Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Borelioza   Re: Zrozumieć Chorobę z Lyme...

Re: Zrozumieć Chorobę z Lyme...

Autor: marzena1963 20.12.09, 19:43
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany

Na tetracyklinie byłam już wcześniej, przez trzy miesiące wiosną.Po niej musiałam ponownie wrócić do Biotraksonu. Nie było to jakieś gwałtowne pogorszenie, jak wygląda to zwykle w przypadku herxa, tylko stopniowy powrót objawów.

Teraz było podobnie i dlatego zestaw został zmieniony. Jak się okazało zamiana tetry na doxy nic nie dała i trudno było zarówno mnie jak i lekarzowi stwierdzić czy to herx czy też skutek uboczny tego akurat antybiotyku.

Wygląda na to, że to chyba jednak skutek uboczny. Po prostu tetra mi nie służy. Po pierwsze - pogorszenie narastało jednostajnie i podobnie jak wiosną, a po drugie - teraz na pięciu antybiotykach, w tym część jest nowych - czuję się zupełnie dobrze.

Pomijając ostatnią sytuację na danym zestawie byłam zwykle trzy miesiące.

Wyraźne herxy miałam przez pierwsze dwa, trzy miesiące na Biotraksonie. Wtedy zupełnie ścieło mnie z nóg.

Potem nieregularnie dawały się odczuwać różne bóle. Osłabienie, zmęczenie, senność, odrealnienie miało przebieg falowy o niewielkiej amplitudzie.

Gwałtowna, z dnia na dzień poprawa na Biseptolu utrzymująca się od końca lipca przez ponad trzy miesiące. Potem przymuliła mnie tetra.

To tak w skrócie. Zobaczymy co będzie dalej.
Temperatura popołudniami podnosi się do 37, 37,2 stopni. Wieczorem opada. Może wkrótce odpuści zupełnie.

Wyszła mi bartonella i być może dlatego nie mam wyraźnego comiesięcznego herxowania. Zmiany następowały co kilka dni.

Tavanic jest ponoć bardzo dobry. Jeśli masz wyraźne herxy, to znaczy, że jest skuteczny.

Ja zaufałam lekarzowi. Sama nie znam się na lekach i zdaję się całkowicie na jego doświadczenie.
To, że ma być gorzej aby było lepiej, to podstawowa zasada w naszym leczeniu. Jednak u mnie ostatnie gorsze samopoczucie wynikało raczej z nietolerancji tetry.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-124
(101-124)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.