Dodaj do ulubionych

Nawet krojenie sera może być stylowe

    • skiela1 Re: Nawet krojenie sera może być stylowe 02.07.09, 19:53
      Nie przepadam za takimi udogodnieniami.
      Jezeli kupuje ser w kawalku to trzymam i kroje na drewnianej deseczce.




      --
      *******************************************************************
      mowi sie,ze potrzeba 2 lat aby nauczyc sie mowic;50 aby nauczyc sie milczec.
    • felinecaline Re: Nawet krojenie sera może być stylowe 07.07.09, 16:18
      Nic podobnego.
      Estetyka cienkiego plasterka jest wynalazkiem konsumentow sera w
      krajach nie bedacyh pàtegami w jego produkcji, gdzie konsument
      kupuje po kolka (wlasnie cienkich) plasterkow na "probe".
      Zyjac od bez mala cwiercwiecza we Francji i przyzwyczajona do
      tutejszego sposbu spozywania sera przytocze naczelna zasade: NIE
      kroi sie sera w "przecinek" - gospodarz podaje deche conajmniej 3
      gatunkow sera roznej "ostrosci" i stosowny do "operacji" nozyk.
      Nie odkrawac z kawalka prezentowanego na desce polokraglego keska.
      Linia ciecia ma byc prosta.
      Kawalek "nazgniety" na jeden z koncowych zebow nozyka przenosimy na
      swoj talerz, nozyk czyscimy przed odlozeniem na "deche".

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka