Dodaj do ulubionych

"Dziennik Gazeta Prawna": wojna czosnkowa

30.12.10, 08:10
Do podanych cech należy dodać, że chiński czosnek jest biały, a rodzimy ma domieszkę (mniejszą lub większą) fioletu.
Edytor zaawansowany
  • sekmet 30.12.10, 09:33
    niestety trzeba sprawdzać starannie pochodzenie :)
    albo wąchać, pachną całkiem inczej...
  • Gość: ogrodnik IP: *.ust.tke.pl 30.12.10, 09:46
    Rośnie u mnie w ogródku, pod drzewami.Nie trzeba przy nim nic robić, rozmnaża się sam.Zbiera się liście, raz w roku, w kwietniu.Robię wtedy oliwę czosnkową, ocet czosnkowy.Część jest zamrażana na pyszne pesto.W sprzedaży jest suszony czosnek niedźwiedzi,ale wygląda on jak stara,złuszczona zielona farba.Dzięki czosnkowi niedźwiedziemu mam pyszne jedzenie i lekarstwo,a przy okazji nie śmierdzę czosnkiem,ani nie truję się chińską chemią.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka