Dodaj do ulubionych

Polewa czekoladowa.

06.05.15, 17:38
Po raz pierwszy zrobiłam polewę czekoladową do ciasta, nie gotowca i od razu mnie pokarało za pracowitość.
Polewa nie zastygła, jest miękka i "babrze" się. Co zrobić? Dać ciasto (babka piaskowa) do lodówki? Polewa z samej gorzkiej czekolady topionej w kąpieli wodnej, zjadłam kawałek ciasta i umorusana sad
--
olaromanska.blox.pl/html

krakowskasucha.blox.pl/html
Edytor zaawansowany
  • iryska2604 06.05.15, 19:45
    Powinna zastygnąć - a co tam, najwyzej sie trochę umażesz. Ważne żeby smakowała.
    --
    mieć w górze niebo a w sobie spokój...
  • gazeta_mi_placi 06.05.15, 20:38
    Może do jutra zastygnie, dla gości smile

    --
    olaromanska.blox.pl/html

    krakowskasucha.blox.pl/html
  • jaga_22 06.05.15, 21:18
    Ja do czekolady gorzkiej daję łyżkę mleka,albo śmietanki i trochę masła,
    wtedy ładnie się błyszczy.Zawsze zastyga.
    --
    http://i61.tinypic.com/9hhwdu.jpg

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.