Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepszy chleb na Mokotowie?

17.05.10, 16:54
taki prawdziwy, jak za komuny (ale ten dobry!)
Edytor zaawansowany
  • jan-w 17.05.10, 19:12
    A za komuny był dobry? To chyba tylko wspomnienie młodości skrzywia obraz ;-)
    --
    Bez meldunku też możesz głosować!
  • Gość: a IP: *.146.167.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.10, 20:20
    a ty ciągle ludziom dogryzasz, to już jest nudne, daj z tym spokój
  • meiske 18.05.10, 09:16
    nic nie skrzywia, w prywatnych piekarniach byl wspanialy, takze w
    piekarniach "Liliput" jak kolo szkoly 202.W wielu wsiach wypiekali
    w miejscowych piekarniach wspanialy chleb, czesto w 2 kg bochnach.
    Chleb "lubelski"(okragly), "sandomierski" razowy na miodzie itd.itp.
    Teraz to co mozna kupic to surogat chleba, zwlaszcza to pokrojone byle
    co wrzucone do plastikowego wora...
  • mister1 19.09.19, 09:38
    byl znakomity, z malych prywatnych piekarni, jak ta kolo szkoly nr 202
  • radiomis 18.05.10, 08:23
    tylko czekac az przeczytamy pytanie, gdzie w Warszawie najlepszy komisariat.
    Taki jak za komuny...
    --
    wszystkiego po troszku...troche burakow, kilka kartofli, pare swin i osiol
  • meiske 18.05.10, 09:17
    inteligencja to nie blysneles...
  • radiomis 18.05.10, 10:20
    "nie blysneles... "

    --
    lepiej sie nie odzywac i uchodzic niz sie odezwac i rozwiac
  • anthonyi 18.05.10, 20:28
    dobrze jest nie wygadywac glupot
  • meiske 18.05.10, 10:12

    Chleb nasz powszedni dawno już nie jest pieczony na zakwasie.
    Śmiało można założyć, że w bułce, którą jemy, mąka to mniejszość. Tu
    - podobnie jak w przypadku szynki - także faszeruje się ciasto wodą.
    I oczywiście nie można zapomnieć o chemii - czyli spulchniaczach i
    polepszaczach. Ale są też skrajne przypadki. Jak mówi dr Krystyna
    Świetlik z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej:
    "Nierzadko mąka stanowi tylko 15 proc. wagi pieczywa, a reszta to
    efekt polepszaczy i środków spulchniających". Zdarza się też, że
    piekarze dosypują gipsu do ciasta. Dzięki temu chleb dłużej ma być
    miękki.
  • gr.st.germaine 19.05.10, 14:31
    dobry chleb kupilem na bazarku przy Gandhiego ( z jakiejs podmiejskiej
    piekarni).
  • halev 20.05.10, 09:47
    Polecam bazarek na rogu Odyńca i Wołoskiej, ma tam budkę piekarnia "Grzybki".
    Dobry chleb ma też Ratyński (tzw. "firmowy"), sporo sklepów na Mokotowie go
    sprzedaje, sama piekarnia jest chyba na Wilanowskiej o ile się nie mylę.

    --
    NAJPIĘKNIEJSZE STORCZYKI
    www.cattleya.pl
  • Gość: Kamila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 22:10
    Ja też polecam piekarnię Grzybki. Można tam kupic wspaniały chleb o nazwie "wieloziarnisty", taki na wagę chociaż wydaje mi się że to piekarnia z Radzymina wypieka. Chleb jest dosyć twardy ale ma super smak, jest bez spulchniaczy, i wydaje mi się że jest bardziej "ekonomiczny" niż biały chleb. Ratyński też jest smaczny zwłaszcza zwykly chleb baltonowski mają dobry.
  • Gość: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 19:34
    W sklepie przy piekarni na Oreżnej jest pyszny chlebek na naturalnym zakwasie
  • magas1169 22.06.10, 14:16
    Jan Piekarz przy Sobieskiego/Czarnomorskiej
    Prawdziwy wiejski,okrągły i smaczny chleb.Pieczony w/g tradycyjnej
    receptury.
    --
    www.youtube.com/watch?v=OiC5BdIVfm8
    www.youtube.com/watch?v=fm5S9EqGiIc&feature=related
    www.youtube.com/watch?v=gYFlqs2tNx4&feature=related
    to lubię :)
  • Gość: cząbek IP: *.m247.com 12.05.19, 09:25
    W Putce masz pieczywo bio ja tylko tam kupuje, smak nieziemski no i bardzo dobry sklad

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka