Problem z diagnozowaniem borelioza-prośba o POMOC
Witam,
Mam 28 lat. 3 lata temu rozpoczęła się moja przygoda z moją chorobą. 10 szpitali ponad 50 lekarzy, dziesiątki tysięcy wydane na diagnozy i nic.
Rozpoczęło się 3 lata temu o bardzo dużych bóli brzucha, następnie bóle mięśni w okolicy lędźwiowej tam gdzie były największe bóle brzucha i boku, i tak od bóli i drgania mięśni zaczęło się rozlewać z miesiąca na miesiąc po całym organiźmie. Po 3 latach mam problemy ze wszystkimi stawami i mięśniami.
Główne objawy to:
Bóle brzucha
Drgania mięśni
Bóle stawów
Bóle nerwów obwodowych
Nietolerancja ciepła (po wchodzeniu z dworu do ciepłych pomieszczeń dostaje szału, zimno przechodzi mi po całych plecach,] i całym ciele)
Wykluczono u mnie wszystkie choroby somatyczne, zakaźne, gastrologiczne i neurologiczne.
Na tym etapie wykonałem 9 badań na bb i koinfekcje 2 Elisa, 6 WB i 1 rtPCR w poznaniu tylko ten w poznaniu wyszedł pozytywnie i tylko na borelioze (500 kopii), koinfekcji nie wykryto.
Obecnie lekarze wykryli u mnie spondyloartropatie seronegatywną czyli chorobę stawów o podłożu NIEropnym, i nie wiedzą co to powoduję myślą że autoimmunologia, niestety nie potrafią wyjaśnić objawów ukł. nerwowego jak podwyższone głębokie odruchy, drganie mięsni i okropna nietolerancja wysokich temperatur.
Ugryzienie kleszcza pamiętam jak byłem dzieckiem jakieś 20 lat temu.
Czy wielu z was miało objawy stawowe przy boreliozie? Mnie bolą wszystkie stawy choć nie puchną i nie zaczęły boleć wszystkie na raz tylko stopniowo tam gdzie zaczynały mnie boleć mięśnie po kilku miesiącach zaczynało się ze stawami.
Moja główna wątpliwość jeżeli chodzi o borelioze to to, że zaczęło się od olbrzymich bóli brzucha i problemy z mięśniami zaczęły się właśnie w okolicach lędźwiowych i brzusznych i rozlały się na cały organizm.
W szpitalach zakaźnych, neurologicznych i gastrologicznych nie wiedzą co to może być. Reumatolodzy zobaczyli zmiany stawów dopiero 3 miesiące temu a wcześniej nie wiedzieli co mi jest.
Obecnie przyjmuję leki immunosupresyjne i sterydy w małych ilościach ale schodzę z nich gdyż chce rozpocząć terapie leczenia antybiotykami dożylnie.
Badanie ltt w berlinie tak więc odpada gdzyż przyjmowałem leki immunosupresyjne i to nic nie da.
Czy wielu z was miało nietolerancje na ciepło i bóle, strzelanie w stawach (bez opuchlizn)?
Proszę o odpowiedź,
Pozdrawiam,
Ayurveda