Dodaj do ulubionych

co wczoraj jedliście?

18.08.05, 07:35
moze bedziemy sie wymieniac swoimi jadłospisami? co jedliśmy wczoraj, pomoze
to nam w urozmaiceniu naszych posików bo przyznam sie ze mi po 3 dniu
skonczył sie repertuarsmile
Edytor zaawansowany
  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:13
    wczoraj najpierw polknelam probiotyki. Potem po pol godzinie zjadlam 3 zabki
    czosnku z jogurtem. Po jakis 10 min zaczelam juz sie objadac: koktajl jajeczny
    z bananem. Pozniej byl obiad : najpierw brokulki polane maselkiem, pozniej
    mielone z koperkiem i duza iloscia cebuli oraz czosnku polaczone odrobina maki
    ziemniaczanej(bez panierki). Na kolacje salata zielona z kapusta czerwona i
    marchewka + troche kurczaka. Pojadlam dosc sytosmile
  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:20
    a dzisiaj jadlam bigos hultajski. Czyli pol na pol: pol worka kapusty kiszona
    gotowana przez pol godziny pod przykrywka i pol glowki kapusty zwyklej
    poszatkowanej w kostke i ugotowanej przez 10 min. w osobnym garnku . Pozniej te
    dwie ugotowane kapusty po wyciagnieciu cedzakiem sie dusi razem na odrobince
    oliwie z oliwek.
    A do wody, w ktorej gotowala sie kapusta kiszona wrzuca sie ziele angielskie,
    te bobki, kucharek dla smaku, kawalki kurczaka i kielbasy (ja jej nie jem, ona
    ma tylko dodac aromatu). Do tego wrzuca sie cebule uduszona (duzo) i dodaje
    obie kapusty juz lekko uduszone + 3 lyzki sosu pomidorowego nieslodzonego.
    Nie jest to na pewno danie na pierwszy etap diety, ale po pol roku moge sobie
    chyba pozwolic na takie cacko.
  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:23
    a najlepszym daniem dla poczatkujacych jest ceasar salad:
    czyli liscie salaty rzymskiej kroimy w paski, trszke marchewki scietej w paski,
    troche garliku czyli czosnku posypac, na to kladziemy piers z kurczaka i sie
    zajadamysmile
  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:31
    Zdrowo jest robic surowke z korzenia selera (ma duzo magnezu) + troche
    zielonego nieslodkiego jablka + pare orzechow wloskich.

    Polecam ryby lekko obtoczone w mace ziemniaczanej, kurczaki pod kazda postacia
    albo mieso mielone z kurczaka + ugotowana na parze lub wodzie szparagowka,
    brokuly, szpinak,pietruszka korzen.

    Cokolwiek smazymy to na oleju z oliwek, szybko, zeby mieso jak najmniej tego
    tluszczu nasiaknelo, a najlepiej smazyc w folii aluminiowej w piekarniku.

  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:35
    a moim hitem lata jest lekka zupa kalafiorowa i brokulowa. Gotujemy ja na nodze
    z kurczaka, jak rosol, potem jak mieso sie wyciagnie wsadzamy jarzyny(kalafior,
    brokuly) i gotujemy na lekkim ogniu. EASY i smaczniesmile
  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:37
    a kiedy jestem strasznie glodna (w zimie) to siegam po maslo migdalowe. Macie
    cos takiego? Wyglada jak maslo z orzechow ziemnych, ale tam sa tloczone migdaly.
    Zdrowe i tluste. A naszym jelitom trzeba dostarczac duzo tluszczow, zeby je
    nawilzyc i zalagodzic stany zapalne, ktore daja poczatek grzybom.
  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:41
    polecam tez pieczen rzymska z miesa mielonego z kurczaka + troche wieprzowiny
    lub cieleciny + bardzo duzo natki pietruszki i cebuli zarowno uprzednio
    uduszonej na oliwie z oliwy jak i surowej+ duzo czosnku , ale zero
    ziemniakow , jesli sie obawiacie na poczatku diety.
  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:48
    KREM z brokul i groszku zielonego jest tez dobra.
    Jak mi sie juz rosolek zrobi to wyciagam z niego mieso, gotuje na nim do
    miekkosci brokuly . Czekam az zupa lekko ostygnie. Wtedy cala zupke z brokulami
    przelewam do blendera w widelkami + dorzucam groszek zielony wyciagniety z
    zamrazalnika + troche natki pietruszki zamnrozonej i miksuje, az zupa nabierze
    konsystencji kremu. Wtedy rzucam na gaz, na maly ogien , zeby sie wszystko
    zagotowalo. Czasem dodaje lyzeczke masla,co powoduje, ze krem jest zupelnie
    odlotowy.smile
  • homeopatkaqq 19.08.05, 05:49
    a co Wy jecie?
  • betina02 19.08.05, 07:44
    moje poczatki diety
    sniadanie
    kanaki - znalazłam jakis chrupki chlebek w formie wafli bez cukru i drozdzy z
    wedzoną rybą
    obiadado-kolacja
    kalafir ugotowany zamiast ziemniaków + kotlet mielony + zielony ogórek
    przed snem zabek czosnku z jogurtem

  • limanda 25.08.05, 10:02
    Takie surówki jak z selera, jabłka i orzechów (wygląda smakowiciesmile) polewasz
    czymś? Oliwą lub jakimś sosem? Dodajesz przypraw?
  • homeopatkaqq 19.08.05, 22:19
    www.wholeapproach.com/diet/WholeApproach_Food_List.pdf

    wejdzcie na ta strone!
    Tam jest lista produktow na 3 etapy leczenia kandydozy.
    Pierwszy etap to lista zielona - czyli na poczatku diety jemy glownie produkty
    z tej listy, przede wszsystkim duzo warzyw.

    drugi etap leczenia - pozwala urozmaicic produkty z zielonej listy produktami z
    pomaranczowej listy.

    trzeci etap leczenia - pozwala dolaczyc jeszcze produkty z czerwonej listy, ale
    w umiarkowanych ilosciach.
  • homeopatkaqq 19.08.05, 17:25
    ROZGRZEWAMY
    SLEDZIONE :
    Aby szybko odkwasić organizm należy pić pół szklani wody z płaską łyżeczką
    sody oczyszczonej (1 – 2 razy) trzymac scisla dietę, zazywac probiotyki i
    witaminy.
    • Rozgrzewać śledzionę i żołądek spożywając jak najczęściej ciepłe,
    gotowane potrawy; zupy, jarzynki, dania mięsno-warzywne,kasze, dziki ryz itp.
    Im dłużej gotuje się potrawę, tym większy jest jej ładunek energetyczny i tym
    bardziej będzie rozgrzewać organizm i pomagac jego obronie. To również
    doskonały sposób na schudnięcie!
    • Spożywanie tylko niskokalorycznych, surowych warzyw i owoców wychłodzi
    sledzione, a potem i cały organizm, przez co pogorszy się trawienie i
    wydalanie. Unikamy produktow niegotowanych, nienaenergetyzowanych, oraz
    kanapek, ktore rowniez wychladzaja organizm!
    • Pić ziołowe, rozgrzewające herbatki z imbirem (imbir działa
    rozgrzewajaco oraz regulująco na procesy trawienne), goździkami, cynamonem,.
    • * Jeśli lubimy kawę naturalną (kawa wychładza nerki, a przez to cały
    organizm!), to przygotujmy ją gotując 2-5 minut pod przykryciem z
    rozgrzewającymi dodatkami: imbirem, kardamonem, cynamonem. Tak przygotowana
    kawa nie zakwasza organizmu, nie powoduje niepokoju serca. Pije się ją lekko
    osłodzoną miodem, a nie gorzką. Jest znacznie łagodniejsza w działaniu od kawy
    zaparzanej. Pobudza cały organizm, głównie nerki (nie dając efektu
    wychłodzenia), śledzionę i żołądek, wzmaga przemianę materii.
    • Gotować zrównoważone posiłki, czyli takie, które nie będą miały
    wyraźnej przewagi któregoś ze smaków: kwaśnego, słonego, słodkiego, gorzkiego
    lub pikantnego (ostrego) ani też przewagi energii rozgrzewającej Yang (mięsa,
    sól) ani wychładzającej Yin (surowe owoce i warzywa, zimne napoje, soki).
    Słowem stosować metodę złotego środka - wszystkiego po trochu.
    • Poleca sie kapiele imbirowe dla wypocenia toksyn i usprawnienia
    krazenia.

    Lek.med. Leszek Radomyski
    specjalista endokrynologii, ginekologii i położnictwa

  • homeopatkaqq 19.08.05, 17:29
    Dieta zasadowa dobra na zwalczenie candidy:
    Unikamy produktow wysokokwasowych.
    Aby szybko odkwasić organizm należy pić pół szklani wody z płaską łyżeczką sody
    (1 – 2 razy dziennie) trzymac diete bezcukrowa i bezmaczna, zazywac probiotyki
    i witaminy.


    ZLE: Produkty wysoko-kwasowe. PH 5.0 do 5.5
    - cukier , ciasta i wyroby cukiernicze, czekolada
    - sztuczne słodziki, napoje gazowane bezalkoholowe, napoje musujące,
    - mąka pszenna biała, chleb pszenny, makaron biały, biały ryż, kasza manna, sól
    oczyszczana warzona i jodowana,.
    - ser edamski, jajka, majonez,
    - ryby, skorupiaki,
    - wołowina, wieprzowina, mięso z królika, kurczak, wątroba, mięso jagnięce,
    cielęcina,
    - leki chemiczne, piwo, alkohol, kawa ,papierosy, czarne herbaty

    ZLE: Produkty średnio-kwasowe.Ph 6.0 do 6.5
    - chleb z rafinowanych zbóż (owsa, ryżu, żyta, pszenicy), chleb pszenny z
    kiełkujących ziaren ,płatki zbożowe, chleb ryżowy, , makaron pełnoziarnisty,
    ziemniaki pure, prażona kukurydza
    - ser cheddar, ser plesniowy, sery , wino, ( wytrawne)
    -śledzie, makrele, oliwki ,pikle, orzechy wloskie, orzeszki ziemne
    - śliwki, banany ( zielone), borówki, soki owocówe z cukrem
    - jogurt dosładzany,), jajka gotowane na twardo,
    - ketchup, majonez, , ciasto na miodzie,

    Produkty nieznacznie kwaśne - Ph 7.0
    - jęczmień, otręby,
    - chleb żytni z kiełek, ,
    - masło solone,
    - ser mozarella, nabiał, mleko kozie
    - orzechy nerkowca, nasiona słonecznika, orzechy brazylijskie
    - soczewica, suszona fasola, cieciorka, suchy orzech kokosowy,
    - śliwki suszone, pestki dyni, jagody,

    Produkty obojętne
    - masło, naturalny bezsmakowy jogurt, serwatka naturalna,
    - oleje z oliwek .


    Produkty średnio-zasadowe. Ph 7.5 do 8.0
    - migdały, orzech kokosowy,
    - fasola, kapusta, seler, soczewica, sałata, cebula, warzywa korzeniowe,
    pomidory, marchew, seler naciowy , groszek słodki, daktyle, dynia, szpinak, ,
    fasola zielona, ,brokuły, swiezy imbir
    - morele, jabłka kwaśne, dojrzale banany, wisnie, figi, grapefruit, winogrona,
    cytryny, melon, brzoskwinie, gruszki, maliny, mandarynki, śliwki, awokado,
    banany ( dojrzałe), , rodzynki, figi świeże, czosnek, agrest, Winogrona mało
    słodkie, grejpfrut, nektarynki ,gruszki, maliny, truskawki,

    Produkty wysoko-zasadowe. PH 8.5 do 9.0
    - soki roślinne z jarzyn, buraki czerwone, ziemniaki, szpinak, suszone morele,
    rabarbar, cytryny, arbuz, melon, nać pietruszki, rzeżucha, szparagi,
    cykoria,wodorosty morskie,
    - owoc mango, papaja, winogrona, owoc kiwi, gruszki, ananas, rodzynki,


    serwatka probiotyczna wlasnej roboty:
    zwykłe mleko wlemwmy do naczynia i wsypujemy zawartosc kilku tabletek
    probiotyku - takie mleko trzymamy w zaciemninym miejscu w temp. pokojowej, bo
    musi sie ,,zsiąść".
    Dopiero po fermentacjii mozna wstawic do lodowki
    Natomiast jesli chcemy miec serwatke to takie zsiadłe mleko lekko ogrzewamy
    nastepnie wylewamy na durszlak wyłożony ściereczką lub gazą i powstanie pyszny
    twarozek a to co z tego odcieknie to jest własnie dobroczynna serwatka, ktora
    mozna pic do woli zasiedlajac jelita dobra flora bakteryjna.


  • artur737 19.08.05, 17:59
    Na produkty mleczne niektorzy moga sobie ostroznie pozwolic a inni niestety nie.

    Ktos tam na gorze w tym watku je banany, ktorych sie jesc nie powinno.
  • homeopatkaqq 19.08.05, 22:09
    to ja jem te banany.
    Moja lekarka, ktora leczy mnie na candide pozwolila mi jest 1 banana dziennie,
    bo banan pomimo, ze ma troche cukru to tez jest bogaty w witaminy.
    Ale tylko 1 banan dziennie!
    Ja na diecie jestem od grudnia, czylli zrezygnowac z banana?
  • bastet7 19.08.05, 09:18
    Ja wczoraj na śniadanko zjadłam chleb pełnoziarnisty żytni z pomidoremwink
    Drugie śniadanie - grachamka z wędliną z kurczaka i jogurt naturalny, bez cukru
    rzecz jasnawink
    Na obiad zrobiłam fasolkę szparagową (na ciepło) a do tego surówke z pomidorów,
    papryki, cebuli, szczypiorku i dodałam do tego oliwę z oliwek, oregano i ziarna
    słonecznika. Pychawink)
  • ape80 19.08.05, 10:29
    Homeo - czy Kucharek nie zawiera cukrów, drożdży i glutaminu sodu ? Tak samo jak
    vegeta czy inne przyprawy.
  • homeopatkaqq 19.08.05, 16:44
    nie wiem, ja tej vegety czy kucharka daje tylko troszeczke.
    Wiem ze nie powinno sie za wiele tego uzywac, dlatego mam zamiar zakupic w
    najblizszym czasie EPSOM SALT z magnezem.Ta sol jest naprawde zdrowa.
  • bastet7 19.08.05, 10:37
    Nie wiem czemu ale nie pokazują mi się odpowiedzi z tego wątkusad
  • darass5 19.08.05, 14:33
    a ja własnie jem ryz z porami i ogórakmi. Najpierw podsmażyłam pore, później
    dorzuciłam ogóra zielonego pokrojonego w słupki- chwile smażyłam, wlałam troche
    wody i udusiłam. Jak warzywa były miękkie doprawiłam i dodoałam cały pęczek
    świeżego koperku.
    Jem to pierwszy raz i bardzo mi smakuje.
  • mama.mimi 19.08.05, 14:38
    A jak to jest ze smażeniem, wszędzie słyszę żeby smażyć na oliwie z oliwek, a
    mnie uczyli że tłuszcze roślinne są za słabe do smażenia, ja używam smalcu
    gęsiego.
  • homeopatkaqq 19.08.05, 16:45
    smalec jest tez okej.
  • mama.mimi 19.08.05, 17:04
    Ja rano zawsze jam rozgotowane płatki owsiane albo z jogurtem naturalnym, lub
    jeśli chcę na słodko to z mlekiem sojowym i ksylitolem.

    Chleb półrazowy żytni na zakwasie+bundz, bo sery owcze są dozwolone?, kapusta z
    grochem.

    A teraz zgrzeszyłam i zjadłam ten sam chleb, tym razem jeszcze ciepły ze
    smalcem zrobionym z ziołami i cebulą

    wieczorem pewnie znowu płatki, wypróbuję też płatki sojowe, takie zmiażdżone
    suszone, jeszcze nie wiem czy zjadliwe
  • homeopatkaqq 19.08.05, 18:43
    nie jedz tyle weglowodanow dziennie, bo candida sie tez nimi zywi.
    Trzymamy diete oznacza tez ograniczanie weglowodanow. Caly czas karmisz candide!
    ja mysle, ze troche chleba rano albo platki to juz wystarcszy.Potem siegnij po
    mieso, rybe, salatki zielone, zupy warzywne.
    Ograniczaj weglowodany do 1 porcjii dziennie.
  • mama.mimi 19.08.05, 19:40
    Może i masz rację, dzisiaj jestem za bardzo zmęczona żeby myśleć o jedzeniu.
    Gdzieś wyczytałam, że przy grzybicy powinno się stosować dietę niskobialkową i
    niskowęglowodanową, to co, może tłuszcze? Wypośrodkowałam to i czasem jem mniej
    a czasem więcej warzyw, dorzucam grejfruty zamiast citroseptu.
    Moj homeo twierdzi że przy grzybicy ogólnoustrojowej dieta nie ma aż tak dużego
    znaczenia, bo grzybek jest wszędzie. Dlatego biorę leki homeopatyczne, jakoś mi
    idzie i widzę poprawę, chyba nie mam siły bardziej zmienić diety.

    pozdr
  • fiore24 19.08.05, 19:50
    A jakie leki homeopatyczne bierzesz ? Jezeli oczywiscie mozna wiedziec.
  • mama.mimi 19.08.05, 20:04
    Jasne że można wiedzieć.
    O ile dobrze pamiętam, to brałam Candidę albicans 30, potem Candidę albicans
    LM2, psorinum, sulphur w zależności od objawów. Jak pomyślę z czego robią
    psorinum to mi już niedobrze.
  • fiore24 19.08.05, 20:16
    Lepiej nie myslec,wazne ze dzialaly.
    Powodzenia
  • mama.mimi 20.08.05, 12:36
    Wyczytałam, że psorinum robi się z pęcherzyków ludzi chorych na świąd. Nieźle!
  • homeopatkaqq 19.08.05, 22:12
    ja tez biore candide albicans 30c.
    Jest siwietna,nie?
    Mi pomaga bardzo.
    Po niej widze niesamowita poprawa. Moj organizm sobieb nareszcie radzi!
    No i w ogole to nie chce mi sie jesc cukry po niej wcale. Rewelacja!
  • homeopatkaqq 20.08.05, 07:30
    ja mam tez w wielu narzadach ta candide. I wlasnie dieta jest bardzo wazna, to
    podstawa skutecznosci leczenia.I przy grzybicy ogolnoustrojowej trzeba atakowac
    grzyba z KAZDEJ STRONY:
    - homeopatia na caly organizm.
    - probiotykami + dieta + czosnkiem + citroseptem leczymy jelita. (+ lewatywy)
    - gardlo leczymy poprzez plukanie citroseptem albo woda z sola EPSOM.
    - pochwe np. kwasem bornym + lactovaginalem
    = paznokcie lub grzybice stop dodatkowo kremami
    - tokksyny grzybow wypacamy kapiela z imbiru lub zazywajac DEToKS z WILKAKORY

    Wszysko na raz. Tylko tak dobijesz grzyba.
    Mozna oczywiscie po jakims czasie sprobowac nystatyny, ale nie wiem czy ona
    skutkuje tak naprawde. Sa rozne opinie.
  • fiska1 20.08.05, 10:02
    A czy leki homeopatyczne zawsze bierzecie po konsultacji z homeopatą czy można
    na własną rękę? Jeżeli sami kupiliście, to dawkowanie takie jak na ulotce?
  • ape80 20.08.05, 11:32
    Rózwnież jestem zainteresowany, czy można samemu i jakie dawki ? Koszty ?
  • mama.mimi 20.08.05, 12:33
    Nie radziłabym dobierać sobie samemu leków homeopatycznych. Homeopata mój
    zazwyczaj przez kilkanaście minut zadaje mi pytania jak się aktualnie czuję i
    wtedy określa jaki lek będzie dobry, jaka dawka, a i tego nie jest pewien,
    karze dzwonić, jakby coś się działo, jest to bardzo indywidualna sprawa!!
  • mama.mimi 20.08.05, 12:35
    Pytałam homeo mojego o citrosept, twierdzi, że lepiej zjeść co jakiś czas
    grejfruta. Jestem za. Tyle przyjemności. Wczoraj miałam wyrzuty sumienia, że
    jen za mało warzyw i aż ugotowałam zupę warzywną na indyku.
    Wczoraj zaczęłam brać psorinum, ale mi niedobrze. To ponoć dobry znak, bo lek
    działa.
  • zebra12 20.08.05, 11:41
    Jak wy macie na takie jedzienie, a w zasadzie na jego przyrządzanie czas??? Ja
    rano lecę do pracy, a po południu dzieci, a wieczorem ledwo ciągnę! Zjadam coś
    w przelocie!
  • mama.mimi 20.08.05, 12:39
    Ja właśnie nie mam czasu na robienie tego wszystkiego. A najbardziej to nie mam
    chęci!!! Robię żarełko na kilka dni, ponoć powinno się świeze, ale...
  • betina02 20.08.05, 13:02
    tak sie nazywa ten lek ?- Candida albicans 30? w aptece dostepny?
  • fiore24 20.08.05, 13:21
    Kupisz w aptece, ale nie kazdej.Najczesciej na zamowienie.To jest firmy Sanum
  • sylviane 20.08.05, 22:09
    Do wszystkich spragnionych słodyczy! Zmieliłam dzisiaj (w młynku do kawy)
    bardzo drobno migdały (paczkowane, w skórkach). Wcześniej dla pewności, zeby
    wyeliminować pleśń, sparzyłam je wrzatkiem (posiedziały w nim ok. 5 min.) i
    obrałam ze skórki. Wyszło świetne masło migdałowe, bardzo słodkie, słowem
    rewelacyjne. A co najważniejsze, migdały są DOZWOLONE bez ograniczeń smile
    Serdecznie polecam, szczególnie w chwilach kryzysu motywacji do leczenia smile
  • homeopatkaqq 22.08.05, 01:04
    Ja to maslo z migdalow goraco polecam!
    Tez je jem. Smakuje doskonale- ummi! I zatyka na pare godzinsmile
  • homeopatkaqq 22.08.05, 01:03
    a dzis mialam kotlet z kurczaka na obiadek.
    Poprosilam pania w miesnym, zeby mi piers z kurczaka rozbila na kotleta.
    W domu oplukalam miesko, posolila, popieprzylam, obtoczylam delikatnie w mace
    na "zurek" i usmazylam na smalcu.
    Na duzym talerzu polozylam duzo zielonej salaty pocietej w prazki, troche
    marchewki, troche czerwonej kapusty,polalam oliwa z cytryna i na sama gore
    kurczak.
    Smakowalo wysmienicie!
  • betina02 22.08.05, 09:53
    nie jedzcie tych kurczaków! jezeli juz to jakas kure uchowaną na wsi , na trwce
    i zbozach. Te kurczaki w sklepach hodowane sa na paszach z hormonami aby
    kurczaki szybko urosły. Głównie nie powinny jest kobiety ze wzgledu na
    gospodarke hormonalną a tym bardziej przy kandydozie.
  • bastet7 22.08.05, 10:13
    Tak naprawdę w dzisiejszych czasazh, to wszędzie jet chemia. Ostatnio robiąc
    zakupy powiedziałam sobie, ze kupię tylko produkty bez chemii. Wyszłam z pustym
    koszykiem;-( Jak byśmy chcieli mieć faktycznie ekologiczne jedzonko, to
    pozostaje tylko własne gospodarstwo i własna uprawa i hodowla. Ale też do
    pewnego stopnia. bo przeciez mamy np. kwaśne deszcze, na które nie mamy wpływu.
    Także - nie dajmy się zwariowaćwink
  • homeopatkaqq 24.08.05, 04:08
    POzwole sobie dokleic przepis z innego topiku na nalesniki razowe
    podane przez VICTORIE 08
    (*** mozna jesc w 2 lub 3 fazie leczenia)


