Gazeta.pl   Forum   Sport   Siatkówka   Zarząd Atomu Trefla Sopot winien wystąpić ...

Zarząd Atomu Trefla Sopot winien wystąpić ...

Autor: Gość: ekonomista grosik IP: *.kwidzyn.mm.pl 18.12.11, 18:00
Mecz, który się właśnie skończył: Atom Trefl Sopot – Muszynianka Muszyna 1 : 3

Tak grające Atomowe dziewczyny z Sopotu, zawsze by się chciało oglądać, jednak:
Żenujące sędziowanie przez sędzinę w dzisiejszym spotkaniu siatkarek plus ligi kobiet: Atomu Trefl Sopot z Muszynianką Muszyna zepsuło mi smak.
Sędzina tego spotkania i jej kolesie więcej krzywdy wyrządzili dziewczynom z Atomu Trefla Sopot w trzecim secie, jak Muszyna w czterech setach tego spotkania.
Takiego braku niekompetencji jeszcze nie widziałem, jak długo oglądam siatkarskie spotkania.
Jasna cholera; są kamery, monitory więc, niech zawodniczki mają prawo zweryfikować rażące błędy sędziów, a nie przechodzi się na tym do porządku dziennego; załamując psychicznie zespół pokrzywdzony – dość mam patrzenia na to, jak sędzina czy sędzia określonego spotkania rozpieprzają całe widowisko sportowe!
Jestem fanem tego pięknego sportu i pytam tych miernych niechlui ze Związku Siatkówki Kobiet Plus Ligi: po co kamery i monitory na tych meczach?, po co sędziom słuchawki w uszach i mikrofony przy dziobach, jak wzrok im szwankuje?, a kapitan drużyny nie ma prawa wykazać rażącego błędu czy błędów sędziego tego spotkania, odwołując się do zapisu z kamery?, po co te komisje sędziowskie na meczach?
Mam nadzieję, że dopuści się weryfikacje błędów na innych meczach z zapisu z kamer po tym żenującym sędziowaniu w meczu: Atomu Trefla Sopot z Muszyną, by poprawić widowisko, a niekompetentnych sędziów wykluczyć z sędziowania takich spotkań; niech tacy sędziowie zmienią profesję i zajmą się tym, w czym są dobrzy – jednak wara im od sędziowania!
Zarząd Atomu Trefla Sopot winien wystąpić o unieważnienie tego mecz(spotkania) – przedstawiając na filmie rażące błędy sędziów na tym meczu, które były przyczyną przegrania trzeciego i czwartego seta przez Atom Trefl Sopot!
Niesportowo w trzecim secie zachowały się też zawodniczki z Muszyny udając, że nic się nie stało; mimo że piłka o mało im palców nie połamała, one nie przyznały się do tego przez podniesienie ręki(takie zachowanie się zawodniczek z Muszyny źle o nich świadczy, a ponadto jest niesportowe, niehonorowe i niewychowawcze oraz żenującym pokazem oszustwa, którego jako widzowie jesteśmy wszyscy światkami). Turczynka: Ozsoy tego jednak dokonała – jedyna zawodniczka honorowa tego spotkania, która w tym co robi widzi sport na nie grę za wszelka cenę.
Jak myślicie; oszustwa popełniane przez zawodniczki na takich spotkaniach są sportowym zachowaniem się?, czy wygrana przez oszustwo daje komuś satysfakcję?, bo we mnie wzbudza politowanie i wymioty na widok takiego niesportowego zachowania się!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.