08.09.15, 18:13
Witam. Zastanawiam się nad otworzeniem cateringu (bez lokalu na początek, tylko dowóz). Potrzebuję Waszych opinii, rad i zdania, czy skorzystalibyście gdyby coś takiego powstało w Siedlcach.

Mój pomysł jest taki:
chciałabym pracować na produktach dobrej jakości bez chemii, konserwantów, czy barwników, które pozyskiwałabym od sprawdzonych rolników z okolicznych miejscowości (np.wiejskie jajka, czy mąka), sama robiłabym na przykład pieczywo, czy dodatki typu domowy majonez. W menu poza "zwykłymi" produktami znalazłyby się również dania bezglutenowe, a także nie zawierające nabiału czy jajek. Wiem, jak trudne jest życie z alergią czy nietolerancją i że czasami przygotowanie takich potraw jest bardzo czasochłonne.

Myślałam o wprowadzeniu śniadań, czyli dowóz w godzinach 6:00-10:00 kanapek o różnych rozmiarach (od rozmiaru S po prawdziwie duże XXXL), w zależności od poziomu głodu :)
A także dowóz obiadów/kolacji do klientów w godz.15:00-19:00. W weekendy mam możliwość zaproponowania potencjalnym klientom domowej pizzy.

Co o tym myślicie? Przyjmę chętnie wszelkie uwagi :)
Edytor zaawansowany
  • kasia.m1234 10.09.15, 22:59
    Pomysl wydaje sie ciekawy moja corka ma celiakie wiec chetnie sprobowalybysmy. A czy ta pizza i obiady tez byly by dostosowane do alerhikow czy tylko kanapki?
  • luiza.nika 12.09.15, 08:40
    Zarówno obiady, jak i pizza byłyby dopasowane do osób z alergią na nabiał, jajka lub gluten.
  • tarabl.anka 14.09.15, 20:40
    Z tego co wiem, to "zwykły" catering w Siedlcach funkcjonuje od lat, więc dobrze, że chcesz urozmaicić usługę. Co mogłabym poradzić, to skierowanie oferty-zapytania do jakichś grup ( mam na myśli instytucje, firmy w których nie ma barków czy stołówek. I tam możesz to tak zorganizować, że np. ktoś z pracowników, który zbierze co najmniej 10 czy 15 zamówień i zadzwoni do Ciebie dostaje 1 kanapkę gratis (albo jakiś inny upust) bo inaczej to się nie opłaci jeździć z pojedynczymi kanapkami. I ustalić co najmniej 5 rodzajów tych kanapek. Jak się dobrze dogadasz, to możesz dostarczać tam większe ilości przekąsek np. na jakieś narady czy spotkania w firmach. Proponowałabym też np. obok kanapek świeżo przygotowane pożywne sałatki (podobne do tych "greckich" czy sycylijskich" w sklepach po 7, 8 zł, ale te sałatki powinny być też tańsze, bo musisz być konkurencyjna, a wiadomo, że opakowania też kosztują.
    Żeby zarobić na indywidualnych zamówieniach, musiałyby to być też nie tylko takie jednorazowe, ale np. co najmniej kilka razy w tygodniu, bo dowieziona jedna kanapka kosztowałaby około 15-20 zł (na sam dojazd trzeba około 10). Mnie na pewno na takie kanapki po prostu nie stać.
    Co do produktów z okolicznych wsi (głównie jajka z wolnego chowu kur czy mleko od krowy jedzącej trawę a nie kiszonki z kukurydzy GMO, bo o mące to mowy nie ma) to też trzeba się trochę nachodzić, przekonywać i tanio nie będzie. Jak zobaczysz, że najbliższe krowy są w okolicach Mokobód albo Zbuczyna to Ci się może odechcieć ze względu na koszty dojazdów.
    Moim zdaniem na początku łatwo nie będzie. W Siedlcach średnia zarobków nie jest za duża, ludzie oszczędzają (widzę jak w moim miejscu pracy przynoszą swoje II śniadania albo kupują chińskie zupki (naprawdę smaczne) do zaparzenia, przez wiele lat sama takie kupowałam do kiedy nie uświadomiłam sobie ile tam chemii.
    Przepraszam, że tak dużo napisałam, ale swego czasu miałam podobny pomysł z niedużym lokalem, ale wiadomo, jak pieniędzy nie ma to biznes nie ruszy.
  • sheraton35 02.04.17, 09:18
    fajny catering to ta firma na zdrówko, choć i teraz dobra konurencja w łukowie jest co wożą do siedlec całkiem niedrogo, dla nie wymagających fit żarcia --> polecam papugi lub pkp dobra opcja to też obiady w siedlcach <-- tu
  • tomek337 29.07.19, 14:23
    Istnieje kilka firm cateringowych, które specjalizują się w różnych rodzajach kuchni. Potrawy inspirowane są gustami z całego świata i zostały stworzone przez szefów kuchni, którzy pracowali w restauracjach Paryża, Kalkuty, Berlina czy Barcelony. Jeśli szukasz najlepszego cateringu dla smakoszy , znalazłeś go!
    ecateringwarszawa.pl/
    fiesta.com.pl/
    grandprix.catering/
    www.delicatering.pl/
    www.catering.mazurkas.pl
  • siedlce.tv 05.08.19, 13:49
    W przeciągu ostatnich 10 lat w mieście wysypało się mnóstwo firm cateringowych i restauracji. Wybór jest ogromny a ceny dostosowane praktycznie dla każdego. Zaczynając od pysznego kebsa za 10 zł, którym można się najeść po dania egzotyczne. Z dostawą i na miejscu. Można w sumie dostać wszystko ale to nie znaczy, że nie ma miejsca na nowe firmy. Każdy może otworzyć co sobie wymarzy i zbierać własną grupę odbiorców. Można atakować smakiem, ceną, szybkością dostawy, jakością obsługi. Jak w każdej branży istnieje ryzyko, że przyklei się do ciebie jakieś stare nieudolne konfidenckie komuszysko z układami w grupach przestępczych i na policji i będzie na Ciebie bezkarnie kłamać, pomawiać i szkalować twoją pracę, ale idzie się przyzwyczaić do przybłędy. Mi osobiście brakuje niedrogiej kuchni azjatyckiej z dostawą do klienta, płatne z góry Paypal, Przelewy24 czy PayU. Nie płatne kartą przy odbiorze, ponieważ zdarzyło mi się kiedyś, jak potrzebowałem pieniędzy, bank przeprowadzał konserwację systemu. Chciałbym zapłacić z góry i po potwierdzeniu, że bar otrzymał przelew, czekać na jedzenie do max godziny. Do 30 minut byłoby miło i sympatycznie. O ile przelewem z góry można zapłacić np w pyszne.pl, kfc, dagrasso czy innych lokalach to nie udało mi się znaleźć tej opcji w kuchni azjatyckiej. Obecnie smakują mi zestawy z Sajgona i Holonga. Smaki są odmienne, ceny w granicach rozsądku, czas dostawy dobry ale nie znalazłem opcji płatności z góry a nie zawsze mam gotówkę w domu.

    --
    Mój VLOG - www.siedlce.tv

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka