Wydatki budżetowe na sferę mieszkaniową będą w przyszłym roku rekordowo niskie - alarmuje Kongres Budownictwa skupiający największe organizacje budowlane
Bo takie jest przeznaczenie rzadu. Wiesz, z grubsza chodzi o to, ze po prostu bardziej sie oplaca miec tanie mieszkania dla ludzi, ktorym cos sie w zyciu nie ulozylo, niz radzic sobie z kosztami ich "zaradnosci"...
> Przecież to prywatny biznes - od kiedy rząd ma obowiązek dopłacać z naszych pieniędzy do czyjegoś interesu?
Przeciez nie chodzi o doplaty dla deweloperow - to jest zagwarantowane w programie Znajomi na Stolkach - i, zgodnie z cytowanymi w artykule zapewnieniami, na to kasy nie zabraknie ;)
Ogolnie, rydzyk, mieszkania socjalne sa potrzebne - to rodzaj umowy spolecznej. Skoro pogardza sie ludzmi wykonujacymi najprostsze ale potrzebne zawody i placi sie im grosze, to trzeba im zapewnic mieszkania. W przeciwnym razie, jak nie beda mieli tanich mieszkan, skonczy sie tania sila robocza - i inflacja poszybuje w gore.
Dla kredytobiorcow to dobra informacja, dla calej reszty - nie bardzo ;)
--
Jaki ja jestem madry i nieomylny.
Moge stanac na ulicy i potarzac: ja madry, ja madry.
(by Kretynofiil)
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.