Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Gospodarka   Rydzyk_fizyk:

Komentarze do artykułu

Rząd daje coraz mniej na mieszkaniówkę

Wydatki budżetowe na sferę mieszkaniową będą w przyszłym roku rekordowo niskie - alarmuje Kongres Budownictwa skupiający największe organizacje budowlane

Rydzyk_fizyk:

Autor: kretynofil 01.10.09, 08:56
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
> A dlaczego w ogóle ma dawać?

Bo takie jest przeznaczenie rzadu. Wiesz, z grubsza chodzi o to, ze po prostu bardziej sie oplaca miec tanie mieszkania dla ludzi, ktorym cos sie w zyciu nie ulozylo, niz radzic sobie z kosztami ich "zaradnosci"...

> Przecież to prywatny biznes - od kiedy rząd ma obowiązek dopłacać z naszych pieniędzy do czyjegoś interesu?

Przeciez nie chodzi o doplaty dla deweloperow - to jest zagwarantowane w programie Znajomi na Stolkach - i, zgodnie z cytowanymi w artykule zapewnieniami, na to kasy nie zabraknie ;)

Ogolnie, rydzyk, mieszkania socjalne sa potrzebne - to rodzaj umowy spolecznej. Skoro pogardza sie ludzmi wykonujacymi najprostsze ale potrzebne zawody i placi sie im grosze, to trzeba im zapewnic mieszkania. W przeciwnym razie, jak nie beda mieli tanich mieszkan, skonczy sie tania sila robocza - i inflacja poszybuje w gore.

Dla kredytobiorcow to dobra informacja, dla calej reszty - nie bardzo ;)

--
Jaki ja jestem madry i nieomylny.
Moge stanac na ulicy i potarzac: ja madry, ja madry.
(by Kretynofiil)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.