ciasto marchwekowe podała basia11 Dodaj do ulubionych


CIASTO MARCHEWKOWE

Składniki:

4 średnie marchewki
4 jajka
4 MT mąki tortowej
3 MT cukru
szczypta soli 1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 i 1/2 MT oleju


Wykonanie:

marchewki rozdrobnić, czas 5-7 s, obr. poz. 5 (TM21), obr. poz. 6 (TM31).
Wyłożyć.
naczynie umyć, wytrzeć. Utrzeć 4 jajka z 3 MT cukru i szczyptą soli, czas 2
min, obr. poz. 4 (TM 21), obr. poz. 5 (TM 31).
dodać rozdrobnioną marchewkę i resztę składników i wymieszać, czas 20-30 s,
obr. poz. 3 (TM 21), poz. 4 (TM31).
piec 35-40 min, temp. 180 stopni
Przeczytaj całą dyskusję (1-100)
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
przejdź do: 1-100 101-135
(101-135)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Okazje.info.pl

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.