Obniżka składek do OFE uderzy w warszawską giełdę
Autor:
Gość: hukers
IP: *.sieradz.vectranet.pl
07.11.09, 10:28
gdyby gielda spadla po wycofaniu ofe to natychmiast zagranica to skupuje bo ceny bylyby atrakcyjne wiec niech ta pani nie lze, to morgany i goldmany gilede podnisoly tak samo jak rzucily ja na kolana a ofe nic nie mogly zrobic z tym kiedy wig20 zaliczyl niewiarygodne 1250pkt. czy bedzie kasa z ofe jak bedziecie odchodzic na emeryture? , nie bedzie, dlatego ze w usa przez dekady pieniadze byly inwestowane w gieldy i emeryci gowno maja, hiuston, california, alabama, filadelfia , oregon, tam fundusze emerytalne bankruci, rzeczytacie o tym w necie, na starosc czeka nas wszystkich jedno, to co mlodzi pracujacy wplacą to zostanie podzielone miedzy emerytow tak jak dzisiaj zus z tym ze to jaka bedzie emerytura bedzie zalezalo od bezrobocia a bezrobocie bedzie roslo globalnie wraz z postepujaca mechanizacja, bo niby co mamy w usa i w niemczech, produkca uciekla do chin, juz dzisiaj moce przerobowe w chinach sa wieksze niz zamowienia, i tak bedzie w przyszlosci, albobedziemy pracowac po 20h tygodniowo wszyscy i malo zarabiac i ogranczac konsumcje albo bedzie bezrobocie 30% za 20 lat. Zapomnijcie o pieniadzach odlozonych w ofe, one wszysttkie na gieldzie straca wartosc a reszte wyplaca sobie menadzerowie za zarzadzanie, nie bedzie nic odlozone dla was. dlatego nie wazne zus czy ofe , zadnej kasy odlozonej nie bedzie. tylko to co pracujacy mlodzi wplaca na was dostaniecie, tak jest w usa po 60 latach od wojny a gielda w japoni indeks nikei lezy na poziomie z przed 30 lat, przez 30 lat funusze inwestujace w gielde nic nie zarobily a reszta kasy zostala wyplacona zarzadzajacym. Dlatego mam w nosie to co zrobia bo zadnej kasy nie bedzie na kupce jak zostane emerytem, a dziura budzetowa powstala z zachlanosci pracownikow budzetowki, to lekarze w formie podwyzej zjedza wasza kase z ofe teraz, byli nienazarci i teraz przekjedza wasze is woje emerytury, kazdy kraj ktory byl kiedys tania sila robocza przestaje po kilku dekadach nim byc bo ludzie sa tam nie nazarci i kaza sobie podwyzszac wynagrodzenia, potem sie okazuje ze produkcja wyjezdza bo kraj jest za drogi , patrz hiszpania, sami sobie podcinaja galaz na ktorej siedza, u mnie w firmie podzywki w tym roku 20% , w soboty placimy 100% wiecej za godzine a placilismy 50%, robimy na export, dokladnie wiem jak to sie skonczy, nazra sie przez 2 lata a potem zaklad zamkna a oni beda sie dziwic co sie stalo.