Witam Wszystkich!
Bylam w legionowie na Tomografie wczoraj ,mialam Tomograf
kregoslupa ledzwiowego,krzyza,i miednicy ,ale wynik bede miala po
niedzieli przysla przez Kuriera.
Mylsama ze nie wytrzymam do konca badania.
Poza tym cukier zaczal leciec w dol a nie moglam nic zjesc rpzed badaniem.
Bardzo zle sie czulam .
Kontrast odrazu na dzien dobry podali ,ale pielegniarka jak wziela mnie za reke
to spytala ile ma stopni goarczki bo jestem goraca i rozpalona to troche sklalamalam
i zmniejszylam na stan podgoraczkowy.OPoszla pytac lekarza czy mozna mi podac kontrast.
Uprzedzila mnie ze bedzie takie rozlane goraco w pecherzu ,ale ja tego nie mialam .
Mialam za to ukrop w gardle ,sercu,rekach i pieczenie silne.
Po badaniu akzala mi jeszcze z wenflonem czekac 15 minut ,siedze czekam ,patrze a ja mam
dlonie sine od wewnatrz ,sine to za malo czarne prawie byly jakby krazenie sie zatrzymalo chyba to tak rozumiec ?
Sporo uplynelo jak zaczelo znilkac.
OPodalam karteczke przez pielegniarke ,by lekarz zwrocil w badani uwage pod katem pasozyta,tetnic i kosci ogonowej.
Ale czy tak bylo ,to nie wiem ?
Dzisiaj bylam u ginekologa ,zasugerowal mi ze bole moga byc zwiazane z zylami z tylu lub tetnicami.Zmartwialm sie bardzo ,bo tez bylam w srode opoznym wieczorem u kardiologa
robil mi ECHO serca i nie ejst dobry wynik ,poza tym w aorcie jest cos ,co On nie wie co to
jest.
Mowil ze nigdy z takim czyms sie nie spotkal.Widzialam to ,pokazal mi ale nie potrafie tego opisac.Poza tym mam bardzo zaawansowana maizdzyce wszedzie blaszki mqaizdzycowe ,nie moge niczym zbic choleterolu,LDL bardzo wysokie i Trojglicerydow.
Nie chce wracac do Statyn ,bo ja juz nie ma z czego schudnac
Od juttra przygotowuje sie na gasrtoskpie i kolonoskopie,mam jesc kaszki i kisle .a w niedziele pic to niedobre na oczyszczanie 4 litry .Boje sie tez o cukier ,boje sie o cisnienie.
W poniedzialek jade na w/w badania,czy ktos maila jednoczesnie gastroskiopie i kolonoskopie?
Czy najpierw uspia na gastro i dopiero wepchaja rure do buzi?