• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

thermomix - funkcjonalność Dodaj do ulubionych

  • 01.01.08, 22:29
    noszę sie z zamiarem kupna. mam pytanie do uzytkowników termomixa:
    czy mielicie mięso, np na kotlety mielone? czy konsystencja jest
    taka, jak w przypadku korzystania z maszynki do mielenia mięsa?
    A co z tarciem ziemniaków na placki ? Czy konsystencja ciasta jest
    własciwa? Czy nie ma żadnych niezmielonych płatów?
    Zaawansowany formularz
    • 02.01.08, 00:19
      placki sa extra! miesa nie mielilam
      --
      Malwinka
      • 02.01.08, 12:03
        placki wychodza super natomiast miesa tak jak maszynka zmielic sie nie da -
        mieso mielone w TM to zazwyczaj miazga - mozna próbowac mielić zamrozone mięso
        ale to nie to co z maszynki - pozdrawiam
      • 02.01.08, 22:48
        dzięki za informację.
        Ale jeszcze jedno pytanie:
        czy da się wyrobić ciasto drożdżowe? Mam juz niby super robot
        kuchenny "wszystkorobiący", ciasto tez powinien wyrabiać, ale przy
        drożdżowym, o gęstej konsystencji, robot ledo zipie, i wyłączam go,
        żeby sie nie spalił. A jak sobie raDZI THERMOMIX?
        • 03.01.08, 12:41
          Pięknie wyrabia ciasto ja piekłem chlebek super smaczny a zona
          piekła placek drożdżowy. Nie ma problemu z wyrobem ciasta - TM
          posiada specjalną funkcje do wyrabiania cista "Interwał" i np. na
          chleb trwa to 3 min.
          • 04.01.08, 14:28
            My z mężem od ponad roku pieczemy chleb, makowce drożdżowe,
            drożdżówki, bułki, robię też w nim ciasto na pizzę. Jestem
            zachwycona thermomixem właśnie m.in. ze względu na to, że w moim
            domu wreszcie je się ciasto drożdżowe, a jego wykonanie jest bardzo
            proste. Jak już napisał ktoś wcześniej, do wyrabiania ciasta
            drożdżowego służy interwał.

            --
            Nawet marzenia walczą ze sobą.
            • 05.01.08, 18:44
              bardzo dziękuję za informację.Nie ukrywam, że głównym powodem
              planowanego zakupu jest przede wszystkim wyrób ciasta drożdżowego, a
              zwłaszcza makowca. Dotychczas robiłam go ręcznie, i chociaz zawsze
              mi sie udawał, zajmowało to wszystko (przygotowanie maku oraz wyrób
              ciasta) sporo czasu. Noja koleżanka ma termomix, ale bardzo mało z
              niego korzysta, zaledwie kilka razy w roku, i niewiele mogę się od
              niej dowiedzieć. A czym jeszcze może mnie zaskoczyć termomix?
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.