Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Gospodarka   Opóźnione przelewy, bo... "wysiadł" system w NBP...

Komentarze do artykułu

Opóźnione przelewy, bo... "wysiadł" system w NBP

Poważna awaria sparaliżowała w poniedziałek system Sorbnet, którym banki przesyłają pieniądze. Niektóre przelewy klientów indywidualnych, np. raty kredytów, docierały do celu z opóźnieniem. Banki obiecują, że nie ukarzą klientów za przekroczenie terminów płatności

Opóźnione przelewy, bo... "wysiadł" system w NBP

Autor: Gość: Krzysiekkkk IP: *.stk.vectranet.pl 10.02.10, 12:11
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Zawsze tak było, że jeżeli Bankowi należą się pieniądze to z automatu, jeżeli klientowi to na wniosek.
Ostatnio tracę nerwy na korespondencji w Alior banku. Założyłem lokatę z polecenia i miałem dostać bonusowe 3% po wywiązaniu się z umowy - po 12 miesiącach. Na pytanie kiedy mogę się spodziewać bonusu dowiedziałem się, ze skorzystałem z innej promocji rekomendacyjnej - nie prawda, liczyli, że mogę nie pamiętać? Później dowiedziałem się, że w regulaminie jest taki punkt:
"Nie można łączyć prawa do nagród rekomendacyjnych przysługujących Rekomendowanemu w Banku z różnych tytułów.", a ponieważ Rekomendujący rekomendował jeszcze kogoś to nagroda nam się już nie należy. Oczywiście znowu się nie zgodziłem, bo potrafię także czytać ze zrozumieniem. Sprawę przekazali jeszcze gdzieś wyżej i tylko czekam do czego się teraz przyczepią.
W każdym razie chodzi mi, że jeżeli pieniądze należą się bankowi (każdemu) to będą straszyć sądem, komornikiem i Kaczyńskim, a jeżeli pieniądze należą się Tobie to będą z Ciebie robić wariata.
Swoją drogą na awarii straciłem możliwość ze skorzystania z podwójnego doładowania telefonu w heyah, bo przelew przyszedł we wtorek, a nie tak jak zwykle - tego samego dnia.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.