Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Mazowieckie   Warszawa   Praga Płd., Wawer, Rembertów

Re: szkoła w Radości

Autor: Gość: Querto IP: *.scansafe.net 23.03.12, 11:54
Szkoła jest inwestycją Towarzystwa Edukacyjnego Vizja, które do tej pory zajmowało się prywatnym szkolnictwem wyższym. Informacje o szkole i o TE Vizja na stronie www.tevizja.pl
Na terenie szkoły będzie prywatne przedszkole oraz szkoła podstawowa, ma być też szkoła muzyczna oraz szkoła językowa. Podczas dnia otwartego wspomniano o zamiarze rozbudowy szkoły o gimnazjum i o salę gimastyczną. Ze względu na to, że mieszkam blisko tej szkoły rozważałam wysłanie tam swoich dzieci. Jednak myślę, że to spore ryzyko wysłać dzieci do szkoły bez historii, bez informacji kto będzie uczył w tej szkole, wyłącznie licząc na zapisany w ładnie wydanej broszurze program i zapewnienia, że kadrę poddano ostrej selekcji. Dyskwalifikujący dla mnie jest również brak sali gimnastycznej. Wożenie zimą spoconych po zajęciach dzieci do szkoły nie jest najlepszym pomysłem (dla mojego syna, który sport uprawia 5 razy w tygodniu byłoby to bardzo uciążliwe). Samo zaplanowanie szkoły bez sali gimnastycznej z mojego punktu widzenia pokazuje raczej duże zorientowanie na biznes i brak doświadczenia (w miejscu przedszkola spokojnie zmieściłaby się sala gimnastyczna, ale do szkoły wpłynęłoby znacznie niższe czesne). Ciekawa jestem jak szkoła będzie konkurować z innymi prywatnymi szkołami w Wawrze. Plusy z pierwszego wrażenia: bardzo estetyczne sale, nowoczesna technologia (intranet do rodziców, kamery w klasach), ambitny program dydaktyczny, duży nacisk na języki obce (w moim pojęciu śmiesznie zaprezentowany podczas dnia otwartego, ale może ktoś to kupił :-)) przystanek autobusowy pod samą szkołą (dla starszych dzieci). Minusy: infrastruktura: brak sali gimnastycznej, brak dużej ilości miejsc parkingowych (obawiam się, że okoliczni mieszkańcy będą mieć dość przy każdej szkolnej uroczystości czy zebraniach podobnie jak przy szkole na Żwanowieckiej oraz w godzinach dowożenia i odbierania dzieci). Więcej będzie można się dowiedzieć jak szkoła zacznie funkcjonować i pojawią się opinie rodziców.
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.