Komentarze do artykułu
Beenhakker chce sam wybrać sztab szkoleniowy
PRZEGLĄD PRASY: Zgodnie z informacją podaną przez "Gazetę", niemal przesądzone jest, że trenerem reprezentacji Polski zostanie Leo Beenhakker. Dzisiejsze "Życie Warszawy" donosi, że holenderski trener stawia twarde warunki
Re: Beenhakker chce sam wybrać sztab szkoleniowy
Autor:
Gość: secc@o2.pl
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
07.07.06, 12:50
> Chyba się trochę zagalopowałeś. [...]
> De gustibus...czy jakoś tak?
de gustibus non est disputandum. zgadzam sie. dlatego wkurza mnie ciagle powtarzanie jak modlitwy: "polki sa najladniejsze". wszedzie sa ladne dziewczyny.
wszedzie sa ladni chlopacy. ;-)
a o brazylijkach nic podobnego nie slyszalem. byc moze brazylijczycy takze maja podoby problem - problem z towarem eksportowym. choc z drugiej strony maja pilke nozna, wiec maja sie czym pochwalic.
a propos wzlotow i upadkow. historia polski podoba mi sie tylko do 14 wieku. do czasu kazimierza wielkiego. wtedy byl tutaj jako taki porzadek. kiedy umarl ostatni piast zaczal sie burdel i trwa do dzsiaj.
zwalanie czegokolwiek na niemcow i ruskich, a pozniej na komunistow, to najgorszy pomysl. nie byloby burdelu, nie byloby problemow z sasiadami.
a granica z rzesza przez 600 lat byla nasza najspokojniejsza granica. nic sie na niej nie dzialo. sytuacje zmienila dopiero 2 wojna swiatowa. 1 wojna swiatowa w tym kontekscie sie w ogole nie liczy, bo polski ona nie dotyczyla. polski zreszta wtedy nie bylo.
teraz takze obwiniamy innych za to co sie dzieje u nas.
rure, ktora chca pociagnac po dnie baltyku to najlepszy przyklad. przez 16 lat nic w tym kierunku nie zrobilismy, a po 16 latach jak niemcy i ruski sie w koncu dogadali bez nas, to okazuje sie, ze to nie jest nasza wina tylk... ich. ale jaja...
a ja sie im nie dziwie - jesli poloza rure na dnie baltyku to zrobia to raz i beda mieli spokoj, jak rura pojdzie przez polske, to nie wiadomo co sie bedzie z nia dzialo. tutaj ciagle jest syf.
opowiedziec dowcip? ok, w jednym tygodniu polacy wymyslili i opowiadaja, ze niemiecko-ruska rura nie moze isc po dnie baltyku, bo to zagrozenie dla srodowiska. w nastepnym tygodniu zmienili zdanie i twierdza, ze trzeba polozyc wlasna rure do norwegii jak najszybciej, to ruscy nie zmieszcza sie juz z wlasna. no i oczywiscie ta rura juz bedzie dla srodowiska ok.
jaja jak berety w tym kraju. tak jak powiedzialem - od 700 lat...