Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Kraj   jestem zdrajca, wg. Czarneckiego, i dobrze :-...

jestem zdrajca, wg. Czarneckiego, i dobrze :-)

Autor: bryt.bryt 13.02.12, 20:40
Pisowski europosel raczyl powiedziec wprost to, co wszyscy wiedza, ale nawet Prezes stara sie to jakos tak dookola wyrazic, zeby nie pluc ludziom w twarz zbyt ostentacyjnie. Ale europosel ma odwage, cenna rzecz.

Zatem ...:
"(...)Miałem bardzo ciekawą rozmowę z J. M. Rymkiewiczem, który – w dużym stopniu słusznie – mówił mi, że należy odejść od podziałów lewica−prawica w Polsce. A zastąpić je innym podziałem: obóz niepodległościowy kontra zdrajcy. (...)
Wszyscy w gruncie rzeczy duszą się w obecnej rzeczywistości. I to - choć nie tylko to- ich łączy. Także niezgoda na kłamstwo smoleńskie. Ale też na służalczość wobec Rosji. Wielu z nas łączy również niezgoda na czołobitność władz III RP wobec Berlina i Brukseli.
Nie chcę nikogo z drugiej strony, tamtej strony, dyskwalifikować.(...) Ale jest faktem, że z jednej strony jest Dobro, a z drugiej Zło. Z jednej jest jasna strona mocy, a z drugiej ciemna. Wybór jest prosty. Dokonuje go każdy z nas z osobna. Dokonujemy go każdego dnia. Te właśnie codzienne wybory decydują czy ktoś jest w obozie patriotów, czy w tym drugim, nie nazywając go już wielkodusznie po imieniu… (...)"

Jak PiS ostatnio wzroslo, to sobie Czarnecki "pomyslal", ze tak byc nie moze i postanowil sie osmieszyc. To oczywiscie bardzo dobra wiadomosc. :-)

ryszardczarnecki.salon24.pl/390533,patrioci-kontra-zdrajcy
--
www.bryt.bryt.salon24.pl
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.