Dodaj do ulubionych

Groch Fasola Cebula

06.01.06, 13:36
Ja mam pytanie , bo czegos nie rozumiem. Generalnie chorzy na kandidoze ( w
tym prawdopodobnie ja) cierpia na wzdecia i gazy, a mozna nam jesc np fasole
groch cebule co normalnie po zjedzeniu tych produktów pojawiaja sie gazy i
wzdecia, a o pestkach to juz nie wspomne.
A u nas nie powoduja?
Edytor zaawansowany
  • rzymianka6 06.01.06, 21:27
    No właśnie!!!
    Dodałabym tu jeszcze czosnek.Groch,fasola,cebula, czosnek zawierają związki
    siarki.Zastanawiam sią czy candida przy produkcji alkoholu w naszym organiżmie
    nie używa przypadkiem do tego celu właśnie siarki.Przecież kiepskie wódki
    śmierdzą czosnkiem.Nieraz zalatuje tym ohydztwem od pijaczków.Poza tym do
    produkcji wina patykiem pisanego, w celu przyspieszenia fermentacji alkoholowej
    stosuje się, siarkę.Czytałam o tym gdzieś, na jakimś forum.
    Z kolei ja sama, metodą eliminacji stwierdziłam, że wody mineralne zawierające
    jony siarczanowe lub siarczkowe, powodują bardzo duże zaostrzenie objawów
    choroby, łącznie z poszerzeniem żył na nogach, pękaniem naczyń w oczach i
    straszną migreną.Wiadomo ,że bóle migrenowe powodowane są m.in. przez nadmiernie
    rozszerzone i zwiotczałe naczynia krwionośne w mózgu.
    Również na tym forum, ktoś pisał o doświadczeniu, w którym obserwowano jak to
    candida "wcina" sobie czosnek i bakterie z probiotyku.
    A także, jednej z forumowiczek z wątku o języku, lekarka powiedziała, że czosnek
    wcale nie niszczy drożdżaków.
    U mnie czosnek powoduje straszny ból głowy.Myślę więc, że coś tu jest nie tak.
    Dawniej gospodynie dodawały do gotowania strączkowch sody oczyszczonej
    odlewając jednocześnie tzw.pierwszą wodę, po to by nie powodowały one wzdęć.Soja
    też jest rośliną strączkową, w Azji jadaną dopiero po przefermentowaniu.
    Chyba powinniśmi zacząć korzystać z doświadczeń naszych mam,babć,prababć.....
    Pozdrawiam.Rz.
  • asiabed 06.01.06, 22:31
    Ja zauwazylam,z e od kiedy nei jem innych zakazanych potraw i produktow - to po
    zjedzeniu fasoli, grochu, cebuli - ale w dozwolonych polaczeniach - nie mam wzdec.
    czesto miewalam wzdecia po soi - jedynie. I niezbyt przyjemne gazy.....ale juz
    po fasoli takich rewolucji nie mialam. Po grochu - kiedys tak - ale jak zjadlam
    go w zupie wraz z gotowanymi warzywami.

  • akistuff 29.09.19, 13:23
    Hej, ale przecież nie ma niczego złego w puszczaniu bąków. To ludzkie i niepotrzebnie robimy z tego temat tabu. Nawet na zapach możemy kupić bieliznę antybąkową i nikt nic nie poczuje, nie trzeba się aż tak ograniczać w diecie wink

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka