więcej składników odżywczych ma mleko i przetwory owcze. Oscypki (choć ciężkostrawne) z pewnego źródła i bez domieszki mleka krowiego, bundz owczy, bryndza, a zwłaszcza żentyca to produkty godne polecenia. Ostatnio udało mi się znaleźć fantastyczną bryndzę, bez dodatków zagęszczaczy i konserwantów, pakowaną jak kostki masła - mniam! (choć trzeba tolerować zapach produktów owczych wink
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.