Dodaj do ulubionych

Drink brazylijski

01.04.05, 19:18
Kto go robił bo wczoraj robiłam ale w przepisie nie ma mowy o przecedzaniu
limonek i nie wiem czy trzeba przecedzać ?
Edytor zaawansowany
  • kock1 05.04.05, 09:41
    Nie mam tego w swojej ksiazce z przepisami. Jak sie go robi?
  • plaski6 05.04.05, 16:44
    400gr.żubrówki
    4limonki
    2 miarki wody
    12 łyżeczek cukru
    1 worek lodu
    Wodę,żubrówkę,cukier wymieszać w naczyniu TM obroty 4-przez 10 sekund,następnie
    dodać obrane i pokrojone na plastry limonki to miksować 10-12
    sekund ,następnie dodać kostki lodu i miksować parę sekund poziom 2.Jest pycha
    ja nie przecedzałam ale mój mąż krytyk woli przecedzane .
    SMACZNEGO
  • kock1 06.04.05, 12:51
    Czy limonki obierac ze skorki? Juz mi slina cieknie...
  • plaski6 06.04.05, 20:18
    jA OBRAŁAM BO BAŁAM SIĘ GORYCZKI ALE W PRZEPISIE NIE JEST NAPISANE A PRZYSŁALI
    MI GO Z KLUBU tERMOMIXA GDZIE SIĘ ZAPISAŁAM I OD CZASU DO CZASU MI COŚ
    PRZYSYŁAJĄ
  • kock1 07.04.05, 10:39
    Jak to zrobilas, ich strona jest caly czas w trakcie modernizacji?
    Dziekuje,
  • plaski6 07.04.05, 17:37
    ano ja tam nalężę od ponad roku i mi przysyłają przepisy
  • atunia 11.04.05, 13:05
    Hm, a masz je może gdzieś zebrane? smile
    Ja bym się bardzo uśmiechała ładnie, pewnie nie tylko ja... Mogłabym u siebie na
    serwer wrzucić (robili jakieś klauzule o poufności przesyłanych materiałów?)...

    Atunia zaintrygowana
  • plaski6 11.04.05, 17:22
    nie to co mnie interesowało wpisywałam do książki
  • atunia 13.04.05, 13:44
    Hm, może dla odświeżenia nastroju na naszym mikrym forum rzucisz co jakiś czas
    takim zapisanym przepisem? Może podrzucisz jakiś pomysł na dodatek do
    ziemniaczków puree?

    Pozdrowienia wiosenne
    Atunia (z dobrymi chęciami i brakiem pomysłów)
  • plaski6 13.04.05, 15:12
    dobrze muszę przejrzeć zapiski coś jutro wklikam
  • plaski6 14.04.05, 19:02
    KOŁDUNY PO LITEWSKU;
    CIASTO:
    -2,5Miarki letniej wody
    -1jajo
    -2 łyżki oleju
    -560gr.mąki pszennej
    FARSZ:
    -1/2 kg wołowiny np.szponder
    -1 łżeczka vegety
    1 kopiata łyżeczka majeranku
    -1/2 łyżeczki pieprzu,szczypta soli
    -1 i 3/4 zimnej wody
    ROSÓŁ;
    ugotować tradycyjnie na kośćiach z wołowiny lub w TM str. z książki 47.
    PRZYGOTOWANIE:
    - WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO WŁOŻYĆ DO TM WYROBIĆ 1 MIN.INTERWAŁ
    -CEBULĘ POSIEKAĆ 2-3 SEC -OBROTY 4
    - DODAĆ ŁYŻECZKĘ OLEJU I USMAŻYĆ NA PATELNI TĄ CEBULKĘ,PRZESTUDZIĆ
    -mięso podzielić na 2 części i zmielić wrzucając na wirujące noże,(lekko
    zmrożone i pokrojone)
    - dodać pozostałe składniki farszu i wymieszać 4-5 sec. obr.2
    - ulepić pierożki wielkości 2 zł. i ugotować w sitku TM w 2 litrach wody
    wrzącej czas 4-5 minut obr 1
    -kołduny zalać rosołem
    SMACZNEGO
    CDN
  • basia_11 29.06.05, 14:34
    A można zapytać gdzie jest ten klub thermomixa? Jak tam trafić? Będę wdzieczna
    za linka.

    pozdrawiam
    Basia
  • kock1 07.07.05, 17:00
    www.thermomix-klub.strefa.pl/
    to co mam.....pozdrawiam i ciesze sie ze odrobine sie ozywilo
  • plaski6 08.07.05, 10:26
    dzięki za tego linka stronka jest THE BEST

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka