Dodaj do ulubionych

Bułka tarta, jak?

31.10.09, 23:34
Mam termomix od niedawna. Napiszcie jak zmielić suche kajzerki, żeby
mieć bułkę tartą. Czy muszę bardzo rozdrobnić suche bułki?
Edytor zaawansowany
  • renatka83 01.11.09, 21:43
    moja tesciowa ma thermomixa i wystarczy bulke przekroic na 4 czesci
    (mowie tu o kajzerce).
  • bettina40 04.11.09, 11:10
    Ja pytam konkretnie. Jaki czas i jakie obroty, nie chcę popsuć
    maszyny.
  • t_obserwator 04.11.09, 15:15
    Nie da się zepsuć Thermomica nawet mieląc bułkę z maxymalną prędkością przez 2
    minuty lub dłużej. Chociaż co komu po takiej startej na pył bułce. W praktyce
    starcza czas 20 sek i obroty 5-6. Jak za duże grudki można zawsze czas
    przedłużyć, Jak za małe to następnym razem krócej i wolniej.
  • bettina40 06.11.09, 22:06
    Dzięki, jutro rano spróbuję smile
  • elfyourself 07.11.09, 15:00


    A zanim ususzysz bułkę to dobrze jest ją pokroić na mniejsze
    kawałki. Ja zasuszyłąm pół bułki pszennej (wrocławskiej) i pozniej
    mialam problem, bo tak wielki kawał nie chciał dać się zmielić.
    Pokroic takiej suchej bułki nożem się nie da. Chyba, że piłką do
    metalu big_grin
  • djdra 16.01.10, 00:32
    Ja też zawsze wcześniej kroję bułki na mniejsze kawałki, ale mój syn
    przynosi mi całe bułki. Wtedy biorę starą, nieużywaną czystą
    poszewkę (taką na jasiek), wrzucam do niej bułkę, tłuczkiem do mięsa
    rozdrabniam i przesypuję do pojemnika TM. Przynajmniej nie brudzi
    się w kuchni.
  • elfyourself 04.11.09, 22:41

    Lód kruszy nasz Thermomix to od bułki suchej się nie popsuje big_grin
  • tolla206 06.11.09, 15:51
    Ja krusze bułke na kilka kawałków a pózniej rozdrabniam na obrotach
    Turbo kilka sekund w zależności jak bułka ma byc mocno zmielona

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka