Gość: Michał
IP: *.dynamic.chello.pl
18.08.11, 15:25
Rozważam kilka lokalizacji zakupu mieszkań, w tym na Żoliborzu na ul. Przasnyskiej - znalazłem co najmniej dwa mieszkania potencjalnie na sprzedaż. Chciałbym spytać, jak się mieszka w tej okolicy? Chodzi mi o czteropiętrowe bloki w kształcie podwójnych sześcianów. W ich sąsiedztwie jest jeszcze blok podłużny czteropiętrowy i nieopodal szkoła (przedszkole?). Generalnie nie ma dla mnie znaczenia bliskość szkoły o ile nie powoduje to po wakacjach problemów z palącymi papierosy uczniami itp.
Ile wg. was realnie kosztują tutaj takie mieszkania (bez zawyżania) - chodzi mi głównie o 3-pokojowe. Pytanie - czy te lokale na parterze, które jak rozumiem mają własne ogródki (co dla mnie jest pewnym zaskoczeniem, bo rzadko się takie coś spotyka), są mniej warte z racji parteru czy przeciwnie, z racji ogródka? Krótko mówiąc które piętra są droższe, a które tańsze.
Jeszcze jedno - wcześniej mieszkałem w domku z rodziną, a tu jest Spółdzielnia WSM. Jak się z tym żyje? Podobno czynsze są spore, spółdzielnia nie chce nic remontować, to plotki? I co właściwie się dzieje, jak ktoś nie płaci czynszu?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pomoc.