Dodaj do ulubionych

nietolerancja pokarmów-stany zapalne-pomóżcie!

05.11.05, 11:29
Kochani
Próbuje walczyć ale mam kolejny problem. Od tygodnia jest ze mną trochę lepiej
jak odstawiłem gluten. Jem 2x dziennie ryż brązowy z warzywami (marchew surowa
tarta, ogórek, szpinak, pomidor zielony, brokuły). Rano 1/2 szklanki soku z
cytryn + sok z 1 grejfruta z citroseptem. Niemniej jednak mam dalej problemy z
jelitami. Mam takie wrażenie że "jeździ" mi coś w jelitach. JEst to zupełnie
inne uczucie jak do tej pory. Nie mam już co prawda takich częstych przelewań,
bulgotów i gazów jak do tej pory ale czuje jakby stan zapalny po błędach
żywieniowych (zatruciach). Generalnie czuję się zdecydowanie lepiej po
wypróżnieniu. Potem w miarę upływu dnia jest coraz gorzej. Najgorzej
wieczorem. Niestety nie trawie pokarmów (he, w zasadzie to ryżu bo tylko jego
jem) bo to widać w ... wiadomo czym.
Pomóżcie mi bo nie dość że się głodzę non stop to i tak to co jem nie jest
dobre. Czy będzie dużym problemem jedzenie rozgotowanego ryżu brązowego ???
Boję się o indeks glikemiczny (co prawda jestem juz po I fazie leczenia). Czy
może wiecie coś o kleiku ryżowym ? A może dieta płynna ?? Na głodówkę mam zbyt
słaby i wyniszczony organizm ale jak nic nie pomoże to chyba się na to porwę.
Obserwuj wątek
      • iso1 Re: nietolerancja pokarmów-stany zapalne-pomóżcie 05.11.05, 13:04
        Staram się przeżuwać dokładnie. Jedynymi mięśniami które mi jeszcze nie
        zwiotczały to chyba mięśnie szczęki smile Problem jest w tym że ja już tak od kilku
        miesięcy mało jem. Z 97kg spadłem do 66kg. Boję sie dalszego zagładzania
        organizmu. Biorę probiotyki nieprzerwanie od maja. Może znacie jakieś przepisy
        na w miarę wartościową dietę półpłynną albo coś takiego jak kleik ryżowy, itp. I
        co wtedy z indeksem glikemicznym ?
        • mama.mimi Re: nietolerancja pokarmów-stany zapalne-pomóżcie 05.11.05, 14:20
          Może miel sobie siemie lniane i zaparzaj przez kilkanaście minut, mi było po
          tym lepiej. Wypijaj kilka szklanek dziennie, na czczo również, nie powinno Ci
          zaszkodzić. Miel migdały, słonecznik, dynię, orzechy oczywiście sparzone
          wcześniej i posypuj nimi dania. Masło też chyba mozesz, ja jem Go sporo. Też
          miałam problemy z układem pokarmowym teraz jest nieźle.
          Byłeś u homeopaty. Dobrze żeby leczenie prowadził jakiś dobry homeo.
    • wodnik07 Re: nietolerancja pokarmów-stany zapalne-pomóżcie 05.11.05, 22:19
      Od tygodnia zazywam Propolis (mam problemy z gardlem). Zauwazylam znaczny
      wzrost apetytu. Nie wiem, czy to sprawka tego leku, czy tez pory roku.
      pod ręka mam kanapki: chleb zytni pelnoziarnisty "Sonko" + salata + pasztet
      wlasnej produkcji+ czosnek+ plaster zielonego jablka. Ten zestaw b. mi smakuje i
      nie sie nie dzieje. Mysle, ze musisz sam przetestowac na sobie zestaw produktow.
      Ja nie przepadam za brazowym ryzem i na przemian jem np.platki owsiane lub
      otreby owsiane. Kiedys zajadalam sie jogurtami naturalnymi - by zasiedlic
      bakterie, ale jak slyszalam ciagle bulgotanie, to zastanawialam sie co powoduje
      ten stan, przestalam i jest ok.
      Pozdrawiam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka