Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Gospodarka   Sawicki: Supermarket to nie komis. Sieci handlo....

Komentarze do artykułu

Sawicki: Supermarket to nie komis. Sieci handlowe wykorzystują monopol

Zdaniem ministra rolnictwa Marka Sawickiego sieci handlowe powinny odpowiadać za towar dostarczany przed producentów, a nie działać na zasadzie komisu, nie ponosząc żadnej odpowiedzialności za sprzedawany produkt.

Sawicki: Supermarket to nie komis. Sieci handlo...

Autor: Gość: Aspa IP: 89.204.232.* 13.02.12, 20:57
Oczywiście, że komis na dziś jest normą. Nie wiem jak w wPolsce, ale w UK i Irlandii wtawia sie towar - na przykład pieczywo czy mleko - ma regał w sklepie i potem trzeba zapewnić, by miejsce było zawsze zapełnione, towar z właściwą datą (pieczywo z reguły na trzecią dobę już trzeba zdjąć, mleko "żyje" pięć dni, choć ma 10 dni terminu przydatności). Asortyment ma być pełen a półki wypełnione.
Byłem menadżerem w firmie zajmującej się dystrybucją pieczywa i nabiału. Widziałem KONTENERY wypełnione zwrotami - chleb z terminem jeszcze na dwa dni, mleko zdatne do spożycia jeszcze przez dni cztery i wszystko szło na utylizację. Oczywiście straty obciążają dostawcę, bo zdejmowany towar niodpłatnie zamienia się na świeży...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.