Dodaj do ulubionych

Czym smarujemy pieczywo?

  • gku25 16.03.10, 15:16
    Osobiście nie smaruję, mąż używa margaryny Benecol i podobnych ze względów
    zdrowotnych. Córce smarujemy osełką z Lidla.
    --
    s16.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=78020


    http://www.suwaczek.pl/cache/3c610c14f5.png
  • absit 19.03.10, 06:07
    Margaryną roślinną z Bielmaru - zdjęcie poniżej - to według mnie jedno z niewielu smarowideł, które nie lepią się do podniebienia i mają smak "niemargarynowy".
    bielmar.pl/index.php?GRUPA=2&ID=106
    --
    "Przez większość czasu milcz,
    Mów tylko, kiedy musisz,
    A i wtedy krótko." Epiktet (55-135 n.e.)
  • jhbsk 23.03.10, 09:05
    Masłem. Albo niczym.
    --
    JS
  • beat-ka83 25.03.10, 15:51
    Mój uznaje tylko "Pyszny duet" a ja z kolei masło roślinne lubię
  • piktavovere 27.03.10, 18:16
    Zazwyczaj niczym, czasami masłem a jak chcę zaszaleć i jakieś pyszne kanapki przygotować to serkiem z ziołami/czosnkiem/itp, np. Ostrowia (nie topiony, ale taki podobny do twarożku).
    --
    www.klubdobrejenergii.pl
  • bella_cwir 28.03.10, 18:37
    Ja smaruję margaryną do smarowania.
    Zazwyczaj jest to Delma albo Manuel.
    Kiedy mam ochotę na prawdziwe masełko, to sobie kupuję osełkę górską, taką malutką. Z chęcia zamieniłabym Delmę na masło, jednak jest to niepraktyczne. Wiadomo, ze masło w lodówce jest twarde. Jak się rano spieszę, żeby wyjść na zajęcia, to nie mam czasu czekać aż masło zrobi się miękkie. Dlatego z przyczyn czysto techniczno-praktycznych smaruję margaryną do smarowania.

    Ostatnio kupiłam jakiś mix-tłuszczowy o nazwie: "Ekstra miękkie".
    I był to straszny niewypał, ponieważ to jest jakieś słodkie !!
    Feeeee. Posmarowałam tym pieczywo, położyłam wędlinę, gryzę, a tu coś słodkawego. Zrobiłam małe dochodzenie i doszłam do wniosku, że to ten mix taki słodkawy jest. Dobrze nadawałby się do pieczenia ciasta, ale nie do smarowania pieczywa.
    --
    P.s. Jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia w tym temacie, to lepiej nic nie pisz smile
    http://images37.fotosik.pl/272/e12458072e3bb4d5.jpg
  • maggi9 29.03.10, 01:04
    Masło wystarczy po prostu trzymać na blacie kuchennym albo w szafce.Ja tak
    robię.Kostka masła starcza u nas na 2 dni.Masło sie nie psuje i da się rano
    rozsmarować.Jesli ktos uzywa mniej to odkroić kawałek a resztę schować do lodówki.
    Kiedyś uzywałam masła roslinnego ale już mi sie przejadło.Teraz najczęsciej
    normalne masło.Ew majonez, musztarda albo jakiś serek(almette)
  • horpyna4 12.11.10, 12:17
    To prawda, masło dobrze przechowuje się w temperaturze pokojowej i pod przykryciem (nie lubi światła). Do lodówki wstawiam maselniczkę tylko podczas długotrwałych upałów, kiedy temperatura w mieszkaniu robi się za wysoka.
  • sibeliuss 28.03.10, 22:09
    Masłem, najsmaczniejsze.
    --
    Spódnice & spodnie
  • blondteaser 13.04.10, 05:13
    Maslem solonym, majonezem lub serkiem topionym.
  • catn1p 13.04.10, 20:55
    Ja lubię wszelkiego typu masła z ziołami, nie dość, że "smarują", to jeszcze
    nadają wszystkiemu specyficzny smak, choć do wszystkiego to na pewno nie pasuje.
    Lubię też smarować serkiem topionym lub margaryną, teraz mam "Delmę" w lodówce,
    ale różnie to bywa. Do masła osełkowego cierpliwości nie mam, poza lodówką nie
    chcę trzymać, ale przyznam, że smakuje świetnie.
    --
    Moja kiełkująca biżuteryjna pasja:
    www.catn1p.wordpress.com
    smile
  • marripossa 14.04.10, 21:26
    Jedynie czyms słodkim: masłem orzechowym, nutellą, dżemem.
  • aniaiartur 04.05.10, 01:23
    Tradycyjnym masłem irlandzkim KERRYGOLD. REWELACJA !!!.
    Przetestowałam już wszystkie i to jest najsmaczniejsze. Nigdy nie
    jest twarde jak inne, a po wyjęciu z lodówki zawsze nadaje się do
    smarowania. Fakt że jest droższe od innych maseł dostępnych na
    rynku, ale warte tej ceny i tego smaku. 100% masła w maśle i zero
    dodatków. 200g kostka kosztuje 5-5,50zł w zależności od marketu.
    Spróbujcie samismile
  • spirit_of 07.11.10, 16:41
    aniaiartur napisała:

    > Tradycyjnym masłem irlandzkim KERRYGOLD. REWELACJA !!!.
    > Przetestowałam już wszystkie i to jest najsmaczniejsze. Nigdy nie
    > jest twarde jak inne, a po wyjęciu z lodówki zawsze nadaje się do
    > smarowania. Fakt że jest droższe od innych maseł dostępnych na
    > rynku, ale warte tej ceny i tego smaku. 100% masła w maśle i zero
    > dodatków. 200g kostka kosztuje 5-5,50zł w zależności od marketu.
    > Spróbujcie samismile

    Dokladnie moje spostrzezenie, i preferuje Kerrygold, jesli juz smaruje chleb.
  • spirit_of 07.11.10, 16:43
    aniaiartur napisała:

    > Tradycyjnym masłem irlandzkim KERRYGOLD. REWELACJA !!!.
    > Przetestowałam już wszystkie i to jest najsmaczniejsze. Nigdy nie
    > jest twarde jak inne, a po wyjęciu z lodówki zawsze nadaje się do
    > smarowania. Fakt że jest droższe od innych maseł dostępnych na
    > rynku, ale warte tej ceny i tego smaku. 100% masła w maśle i zero
    > dodatków. 200g kostka kosztuje 5-5,50zł w zależności od marketu.
    > Spróbujcie samismile

    Praktykuje i podpisuje sie pod spostrzezeniami twoimi.
  • szekiera 04.05.10, 16:47
    Lubię pieczywo, ale ze względu na dietę nie jest ono stałym elementem każdego dnia. Kiedy już się zdecyduję, to najczęściej bez smarowania, chociaż gdybym miała w pobliżu jakieś dobre delikatesy, pewnie byłoby to masło czosnkowe lub z jakimś innym dodatkiem. Z braku laku zazwyczaj (o ile w ogóle) jest to osełka, odeszłam od margaryn roślinnych.
  • asdaa 04.05.10, 19:39
    poczytajcie sobie:
    wyborcza.pl/1,75248,7717475,My_chcemy_masla_a_nie_margaryny.html
    --
    -----
    Nie płakałam po prezydencie
  • ldmochowski 16.05.10, 13:12
    Kiedyś Masmix ale popsuł się. Teraz masło lub margaryna "Smakowita" - całkiem niezła i tańsza od Masmix-a.

    Ale to też zależy "do czego". Do bułki z dobrym dżemem tylko masło. Tak samo do np. łosoś wędzony(+cytryna), czy jakiś kawiorek. Używanie margaryny do takich dodatków to profanacja!
    --
    1. Jak Was czytam to jestem za cenzurą internetu!
    2. I nie mam dysleksji! Po prostu olewam ortografie!
    3. "Chociażbym szedł cienistą doliną zła się nie ulęknę
    Bo jestem największym sku...synem w tej dolinie,
  • nuova 04.11.10, 09:06
    Manuel z olejami śródziemnomorskimi - smaczny.
    --
    http://www.suwaczek.pl/cache/63b9bb4cdd.png
  • nadia_m 04.11.10, 10:47
    serem ricotta, nie uzywam margaryny, a maslo tylko do "doprawienia" dan
  • cafe_justysia 04.11.10, 22:40
    Flora,czasem hummus lub serek topiony
    --
    Bo jest paru ludzi,bo jest parę w życiu dobrych chwil,bo jest parę złudzeń,które warto mieć,by żyć...
  • skiela1 04.11.10, 23:23
    o...wlasnie w tym tygodniu zrobilam paste z awokado.Bez czosnku, tylko z cytryna.
    --
    Późno już
    Świta.
  • vasilip 14.11.10, 09:28
    musztardą
  • gazeta_mi_placi 14.11.10, 20:08
    Masełkiem, grubo big_grin
    --
    http://www.suwaczek.pl/cache/806c8aa3e6.png
  • tehuana 14.11.10, 23:42
    Niczym od wielu lat-wole pofolgowac z dobrym serem. Gdyby miala smarowac -postawila bym na maslo. Sztuczne produkty tj margaryny i inne cuda - to bujda na resorach-ani to smaczne, ani zdrowe.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka