Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Gospodarka   Warta zarobiła 120 mln zł. Nowy niemiecki właśc....

Komentarze do artykułu

Warta zarobiła 120 mln zł. Nowy niemiecki właściciel zadowolony

Przez rok udział Warty w biznesie majątkowym wzrósł z 8,8 proc. do ok. 9 proc. Ubezpieczyciel upraszcza strukturę organizacyjną i wprowadza sprzedaż ubezpieczeń przez internet

Warta zarobiła 120 mln zł. Nowy niemiecki właśc...

Autor: Gość: były klient IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 21:42
Ch.romolę wartę.
Kilka lat temu kupiłem u nich polisę na wyjazd na narty do Czech, pod nazwą "Warta Ski".
Polisa była na 10 tys. euro a że tylko 5% (czyli 500 euro) przeznaczone było na leczenie ambulatoryjne dowiedziałem się, kiedy żona zwichnęła palec a w czeskiej klinice za prześwietlenie palca, maść i bandaż skasowali 510 euro. Na szczęście nie musiałem płacić gotówką bo warta potwierdziła polisę czechom.
Moją winą było to, że nie dostawszy OWU od ubezpieczyciela (akurat mu zabrakło) nie sprawdziłem w internecie tych warunków, choć to już po fakcie zawarcia umowy i tak by było.
Natomiast wartę oskarżam o to, że ubezpieczenie narciarskie (w nazwie) wywaliło się na zwichniętym palcu i świadomie podstawowym uszkodzeniom narciarskim wymagającym leczenia ambulatoryjnego (czyli bez pozostawania w szpitalu) daje tylko 5% sumy ubezpieczenia. Fikcja dla poszkodowanego

Zmieniłem ubezpieczyciela na takiego, u którego nie ma podziału na leczenie szpitalne i ambulatoryjne. Są tylko koszty leczenia.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.