Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Gospodarka   Ja Wam powiem kto zrobił najlepiej:

Komentarze do artykułu

Od dostępności kredytu zależy czy mieszkania potanieją, czy nie

Ceny mieszkań jeszcze spadną - przekonują jedni analitycy. - Już nie - twierdzą inni. Racje mają wszyscy - spadają ceny oferowanych mieszkań, ale ceny transakcyjne przestały. Kluczowa jest dostępność kredytów hipotecznych, a ta - choć zaczęła się poprawiać - jest dużo mniejsza niż przed kryzysem

Ja Wam powiem kto zrobił najlepiej:

Autor: znajomy_jennifer_lopez 08.12.09, 10:12
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Najlepiej zrobili... "dziedziczący" ;-)) Wszystko jedno duże czy małe, z widokiem na północ czy wschód.

A poważnie to sytuacja "gołodupców-wynajmujacych" i "kredyciarzy lat 2006-2008" jest "na dziś" podobna. Jedni i drudzy oddają połowe pensji na kredyt/czynsz. Tyle że wynajmujący mają jeszcze szanse na zysk wynikający ze spadku - choćby inflacyjnego - cen a zakredytowani w latach 2006-2008 moga liczyć jedynie na bankructwo Szwajcarii (małe szanse)

Na pewno też dobrze zrobił ten kto zbudował sobie sam dom, wszystko jedno dziś, pieć lat temu czy nawet rok temu.

ps. 70m2 to jeszcze bardzo długo (min 10-20 lat) będzie w Polsce synonim przeciętnie dużego pięknego mieszkania. Nie wiem zresztą po cholere człowiekowi miałoby być potrzebne wiecej jeśli mieszka sam/w 2 osoby (a takich "rodzin" jest tylko wiecej i więcej). Sprzątanie, ogrzewanie tego. Sam planuje raczej zamiane na dom/bliżniak/szeregowiec niz duzy kurnik (mieszkanie) ale tylko jesli bede miał jakieś brzdące. Przygnębiają mnie wielkie puste mieszkania czy domy widziane tu i tam, gdzie ludzie sie szukają po budynku (a często wprost przeciwnie).
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-217
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.