Dodaj do ulubionych

Mielenie maku

15.04.05, 07:47
Jak skutecznie zmielic mak w TM? Czy w ogole mozna? Czy mak trzeba wczesniej
namoczyc, czy na sucho? Ostatnio mielilam, ale chyba za krotko, bo miejscami
byl w calosci.smile I mielilam na sucho z pospiechu!
--
Pozdrawiam
Sylwia
Edytor zaawansowany
  • plaski6 15.04.05, 14:42
    na sucho i mieli sie znakomicie tak jak podaje książka 1 miuę -TURBO
  • syso 17.04.05, 19:31
    Moze za duzo wsypalam na raz? Mielilam troszke dluzej niz minute. A moze noze
    mam tepe? smile)
    --
    Pozdrawiam
    Sylwia
  • plaski6 18.04.05, 16:33
    Raczej to drugie bo za dużo to znaczy ile? tego maku wsypałąś ,ja mieliłam 40
    dkg naraz i na pyłek się zmieliło ale oże to dość często ostrzę .
  • syso 18.04.05, 19:56
    Tez 40 dkg maku wsypalam i mielilam dluzej niz 1 minute. Pewnie noze sa tepe.
    Kupilam TM uzywany, wiec nie wiem, jakdlugo ktos go uzywal, mimo ze w doskonalym
    stanie. A gdzie te noze mozna naostrzyc?smile
    --
    Pozdrawiam
    Sylwia
  • plaski6 18.04.05, 20:23
    nOŻE W tm OSTRZY SIĘ TAK ŻE WSYPUJESZ WOREK KOSTEK LODU OCZYWIŚCIE BEZ
    WORKA ,SAME KOSTKI DO tm WŁĄCZASZ TURBO I MIELISZ TAK SIĘ OSTRZY NOŻE .rOBIĘ
    TAK ZAWSZE JAK COŚ DŁUGO GOTUJĘ W tm.
  • syso 18.04.05, 22:42
    Powaznie?smile To musze jutro zamrozic troche kostek i sprobowac.smile
    --
    Pozdrawiam
    Sylwia
  • atunia 27.04.05, 11:22
    I jak wyszło ostrzenie, jest jakaś różnica?
    Ja "naostrzyłam" noże przez wymianę smile. W moim nożu taka malutka uszczeleczka
    miała pęknięcie, ot, szczelina wielkości ostrza szpilki. Ale ja jestem
    krótkowidz i takie rzeczy widzę z bliska, znudziło mi się wydłubywanie stamtąd
    resztek (wykałaczką), zadzwoniłam do serwisu. Przyjechał miły pan, wymienił mi
    nóż (niestety, nowy ma to samo, taka produkcja, czy Wasze noże też to mają?) i
    naprawił rygielek (który wymagał często dodatkowego przesunięcia palcem). Więc
    mam nowy, ładny nóż, ale on się pewnie też stępi za jakiś czas, to jak z tymi
    kostkami lodu, działają? smile

    Atunia
  • syso 27.04.05, 16:06
    Szczerze mowiac, to jeszcze nie zrobilam tego, bo ciagle zapominam zamrozil lod.
    A masz moze telefon do servisu? Czy to jest jakis ogolnopolski? Pytam, bo
    swojego TM kupilam uzuwanego a nie od prezentera.smile
    --
    Pozdrawiam
    Sylwia
  • atunia 27.04.05, 16:29
    Przepisuję z karty gwarancyjnej dane:
    service@vorwerk.pl
    tel. (071) 7807222
    pn-czw: 8:30-16
    piątek: 8:30-14

    Powodzenia (i daj proszę opis, jak poszło i ewentualnie ile kazali płacić smile)
    Atunia
  • syso 27.04.05, 16:49
    Dzieki, dam znac, mam nadzieje, ze nie zedra ze mnie skory. Nawet nie wiem, czy
    te noze w ogole wymagaja ostrzeniasmile
    --
    Pozdrawiam
    Sylwia
  • plaski6 27.04.05, 16:48
    Nie bójcie się osstrzyć kostkami lodu ja mam TM od roku i tak ostrzę zawsze ,a
    jak gotuję rosół to koniecznie bo mi się wydaje że się wtedy tępi od gorącej
    wody .
  • syso 28.04.05, 08:05
    Kurcze, znowu zapomnialam zamrozic lodu. A skad znasz ten sposob?
    Pozdrawiam
    Sylwia
  • plaski6 14.05.05, 18:39
    pOLECIŁA MI GO OSOBA OD KTÓREJ KUPIŁAM tm BO JEJ TAK PREZENTER NA PREZENTACJII
    POWIEDZIAŁ,ALE W TEJ MAŁEJ KSIĄŻECCE Z TM TEŻ JEST TAK NAPISANE
  • jagoda_no 14.05.05, 18:07

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka