Dodaj do ulubionych

Jak zepsuć sałatkę?

26.06.15, 08:46
Wraz z nastaniem cieplejszych dni, w naszym menu zaczyna pojawiać się coraz więcej lekkich sałatek. Warto jednak wiedzieć, że istnieje kilka dodatków, które mogą sprawić, że z pozoru dietetyczny posiłek, zamieni się w najprawdziwszą bombę kaloryczną.
smaker.pl/newsy-jak-zepsuc-salatke-7-najbardziej-kalorycznych-dodatkow,1898663,a,.html
--
W życiu wszystko jest pożyczone
Edytor zaawansowany
  • nioma 26.06.15, 11:57
    ale dlaczego zepsuć?
    są ludzie lubiący kaloryczne jedzenie
    --
    fan page Pawła Wszołka
    www.facebook.com/WszolekPawel
  • sibeliuss 26.06.15, 12:29
    Noto nie ja jeden nie jestem "trędi" smile
    --
    W życiu wszystko jest pożyczone
  • skiela1 27.06.15, 18:39
    Niektore witaminy ( A, D, E, K)sa rozpuszczalne tylko w tluszczach,to samo dotyczy mineralow.
    Dlatego laczenie salatek z kalorycznym tluszczem wcale nie popsuje salatki.Najlepsza jest zwykla oliwa z ziolami,ale jak ktos lubi smazony boczek a nie ma ograniczen zdrowotnych to mu nie zaszkodzi.


    --
    [O!]
  • horpyna4 30.06.15, 09:35
    Nie mówiąc o tym, że boczek jest zdrowszy od tych zachwalanych "chudych wędlin drobiowych". Kurczaki są karmione najgorszymi świństwami, a przetworzenie na wędliny dokłada jeszcze więcej nie wiadomo czego. Boczek jest bardziej naturalny, bo w świnie nie ładuje się tylu hormonów. Poza tym zgrilowany boczek nie jest aż tak tłusty, a pewną ilość tłuszczu i tak trzeba zjeść, jak słusznie zauważyłaś.

    A podczas upałów kaloryczna sałatka jest świetnym sposobem na obiad. Pożywna, a przyjemnie się je.

    Dokładne wyliczanie kalorii u zdrowych osób i ścisłe trzymanie się tzw. "zdrowej żywności" jest dla mnie jakieś... sekciarskie.
  • nioma 30.06.15, 13:49
    zgadzam się.
    sama wprawdzie za mięsem nie przepadam praktycznie go nie jem jak najbardziej jestem za jedzeniem zdrowym wg upodobań i bez dietetycznych szaleństw.

    --
    fan page Pawła Wszołka
    www.facebook.com/WszolekPawel
  • zenobi11 13.07.15, 11:29
    Brawo. Niektóre tłuszcze są właśnie potrzebne dla zdrowia. Nie mówię tu o dwóch słoiczkach majonezu, ale włoska oliwa? Czemu nie!

    --
    Delektuj się smakami!

    ffstore.pl
  • 2lucjann 14.07.15, 11:29
    Nie lubię sałatek w których dodają majonez. Są wtedy ciężkie i źle się je. Nie wiem czy odnosicie podobne wrażenie.
  • sibeliuss 14.07.15, 11:30
    To zależy jaka to sałatka, nie do każdej pasuje jogurt lub dressing.
    --
    W życiu wszystko jest pożyczone
  • nioma 16.07.15, 13:25
    majonez tylko do sałatki jarzynowej
    pozostałe lubię z mieszanką oliwy i oleju wraz z przyprawami

    --
    fan page Pawła Wszołka
    www.facebook.com/WszolekPawel
  • komanchu 13.10.15, 09:45
    Jak zepsuć sałatkę:
    - dodając do wszystkiego majonez w ilościach takich, że aż wszystko pływa;
    - zalewając wszystko oliwą w ilościach takich, że aż wszystko pływa;
    - wrzucając do sałatki wszystko, co mamy w lodówce, nie myśląc jak to się będzie ze sobą komponowało smakowo, wychodząc z założenia: im więcej składników, tym lepiej (no bo i tak wszystko zdusi smak majonezu);
    - krojąc składniki w niewłaściwy sposób.

    --
    Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt
    Fundacja Przystanek Schronisko
    Pomóż zwierzakom w schroniskach!
  • waldas.85 14.10.15, 12:46
    Jak zepsuć sałatkę? przesadzić z majonezem i przyprawami, zwłaszcza z solą i pieprzem. Oprócz tego stworzyć dziwaczne kombinacje np. połączyć brzoskwinię z tuńczykiem i dressingiem czosnkowym...
  • skiela1 14.10.15, 15:34
    waldas.85 napisał(a):

    'Oprócz tego stworzyć dziwaczne kombinacje np. połączyć brzoskwinię z tuńczykiem i dressingiem czosnkowym...''

    No patrz' a u mnie w kuchni takie polaczenia sa czeste smile
    --
    [O!]
  • marekqcud 14.10.15, 16:40
    teraz to raczej ciepła zupka się nadaje smile

    --
    <a href=http://kmeble.com.pl>kuchnia na wymiar Płock</a>, <a href=http://www.olkam.pl>meble Radom</a>, <a href=http://kmeble.com.pl>meble dziecięce Płock</a>
  • skiela1 14.10.15, 16:54
    marekqcud napisał:

    > teraz to raczej ciepła zupka się nadaje smile
    >

    no tak...a zupe mozna jedynie przesolic smile
    --
    [O!]
  • beata.krajewieska 15.10.15, 09:22
    można jeszcze przepieprzyć wink
  • sabbik 17.02.16, 15:34
    Majonez jest jednym z nich!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka