Witajcie drogie Panie:-)
Zarysuję mniej więcej swoją sytuację.
W kwietniu tego roku zostawiłam pracę i życie w Polsce, aby przyjechać do mojego partnera, który w Anglii jest już od 5 lat. Po dwóch tygodniach dostałam pracę, w której pracowałam sobie przez niecałe 1,5 miesiąca, gdyż postanowiliśmy zrealizować swoje marzenie aby przeprowadzić się w angielskie góry. Z oszczędnościami, gwarancją wynajętego nam pokoju i bez pracy ruszyliśmy na północ Anglii. Mój partner już pracuje, ja zaczynam pracę za 2 tygodnie, a dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Przyznam się, że to wspaniała niespodzianka bo mam już swoje lata, martwi mnie jednak temat opieki medycznej. Szukam i szukam informacji jakie mam do niej prawo będąc tu tak krótko, z miesięcznym stażem pracy i obecnym stanem bez pracy. Czy możecie mi to po krótce przedstawić? Czy jest to w moim przypadku płatne skoro nie jestem w Anglii nawet pół roku, a pracę zaczynam za jakiś czas (dodam, że mam 3 miesiące próbne)?
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.