    victoria08 23.08.2005 09:45



    wymyslilalm nalesniki nowe: maka razowa pszenna, maka razowa zytnia,platki
    owsiane, platki zytnei,inne platki, mak,sezam,siemie lniane, slonecznik ziarno,
    mleko kozie albo woda, jajka. proporcje dowolne, ja uzywam 3jajek zeby sie
    lepiej trzymaly, smazy sie wolno na oleju zeby byly lekko podsuszone i
    chrupkie,bo ten rodzaj ciasta szybko smazony sie przypala z zewnatrz, a w srodku
    jest mokry. wychodza takie razowe chrupiace, b.fajne. ale w pierwszej fazie
    diety tej restrykcyjnej NIE ZALECAM, DOPIERO JAK JUZ MOZNA JESC MAKE RAZOWA, ale
    potem - super sprawasmile

    * mozna je zrobic na slono z pasta z soczewicy( gotowana pol godziny soczewica,
    podsmazona cebulka, sol, jakies warzywka jakie sie chce)

    *mozna na slodko z tasrtym jablkiem, oczywiscie zero cukru, ale jablko troche
    slodkie jest, ale jablka wybiera sie te kwasne, nie te slodkie.


  • betina02 25.08.05, 08:57
    mozna jest bigos z kapusty kiszonej?
  • mama.mimi 29.08.05, 17:26
    można, gotowana kwaszona kapusta się nadawa
  • palinodia 28.08.05, 09:56
    Pewnie popełniłam troche błędów, na pewno zjadłam za dużo tej WASY, ale powoli
    się ograniczęwink - (poprosze o wytknięcie innych błędów, żebym wiedziała na
    przyszłość!! smile)

    Dzień 1:
    śniadanie :
    2 kanapki (chlebek WASA, masło, cebula w krążkach, pomidor, pietruszka-natka)

    "przegryzka":
    kanapka z czosnkiem (chlebek WASA, masło, czosnek wyciśnięty z 1 "ząbka",
    odrobina soli)

    obiad:
    gotowana fasolka szparagowa, na koniec troszkę podsmażona z posiekaną natką
    pietruszki (na maśle) - na talerzu przyprawiłam do smaku (sól, zioła)

    kolacja:
    kanapka z czosnkiem, surówka (ogórek świeży, papryka czerwona, cebula)

    Dzień 2:
    śniadanie :
    3 kanapki (WASA, masło, czosnek, cebulka, 3 plastry pomidora, kawałek papryki,
    plasterek pasztetu z indyka - ten pasztet ze sklepu)

    "przegryzka" (czy jak kto woli - drugie śniadanie):
    1 kanapka z czosnkiem

    obiado-kolacja (była tak syta, że prawdziwej kolacji juz nie dałam rady zjeśćsmile:
    rozduszony kalafoir (z przepisu Homeopatkiqq - dzieki Homeo, pycha!!) z 3
    rozgotowanymi cebulami (razem to potłukłam)
    szaszłyk z kurczaka i cebuli (robiłam bez tłuszczu, w kombiwarze)

    Dzień 3(czyli dzisiaj):
    śniadanie:
    sałatka (1 pomidor "malinówka" pokrojony w kostkę, posiekana cebulka, ząbek
    czosnku, troszkę pieprzu czarnego + troszkę soli)
    odrobinka pieczonej piersi kurczaka (z wczorajszego szaszłykawink)

    obiad (zamierzam dopiero) :
    rozgotowany kalafior (jak wczoraj)
    kotlety mielone z mięsa z indyka (spróbuję zrobić bez żadnej mąki - nie wiem
    jeszcze co wyjdzie)

    To tyle póki co. Raczej jakos się trzymam na razie bez słodyczysmile
  • shagra 28.08.05, 11:00
    Hej mam pytanie czy ta fasolka szparagwa jest dozwolona w 1 etapie leczenia??
  • monikx2 28.08.05, 11:08
    Fasolke szparagowa mozna jesc.Spojrz na watek-produkty dozwolone....
  • paszczak44 04.11.05, 18:59
    up
  • monikx2 14.10.06, 21:34
    Stary watek,podbijam by nie zniknal.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka